Duben
ohodnotit

To je mé tělo

Too Much Flesh

Žánr:
Země:
Rok:
2000
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
25.10.2001
„Překroč hranici svobodné sexuality.“
Popis / Obsah / Info k filmu To je mé tělo
V současném americkém Illinois žije pětatřicetiletý muž v manželství dojednaném pro zachování svatého dědictví. Nikdy se ale s tímto svazkem nesmířil. Touží po lásce, po vášnivé lásce, po vášnivém doteku těla.Jednoho dne se objevuje mladá cizinka (hraje ji přední francouzská herečka Elodie Bouchezová), která tímto zapomenutým krajem projíždí. Setkávají se a muž díky jí, objevuje svoji sexualitu.Jejich svobodné počínání je trnem v oku celému venkovskému městečku, prostoupenému pokrytectvím a puritánstvím….


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu To je mé tělo
Pětatřicetiletý americký farmář Lyle žije v neplodném manželském svazku s puritánskou manželkou Amy, která ho má ráda, ale zůstává věrná svému kdysi dávno tragicky zemřelému snoubenci. Když přijíždí na návštěvu Lylův kamarád z dětství, dnes úspěšný spisovatel Vernon, farmářův život se mění. S Vernonem totiž do jeho života vstupuje spisovatelova francouzská přítelkyně Juliette. Svobodomyslná dívka přesvědčí Lyla, že frustrace, které mu celou dospělost zabraňovaly žít normálním sexuálním životem, byly jen chimérou. Po Juliettině boku muž poprvé prožívá tělesnou vášeň, což pochopitelně traumatizuje Amy a způsobuje pobouření v konzervativní venkovské společnosti. Lyle manželku marně přesvědčuje, že jeho vztah s Francouzkou je založen jen na sexu a že ji má stále rád. Po otevřené demonstraci "cizoložného" vztahu na dožínkové slavnosti se pobouřená komunita rozhodne Lyla ztrestat. Rozhodnutí bigotních venkovanů vzít morální spravedlnost do vlastních rukou nemůže vyvrcholit ničím jiným než tragédií. Prostřední část volné trilogie je věnovaná svobodě sexu. I když byl snímek natočen digitální kamerou, opouští pravidla manifestu Dogma 95.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


V Illinois žije 35-tiletý muž jménem Lyle s puritánskou ženou Amy v nepříliš šťastném manželství, dojednaném kdysi jen kvůli zachování dědictví. Lyle se ale nikdy s tímto svazkem nesmířil a podvědomě touží po vášnivé lásce, po erotickém doteku ženského těla. Jednoho dne se objevuje mladá cizinka Juliette, která tímto Bohem zapomenutým krajem zpočátku jen projíždí. Lyle díky mladičké milence poprvé v životě vychutnává plnými
doušky sex, ale špatně skrývaný vztah nemůže v malé venkovské komunitě zůstat dlouho tajemstvím. Film o svobodě v sexualitě je jak komorní love story, tak podobenstvím, kladoucím divákovi naléhavé otázky.
Kino ART

Autor/Zdroj: /Kino ART


Film autorů snímku Milenci je druhým pokračováním jejich volné trilogie o svobodě. Zatímco první snímek vyprávěl o svobodě v lásce, film To je mé tělo vypráví o svobodě v sexualitě.
V současném americkém Illinois žije pětatřicetiletý muž v manželství, jež bylo dojednáno pro zachování dědictví. Nikdy se ale s tímto svazkem nesmířil. Touží po vášnivé lásce, po vášnivém doteku těla.

Autor/Zdroj: /Kino AERO


Pětatřicetiletý Lyle žije v Illinois na farmě, svázaný neuspokojivým manželstvím s puritánskou Amy. Když jednoho dne kamarád ze sousedství přivede na návštěvu dívku Juliette, vstupuje do Lyelova života nečekané pokušení. I zamlklý farmář brzy přestane být Juliette lhostejný a z prvních letmých doteků při tanci se v krátkých chvílích samoty rychle stávají vášnivé milostné doteky. Lyle díky milence poprvé v životě vychutnává sex. Skrývaný vztah nemůže v malé venkovské societě dlouho zůstat tajemstvím. Reakce na něj jsou nejrůznější: zatímco Amy se užírá zoufalou žárlivostí, Juliettin přítel je ochoten sdílet s dvojicí její intimitu. Většinu sousedů však otevřené porušení pravidel pobouří natolik, že příběh vášnivé tělesné lásky nemůže skončit jinak než tragicky.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu To je mé tělo
Zvláště ve Francii vzrůstá v poslední době počet filmů, které překvapují svou sexuální otevřeností a zobrazením erotických scén. Patří k nim i snímek JeanaMarca Barra a Pascala Arnolda To je mé tělo. Jedná se o druhou část volné trilogie, jejíž první díl, snímek Milenci (1999), natočený podle pravidel manifestu Dogma 95, byl věnován "svobodě v lásce ". Druhý díl je tedy věnován "svobodě v sexu ", zatímco třetí část, Being Light (2001) vypráví o "svobodě ducha ". - Pětatřicetiletý svérázný farmář Lyle z farmy u městečka Rankin ve státě lllinois žije již léta ve zdánlivě spořádaném manželství s puritánskou Amy. Manželé však spolu nespí a nikdy spolu nespali. Jejich vztah je poznamenán dvěma skutečnostmi: Amy se oddává svému utrpení, způsobenému tragickou smrtí jejího prvního muže, Lyle zase trpí tím, že sám uvěřil, že má nadměrně veliký penis (odtud i původní název Too Much Flesh, tedy Příliš mnoho masa). Vše se změní, když se v městečku objeví mladá Francouzka Juliette. Díky ní Lyle poprvé pozná skutečné sexuální ukojení a náhle jakoby se snažil dohnat ztracená léta. Prožívá chvíle slasti a je ochoten obětovat jim vše. V bigotním prostředí provinčního maloměsta je však dosud cizoložství neodpustitelným hříchem. Rozčilení obyvatelé vezmou "spravedlnost" do vlastních rukou a Lylea ubijí..: Navzdory zemi původu se snímek odehrává v Americe a je natočen v anglické verzi. (J.-M. Barr zčásti vyrůstal a studoval v USA.) Tvůrci se soustřeďují na vystižení prostředí farmářského venkova i na postižení zvláštního vztahu. Až příliš se však věnují erotickým scénám, jež tak přebíjejí vše ostatní. Dílko je zahleděné samo do sebe a jen předstírá "hloubku " či "podobenství ". Ve vypjatých okamžicích si ovšem s přehledem vedou všichni protagonisté milostného trojúhelníku, tedy samotný Jean-Marc Barr (hrající vlastně neustále svlečený minimálně do půl těla), Elodie Bouchezová a Rosanna Arguetteová. - Snímek byl natočen digitální kamerou.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/10/31

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10