Zari
ohodnotit

U telefonu Martin

Další název:
Martin Speaking
Rok:
1966
Délka:
82 minut, povídky Ztracené děti a Čertova noc
Premiéra v ČR:
23.9.1966
„Další část detektivního seriálu.“
Popis / Obsah / Info k filmu U telefonu Martin
Na Strahově probíhá spartakiáda, cvičí desítky tisíc cvičenců a v hledišti je sledují statisíce spokojených diváků. Kapitán dr. Martin se stará o ztracené děti a pomáhá jim nalézt jejich rodiče, ale je i zavolán k nahlášenému případu, kdy se ztratily značkové hodinky Prim, které se ale brzy našly. Děvčata Martinovi jinak neřekla, než detektiv Leclerk. Den se nachýlil k večeru, diváci i cvičenci odešli i přesto Martinovi zůstal na starost malý Kája, kterého nikdo neshání. Vezme jej na noc domů, vykoupe a uloží do postele, pak službu přebírá detektiv kocour Mikeš. Musí jít k dalšímu případu, ztratila se 15letá dívka nebo snad chlapc, který se ztratil bráchovi. Byl snad viděn v zahraničním voze a může jít o únos. Dívka je nalezena na Václaváku, možná i s přítelem, a malý Kája jej zklame, je právě tím hledaným Karlem Markem...

V den, kdy navštěvuje čert zlobivé děti a naděluje jim uhlí a brambory, je Martin zavolán k případu, kdy bylo nalezené rozbité výkladní sklo a byl vykraden obchod. K dispozici je fotka asi dvanáctiletého chlapce v masce čerta. Jde o obchod Klenoty, vedoucí napočítal škodu za 50 tisíc. Obchod měl skrytý fotoaparát, který zloděje vyfotil v 21.05. Četníci vyhlásili akci Peklo, začali zatýkat na ulici čerty, čertice i čertíky, přesto jeden při útěku ztrácí hodinky. Je to dívka Martina, která detektivy přivede na stopu pravých zlodějů...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu U telefonu Martin
POZOR SPOILER!!!

U telefonu Martin

Martin, detektiv, hlídá ztracené děti na spartakiádě. Pak jej ovšem volají ke ztraceným hodinkám. Martin se dostaví na místo a ihned započne pátrat a hodinky nalezne. Pak zase hlídá ztraceného chlapečka, má jej doma a hledá, kde bydlí. Jenže mezitím má jiný případ a tak chlapečka „zaměstná“ jako svého pomocníka. Nakonec vše dobře dopadne.
------------------------
Čertova noc

Je čas vánoční, čas klidu. Ne tak pro detektiva Martina, který je povolán k loupeži v klenotnictví. Škoda je vyčíslena na padesát tisíc. Na místě činu byla pořízena fotografie bezpečnostním zařízením. Na ní je někdo v masce čerta a ten je vzápětí polapen. Dokonce se u něj najdou hodinky. Pachatel je malá holka. A to se Martinovi nějak nezdá. Ta dívenka tvrdí, že rozbitou výlohu viděla, prý to už bylo, a ona tam chtěla dát kousek uhlí. Martin se při vyšetřování ocitá dokonce i v hospodě i s onou dívenkou. Zde že by byla stopa? Ovšem, že případ zdárně vyřešení a vůbec to není překvapení.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu U telefonu Martin
Po dětské detektivce Volejte Martina (1964) scenárista Ota Hofman a režisér Milan Vošmik realizovali další tři snímky, jejichž hrdinou byl vyšetřovatel Veřejné bezpečnosti (tehdejší policie) Martin Martin. Vedoucí fiktivního dětského oddělení VB se v druhém snímku, natočeném v roce 1966, pouští hned do dvou zapeklitých případů. V době spartakiády začnou mizet děti. Ukáže se ovšem, že jen využívají azylu pro ztracené nezletilce, zbudovaného na strahovském stadionu. Druhý Martinův případ se týká loupeže v klenotnictví, provedené během mikulášského večera. Podle snímku pořízeného skrytým fotoaparátem bylo pachatelem dítě v čertovské masce. Bystrý vyšetřovatel však při rekonstrukci zločinu odhalí skutečného viníka. V hlavní roli oddechového snímku se objevil osvědčený Jaroslav Vízner. V roličce dívky v šatně se ve filmu mihne debutující třináctiletá Taťjana Medvecká.

Zdroj: NFA


Popis / Obsah / Info k filmu U telefonu Martin
Druhé pokračování příběhů dětského detektiva dr. Martina:
1. Na strahovském stadionu je v době spartakiády zřízen azyl pro ztracené děti. Protože se jim tu líbí, ztracených přibývá.
2. Skrytý fotoaparát vyfotografuje pachatele loupeže v klenotnictví - dítě v čertovské masce. Při rekonstrukci zorganizované dr. Martinem je odhalen skutečný pachatel.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Martin a devět bláznů (1966)

 Martin a devět bláznů (1966)
Martin a devět bláznů n
 
Žánr: dětský / detektivní
Země: Československo
Režie: Milan Vošmik

(pokračování)

Martin a červené sklíčko (1966)

 Martin a červené sklíčko (1966)
Martin a červené sklíčko n
 
Žánr: dětský / detektivní
Země: Československo
Režie: Milan Vošmik

(pokračování)

Volejte Martina (1965)

 Volejte Martina (1965)
Volejte Martina n
 
Žánr: dětský / detektivní / povídkový
Země: Československo
Režie: Milan Vošmik

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

17 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

12:20 - 13:15

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

17 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama