Duben
ohodnotit

Trasa

Další název:
Трасса; Direction
Žánr:
Rok:
1978
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
1.2.1979

Obsah filmu Trasa

 
Zážitky továrního řidiče n.p. Tatra při náročných zatěžkávacích zkouškách nákladních automobilů typu Tatra 148 v extrémně tvrdých klimatických podmínkách při stavbě ropovodu v oblasti Nižněvartovska.

Schematický příběh, jehož obdoby se na přelomu 70. a 80. let objevovaly ve všech kinematografiích spřátelených v RVHP.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Přátelství se Sovětským svazem znamenalo   mnohé. Mimo jiné se vše neskutečně   vychvalovalo a vše bylo naprosto kvalitní. Snad   nepřekvapí, že to platilo i pro dodávky   nákladních vozů značky TATRA, které měli   být tak výkonné a spolehlivé, že vydrží i   ty nejtěžší podmínky jako je těžký a   klimatický terén na Sibiři. A tento snímek je   o tom, jak nevěřícné sovětské soudruhy jede   přímo na místo přesvědčit parta českých   řidičů. Téma vcelku svádělo na výjimečný   dobrodružný film, ale této možnosti nějak   nebylo využito. A je to škoda. Už tady se   tvůrci snažili do příběhu zakomponovat   milostný vztah, ale nějak to zamrzlo jen u   svádění. No jo, řidiči si pořád stěžovali   na ukrutný mráz. Vliv sovětské tvorby je na   snímku znát, což dokazují členové režie,   ale těžko říci v jakém smyslu. Každopádně   se jeví značně nedotaženě a to ve všech   aspektech. Filmová reklama na TATRU se snad ve   své době stala mimořádnou událostí, dnes   však vyvolává spíše kyselí úsměv.   Každopádně je to stále mimořádný snímek,   poněvadž natočit něco podobného, kde jsou v   hlavní roli náklaďáky, se už nikdo   neodvážil.
Bape
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.11.2005
Po strance dejove je to slabsi normalizacni kus,   ale je v nem dost exterieru a ten kdo rad vzpomina   na to kdyz Tatra byl pojem si tento film uzije.   Jen musi pretrpet strojene a naivni dialogy. Je v   nem i pasaz kdy Tatra preskoci pres dost umele   vytvoreny nasyp. Efektni!


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10