Zari
ohodnotit

Třetí skoba pro Kocoura

Rok:
1983
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
1.11.1984
„Parta mladých horolezců v detektivním příběhu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Třetí skoba pro Kocoura
Dětský dobrodružný film se zajímavou kriminální zápletkou a dokonce vraždou. Děti z turistického oddílu v jihomoravském městečku trénují horolezecké umění. Když se Ivan, kterému říkají "Kocour" dostane s kamarádem Jožinem na vrchol skály, objeví tu mrtvolu neznámého muže. Po příjezdu policie je však z mrtvoly najednou spící archivář Hromada, který tvrdí, že je amatérský entomolog a že si trochu popil a proto v jeskyni usnul. Zdá se, že mu všichni věří, ale Milan - Kocour tvrdí, že to nebyl on, a chce zjistit pravdu. Takže zatím, co policie vyšetřuje krádež na místním zámku, vydá se znovu do jeskyně a brzy zjistí, že mezi mrtvým a krádeží je souvislost. Aby dokázal, že má pravdu, rozhodne nastražit na vrahy a lupiče chytrou past.


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Třetí skoba pro Kocoura
Členové turistického oddílu z malebného jihomoravského městečka trénují horolezecké dovednosti v blízkých skalách. Když se Ivan Kočička řečený Kocour s kamarádem Jožinem dostanou na vrchol skalní věže Hláska, objeví v jeskyni na vrcholu druhé skály, spojené s Hláskou chatrným můstkem, mrtvolu neznámého muže. Když na místo dorazí bezpečnost, je z mrtvoly spící archivář Hromada, který tvrdí, že je amatérský entomolog a v jeskyni usnul. Všichni mu věří, jen Kocour trvá na tom, že tam ležela mrtvola. Stane se terčem posměchu, a tak se rozhodne pátrat na vlastní pěst. Zatímco se znovu vydává na Hlásku, začíná policie vyšetřovat loupež na zámku Kotově. Policisté marně hledají lupiče a Kocour, který si uvědomil souvislost mezi mrtvolou a loupeží, se rozhodne nastražit past.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Třetí skoba pro Kocoura
Zkušený gottwaldovský režisér Radim Cvrček má na svém kontě mnoho filmů "pro dětí a mládež" nejrůznějších žánrů. Tentokrát natočil podle námětu Vojtěcha Vackeho, s nimž spolupracoval i na scénáři, dětskou detektivku Třetí skoba pro Kocoura.

Příběh se odehrává v malebném jihomoravském městečku a na nedalekých skalách, na nichž zkoušejí děti z turistického oddílu svou horolezeckou dovednost. Hlavním hrdinou je patnáctiletý chlapec s přezdívkou Kocour. Ten objeví v jeskyni na vrcholu skály mrtvolu, která se však zanedlouho promění ve spícího muže. Kocour se rozhodne vyřešit záhadu na vlastní pěst a po mnoha dobrodružstvích odhalí pachatele velké loupeže vzácných starožitností a vrahy.

Dostane se přitom do nebezpečné situace, z níž vyvázne jen díky pomoci přátel a příslušníků Bezpečnosti. Tvůrcí zachovávají přisná pravidla žánru, i když je samozřejmě přizpůsobují divákům, jimž je snímek určen. Proto tu nechybí napětí, ale ani humor.

Na XXIV. festivalu filmu pro děti v Gottwaldově 1984 ziskal film Cenu MNV v Gottwaldově za obohacení žánru dětské filmové detektivky a Cenu redakce časopisu Sedmička pionýrů.

ZDROJ: Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

16:35 - 17:30

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Počasí

16:57 - 17:00

2 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

19 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama