Zari
ohodnotit

Tchyně

Žánr:
Rok:
1963
Délka:
27 minut, 766 metrů
Popis / Obsah / Info k filmu Tchyně
Na jedné straně stojí mladí manželé Vláďa (Ivo Palec) a Vlasta (Gabriela Vránová), a na druhé straně stojí tchyně (Jiřina Šejbalová), která, aby byla "in", musí si před sousedkou (Olga Scheinpflugová) vymýšlet a vymýšlet. Je krásná sluneční neděle, je čas rodinných návštěv a u upovídaných sousedek, které se trumfují, jak se mladí mají dobře, jaké mají auto, jejich cesty do Bulharska, k moři. Lži mají krátké nohy a pravda vyplave na povrch, že Vláďa má auto půjčené. Do tchyně, jako když udeří hrom. Totálně se znemožnila v očích sousedky, ale mladí mají vyhráno, konečně pravda vyplavala na povrch...


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Tchyně
Vdova Večeřová a sousedka z vedlejšího domku Veselá se trumfují skutečnými i smyšlenými úspěchy svých dospělých dětí, které je jezdí navštěvovat. Lékař Vláďa Večeřa je matčiným citovým vydíráním přinucen půjčovat si každý víkend od souseda Kadlece auto a přivážet spoustu předmětů pocházejících vesměs z půjčovny. Jituška Veselá má zase ženicha s volhou. Vlastě, Vláďově ženě, a listonoši Veselému je celá situace nesmírně protivná, ale obě ženy nedají pokoj. Jejich podivnou hru ukončí až víkend, kdy si Kadlec přijede pro své auto a nekompromisně s ním odjede. Jituščin ženich má sice volhu, ale je to postarší nepohledný muž a snoubenku si vyhledal především jako matku pro své čtyři nezaopatřené synky.

Zdroj: NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Tchyně
Krátký satirický anekdotický příběh o mladých manželích, jejichž tchyně je stižena komplexem "vysoké životní úrovně", což je finančně i nervově ruinuje.

Autor/Zdroj: Bartošková Šárka/Československé filmy


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Diana a prokletí rodu Spencerů

11:55 - 12:45

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:50 - 12:00

8 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama