Zari
ohodnotit

Tlukot mého srdce se zastavil

De Battre mon coeur s´est arreté

Další název:
The Beat That My Heart Skipped
Žánr:
Země:
Rok:
2005
Délka:
107 minut
„Otec mafián a matka klavírní virtuoska, kudy jít životem?Smazat text“
Popis / Obsah / Info k filmu Tlukot mého srdce se zastavil
Osmadvacetiletý Tom Seyr je kriminálník stejně jako jeho otec Robert. Náhoda mu přivede do cesty klavír, díky němuž se rozpomene na svou starou touhu stát se koncertním mistrem jako jeho matka. Vrací se ke hře na klavír, učí ho Číňanka Miao Lin, která nerozumí ani slovo francouzsky, takže se hudba stává jejich jediným dorozumívacím nástrojem. A pak se jednoho dne opět vynoří na světlo jeho temná minulost…

Režisér Jacques Audiard, autor slavného Proroka, svým vypravěčským uměním navazuje na černou sérii francouzského filmu i literatury. Do role otce obsadil Nielse Arestrupa, který herecky exceluje v Prorokovi, jeho syna si zahrál slavný Romain Duris. Audiard v tomto filmu rozehrává jak temné tóny kriminálního žánru, tak drásavého psychologického dramatu.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tlukot mého srdce se zastavil
Příběh mladého Thomase Seyra (Romain Duris), který již ve svém mladém životě má za sebou dost petrý život včetně pobytu ve vězení. V tom se neliší od svého otce Roberta Seyra (Niels Arestrup), který má rovněž kriminální minulost. Ten mu nyní představuje svou nastávající, kterou Thom odhadne na první pohled jako (slušně řečeno) ženu lehkých mravů. Když Thomasovi náhoda postaví do cesty klavír, vzpomene si na svou dětskou touhu stát se klavírním virtuosem.

Geny pro umění zdědil po své matce, která byla uznávanou koncertní umělkyní. Potřebuje přípravu na klasifikační zkoušky na konzervatoř a tak se za pomoci svého přítele domluví s mladou asiatkou Miao Lin, která hru na klavír učí. Potíž je v tom, že Číňanka mluví pouze svým jazykem a trochu anglicky. Nezbývá, než se dorozumívat hudbou. Zpočátku je Thomas z dívky nervózní, ale postupně kondice probíhají úspěšně. Všechno ale jenom do chvíle, kdy se objeví Thomasova minulost.


Autor: curil

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

171 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:50 - 09:15

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama