Zari
ohodnotit

Tajná přání

Bee Season

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
104 minut
„Soutěž v hláskování, která nečekaně změní osud celé rodiny.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tajná přání
Jedenáctiletá Eliza Naumannová, která se připravuje na Národní soutěž ve Washingtonu, ovládá pravopis i hláskování slov. Spousty slov. Dlouhých a těžkých slov. Dělá to s lehkostí a porozuměním, jež překvapují všechny okolo ní. Učitele i spolužáky. A nejvíc ze všeho ty, kteří jsou jí nejbližší - otce, matku a bratra. Navzdory tomu se zdá, že komunikace v její vlastní rodině nefunguje. Otec Saul, profesor náboženských studií, vidí v daru své dcery cosi nadpozemského a začne ji zasvěcovat do tajemství kabaly. Matka Miriam zjišťuje, že mezi Elizou a Saulem vzniká spojenectví, jež kdysi ona měla s manželem a svými rodiči, kteří tragicky zemřeli, když byla malá. A Elizin starší bratr Aaron, který býval tátovým oblíbencem, protestuje proti ochabnutí otcovy lásky tím, že začne experimentovat s jinými náboženstvími a hledá spojení s krásnou Chali. Eliza, jíž se rodina rozpadá před očima, však prokáže nečekaný akt nesobeckosti a lásky, aby se život rozbitý na kusy znovu spojil dohromady.
(oficiální text distributora)


Autor: Snura

Popis / Obsah / Info k filmu Tajná přání
Desetiletá Eliza má neobvyklý talent – dokáže udivujícím způsobem hláskovat. Nadšený otec Saul Naumann, profesor náboženství posedlý mysticismem slov, začne věřit, že jeho dcera má mystickou schopnost, o níž mluví staré nauky. Začne ji připravovat na celostátní soutěž s využitím dávných technik, sloužících k navození stavu přímého spojení s Bohem.

Zatímco pro dosud přehlíženou dívku se hláskování stane prostředkem, jak dosáhnout vytoužené otcovy pozornosti, pro jejího staršího bratra, který se náhle cítí odstrčený z pozice rodinného favorita, je počátkem osobní revolty. Nikdo z nich si přitom nevšimne stále podivnějšího chování pani Naumannové, upadající do svého vlastního bizarního světa.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama