Zari
ohodnotit

Taxi, taxi

Taxi 2

Žánr:
Země:
Rok:
2000
Délka:
86 minut
Premiéra v ČR:
31.5.2001
„Japonský velvyslanec na návštěvě francouzské policie…Krásná auta, krásné ženy a superrychlá jízda…“
Popis / Obsah / Info k filmu Taxi, taxi



Taxikář Samy Naceri musí využít své řidičské mistrovství a ujet rozzuřeným zabijákům a zachránit tak japonského velvyslance a dívku svého přítele... Řidič Daniel musí se svým supertaxíkem opět vypomoci svému příteli, nešikovnému policistovi Emilovi, a také celé francouzské policii v případu únosu japonského ministra. Jakuza totiž chce zabránit rozvoji francouzsko-japonských vztahů. Spolu s japonským ministrem však unesou i Emilovu přítelkyni a kolegyni Petru. Daniel chce jet za svou přítelkyní Lilly, ale nakonec se rozhodne pomoci kamarádovi zachránit jeho milovanou kolegyni. Díky rozvážečům pizzy, s nimiž Daniel dříve jezdil, zjistí, že se štáb jakuzy ukrývá v jedné pařížské rozestavěné budově. Spolu s Emilem a japonskou agentkou osvobodí Petru i ministra. Fenomenální řidič a démon rychlosti, taxikář Daniel Morales, se svým superrychlým, speciálně upraveným Peugeotem 406 stále pomáhá zákazníkům v časové tísni a budí zaslouženou pozornost. Právě v kopcích nad Marseille předehnal šokované závodníky velké rallye, projel cílem a zastavil až před porodnicí, kam vezl rodící ženu a jejího manžela. Vzdechy rodící ženy sice způsobí Danielovi komplikace, protože jeho přítelkyně Lilly si je v telefonu vyloží poněkud jinak. Sotva se mu ji podaří přesvědčit, musí spěchat, aby stihl oběd s jejími rodiči, před kterými se musí vydávat za medika. Mezitím získá jeho přítel, nešikovný policista Emil, řidičák, přestože jeho řidičské schopnosti nejsou valné. Zoufalý učitel autoškoly se ho totiž chce konečně zbavit. Policie v Marseille rozjíždí důležitou akci. Na jednání o spolupráci Francie a Japonska v boji proti jakuze totiž přilétá japonský ministr, který tu má podepsat několik významných smluv. Uvítání se má zúčastnit také Lillyin otec, generál Bertineau, jehož služební vůz je nepojízdný, a tak se Daniel nabídne, že ho na letiště sveze. Následuje další zběsilá jízda, která sice dopraví generála na letiště včas, současně však Daniela nesnášejícího uniformy zaplete do dění kolem významné návštěvy. Ministr je totiž unesen jakuzou, která chce jednání překazit. Spolu s ním je unesena také Emilova milovaná, policistka Petra, a tak se Daniel rozhodne příteli pomoci s její záchranou. Společně s japonskou agentkou Yuli z ministrovy ochranky se pustí po stopách únosců. Zjistí, že jejich skrýš je v jedné rozestavěné pařížské budově. Daniel se obrátí s prosbou o pomoc na generála Bertineau a zanedlouho už se trojice v Danielově taxíku snáší na padáku přímo do pařížských ulic. Podaří se jim sice osvobodit zajatého ministra i Petru, musejí však prchat před zabijáky jakuzy. V Pařížských ulicích se rozpoutá zběsilá honička.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Taxi, taxi



