Zari
ohodnotit

U Černého pantera

La pantera nera

Žánr:
Rok:
1942
Délka:
77 minut
Popis / Obsah / Info k filmu U Černého pantera
"U Černého pantera" je název přepychového nočního lokálu v Budapešti, kde je spáchána záhadná vražda policejního inspektora, v níž má prsty mezinárodní banda zločineckých hochštaplerů. Případ řeší dva kriminální komisaři se svými pomocníky, a jak to už tak v modernějších detektivkách bývá, ten nepatrný a přehlížený má nakonec větší úspěch, než ten druhý, který se v elegantních zločineckých doupatech pohybuje jako doma.

Aby si však přece jen neměli co vyčítat, uváznou nakonec oba v poutech a to dokonce - manželských. Režisér Domenico Gambino zvládl tuto italskou detektivku, na níž není třeba brát nějak zvláštního uměleckého měřítka, vcelku přijatelně. Podle nového a určujícího francouzského vzoru vyvážil správně napínavé scény mnoha humornými záběry (v italském filmu tehdy oblíbená postava "jedlíka", který se pořád nemůže dostat k uchystanému soustu, nechybí ani zde) a dal tak divákovi nejen žádoucí vzrušení, nýbrž i chvilky odlehčujícího uvolnění.

Staromládeneckého komisaře hrál humorně Lauro Gazzolo, jeho šviháckého kolegu Ennio Cerlesi a v ženských úlohách diváci viděli Ledu Glorii, Vannu Martinezovou a Driu Paolovou.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama