Duben
ohodnotit

Ukradli torzo Jupitera

On a volé la cuisse de Jupiter

Další název:
Jupiter's Thigh
Žánr:
Země:
Rok:
1980
Délka:
100 minut
„Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb ztřeštěná honba za překupníky s uměním.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ukradli torzo Jupitera
Párek Francouzů - Antoine, profesor řečtiny a Lise, policejní inspektorka - odjíždějí na svatební cestu do Řecka. Tam se potkají s mladou manželskou dvojicí, archeologem Charlesem a úžasnou koketou Agnes. Charles objeví rozkošnou zadnici antické sochy Jupitera, kterou se rozhodne věnovat Louvru. Agnes by ji ale raději prodala a proto pověří místního pohledného námořníka, aby nechal odhadnout její hodnotu. Námořník je však zavražděn. Charles se stane podezřelým a policie zatkne Antoineho jako jeho komplice. Lise se rozhodne jednat, ale než se jí podaří oba muže očistit, Agnes je dostane z vězení a Lise jim teď musí pomoci utéct před policií, najít skutečného vraha a získat zpět ztracenou část sochy.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 07.11.2014


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ukradli torzo Jupitera
Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo.
Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ukradli torzo Jupitera
Volné pokračování filmu Něžné kuře z roku 1978. Svatební cesta do Řecka čerstvého manželského páru - policejní inspektorky a profesora řečtiny - se strhne v dramatickou road-movie, v níž jsou oba proti své vůli uplatnit svou profesi, dostávají se do konfliktu s místní policií, vrahy a překupníky antických památek, to vše s dobrým koncem a překvapivým rozuzlením. Režisér Philippe de Broca zůstal věrný svému oblíbenému žánru akční a dobrodružné komedie a film tak navazuje na tradici francouzské kinematografie 60. a 70. let, navíc s výraznou komediální příležitostí pro Annie Girardot.


Autor: argenson

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10