Nejrychlejší francouzská komedie.
Japonský velvyslanec na návštěvě policie v Marseilles...
Krásná auta, krásné ženy a superrychlá jízda...
Japonský ministr obrany přilétá do Francie, aby otestoval know - how městské policie v boji proti teroristům a podepsal "smlouvu století" s představiteli státu. Marseilleská a pařížská policie si pro ministra připraví na ukázku svých schopností vymyšlenou teroristickou akci. Ministra však unese japonská Yakuza... Lilly ( Marion Cotillard ) přivede svým rodičům představit svého přítele - marseilleského taxikáře Daniela ( Samy Naceri ). Oba jsou brzy do celého dobrodružství kolem ministra zataženi jejím otcem, generálem armády, který v nouzi využije Danielova taxíku k cestě na letiště, kde má ministra očekávat. Netuší však, že Daniel nevlastní jen tak obyčejné taxi, ale fantastické superrychlé auto, ve kterém se prohání po marseilleských ulicích rychlostí 240 km/h a připravuje tak místním policistům nejednu pernou chvilku. Tentokrát, díky extrémně rychlé jízdě přiveze Daniel otce včas na letiště a vyslouží si tím u něj patřičný respekt. Obtížný úkol zachránit uneseného ministra dostanou mladý policista -milŽ˙w21ien ( Frédéric Diefenthal ) a policistka Petra ( Emma Sjöberg ), jeho přítelkyně. Mají tak šanci získat slávu a uznání pro své oddělení. Na pomoc jim ale musí přijít "speed démon" Daniel se svým TAXI...
Člen: aegis


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Taxi, taxi



Velký divácký ohlas snímku Taxi (1998) přiměl scenáristu a spoluproducenta Luca Bessona, aby napsal pokračování. Realizace akční komedie Taxi, taxi se tentokrát ujal Gérard Krawczyk, který u prvního dílu dočasně zaskakoval za zraněného Gérarda Pirése. Tvůrci se přidrželi osvědčeného schématu i charakteru protagonistů a pouze obměnili příběh. - Fenomenální řidič, taxikář Daniel, musí se svým supertaxíkem opět vypomoci svému příteli, nešikovnému policistovi Emilovi, a také celé francouzské policii v případu únosu japonského ministra. Gangsteři z jakuzy totiž chtějí zabránit rozvoji francouzsko-japonských vztahů. Spolu se vzácným hostem však unesou i Emilovu přítelkyni a kolegyni Petru. A tak zatímco Danielova přítelkyně Lilly netrpělivé čeká na milence, ten provádí své ďábelské kousky za volantem, aby zachránil cizího ministra, kamarádovu dívku a možná i francouzského prezidenta. V prvním díle soupeřil domácí, po bondovsku upraveny Peugot 406 s německými mercedesy, tentokrát ukazuje své kvality v souboji s japonskými vozy Mitsubishi Lancer Evo VI. Rozdíl mezi oběma díly se ovšem projevuje také díky většímu množství peněz při produkci. Všechny akce jsou pojaty tak trochu jako videohry a zároveň značně velkoryse. Kupí se hromady havarovaných (policejních) aut, nescházejí osobní souboje s nindži či efektní přistání auta padákem z vojenského letadla ani dotáčky na tradiční vojenské přehlídce v centru Paříže, investice se však zřejmě vyplatily: Taxi, taxi bylo po Slepičím úletu druhým nejúspěšnějším evropským filmem v zemích Evropské unie v roce 2000.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/7/21

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Taxi 5 (2018)

 Taxi 5 (2018)
Taxi 5 n
 
Žánr: akční / dobrodružný / komedie
Země: Francie
Režie: Franck Gastambide

(pokračování)

Taxi Brooklyn (2014) [TV seriál]

 Taxi Brooklyn (2014) [TV seriál]
Taxi Brooklyn n
 
Žánr: akční / komedie / krimi / drama
Země: Francie
Režie: Frédéric Berthe, Gérard Krawczyk, Alain Tasma

(pokračování)

Taxi 4 (2007)

 Taxi 4 (2007)
Taxi 4 n
T4xi
Žánr: akční / komedie
Země: Francie
Režie: Gérard Krawczyk

(pokračování)

Taxi 3 (2003)

 Taxi 3 (2003)
Taxi 3 n
 
Žánr: komedie / akční / krimi
Země: Francie
Režie: Gérard Krawczyk

(pokračování)

Taxi (1998)

 Taxi (1998)
Taxi n
 
Žánr: komedie
Země: Francie
Režie: Gérard Pirès, Gérard Krawczyk

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

10 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:30

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

55 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama