Zari
ohodnotit

Tajemství Santa Vittorie

The Secret of Santa Vittoria

Žánr:
Rok:
1969
Délka:
138 minut
„Můžete nám vzít svobodu, ale nesahejte na naše víno!“
Popis / Obsah / Info k filmu Tajemství Santa Vittorie
Děj válečné komedie se odehrává v malém italském městě Santa Vittoria. Po svržení diktátora Mussoliniho padá i fašistické vedení města Vittoria a novým starostou je zvolen věčně opilý prodavač vína Italo Bombolini, na kterého čeká nelehký úkol. Do města má přijet německá armáda, a jelikož v městském skladu je uloženo přes milion lahví vína, musí starosta najít místo, kde bude víno před nacisty v bezpečí. Obyvatelé ručně přemístí všechny lahve ze sklepa do Římského sklepení pod vinicemi a Němci najdou jen prázdný sklep. Jejich velitel kapitán Von Prum nevěří Bombolinimu, že ve městě žádné víno není ale Bombolini úkryt neprozradí, ani když na něj kapitán míří pistolí. Nakonec vezme kapitán zavděk, když od Bomboliniho dostane jednu láhev vína na cestu při svém odjezdu z města.


Autor: Bara.40

Popis / Obsah / Info k filmu Tajemství Santa Vittorie
Hrdinství je jako dobré víno: dlouho nevydrží. To ví každý obyvatel italské horské vesnice Santa Vittoria. Když padne Mussolini, nevyvolá to zde žádnou velkou pozornost. Stane se jen to, že místní radní z obav před mstou obyvatel narychlo dosadí za starostu největšího místního ochlastu jménem Italo Bombolini. Ten si neumí zjednat úctu ani u své ženy Rosy a dcery Angely, natož u celého městečka. Jenže do Santa Vittorie záhy přijede německá okupační jednotka. Jejím úkolem je převzít veškerou kontrolu nad zdejším děním – a hlavně zabavit zdejší zásoby vína. Nic horšího se venkovanům nemohlo stát. Jejich víno je totiž ta nejvzácnější tekutina, kterou znají. Krev je teprve druhá na řadě. Dvojnásob to platí pro Bomboliniho, kterému v žilách většinou koluje jedno i druhé. A tak se v Santa Vittorii rozběhne velká akce, jejímž cílem je ukrýt před ozbrojenými okupanty milion lahví lahodného moku…

Americká komedie Stanleyho Kramera vznikla podle stejnojmenného románu Roberta Crichtona, který vyšel i u nás. V hlavních rolích excelují Anthony Quinn a Anna Magnaniová. Film byl nominován na dva Oscary (za střih a za hudbu) a získal Zlatý glóbus jako nejlepší film v kategorii muzikál/komedie.

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

30 minut již uběhlo
120 minut zbývá do konce

ČT2 - Zveme vás... na výlov rybníka

02:25 - 03:00

20 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:55 - 03:00

50 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:55

0 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Písně z druhého patra (Sånger från andra våningen)

Písně z druhého patra
Sånger från andra våningen

Naposled navštívené:
Písně z druhého patra (Sånger från andra våningen)

Písně z druhého patra
Sånger från andra våningen