Zari
ohodnotit

Světlo ve tmě

Half Light

Rok:
2006
Délka:
110 minut
„Měla všechno, co si kdy přála, ale během pár chvil o to přišla.“

Počet zajímavostí k filmu Světlo ve tmě: 1


Lynette
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.5.2009
- Filmování na ostrově Llanddwyn v severním Walesu rozzlobilo místní obyvatele, kteří se nechtěli smířit s tím, že se natáčí na „duchovním“ ostrově.
- Původně se mělo natáčet v Kanadě, ale kvůli studenému počasí se štáb přesunul do Anglie a Skotska.
- Po těžkém týdnu natáčení na ostrově Llanddwyn ve Walesu zaplatila Demi Moore za 20 krabic piva pro celý štáb. Po jiném natáčení v Porthdinllaenu zase nechala dovést ryby a chipsy.
- Kulisy postavené na ostrově Llanddywn byly téměř zničeny první týden natáčení prudkými větry a deštěm. Vlastně po celou dobu natáčení vládlo špatné počasí se silnými větry a deštěm, což způsobovalo problémy štábu. Bylo to velmi divné počasí pro časné září.
- Film, na který se rodina dívá je Přízraky noci (1945).
- Píseň hrající na párty Mary je "Star of the County Down."
- režisér Rosenberg obhlížel místa pro filmování 14 dní (jihozápadní Anglie, severní Wales, Londýn, londýnská studia Ealing) a všechny tyto místa si pečlivě fotografoval. Na těchto místech natáčel od září do listopadu 2004.
- 3 natáčecí dny zabraly na poloostrově Lleyn Peninsula, Porthdinllaen - zde se natáčela narozeninová slavnost a scény z vesnice ve filmu zvané jako "Ingonish Cove". V jižním Cornwallu se natáčely scény skotské chaty Rachel Carlson. Dále se točilo pak u Bodwin a železnice Wenford. Nakonec se natáčely v Londýně interiérní scény a začátek filmu v Primrose Hill v Londýně.
- Filmový štáb strávil 1 den u Llanbadrig, kde natočily 2 scény za hřbitova a 1 scénu z interiéru kostela Sv. Patrika.
- 3 natáčecí dny strávila osádka v Porth Dinllaen na poloostrově Lleyn Peninsula v rybářské vesnici z 18. století. Zde natáčely scény z rybářské skotské vesnice a 1 scénu natáčely v hospodě "Ty Coch". Právě zde se natáčelo ve středu, ve čtvrtek a v pátek, ale první natáčecí den byl kompletní pohroma, kvůli velmi špatnému počasí bylo natáčení odloženo. Vládlo neuvěřitelně chladné a deštivé počasí, které je v severním Walesu v časném podzimu neobvyklé. Zbylé dva dny již bylo hezké slunné počasí a tak se natočila velká část scén.
- herec Hans Matheson odletěl před filmováním v doprovodu producenta tohoto filmu na 3 dny do Los Angeles (Kalifornie, USA) kvůli testovacím zkouškám s herečkou Demi Moore, kdy režisér potřeboval nutně obsadit hlavní mužskou roli Anguse.
- herečka Demi Moore byla do hlavní role spisovatelky Rachel obsazena režisérem už několik měsíců před natáčením
- herečka Demi Moore špatně snášela během natáčení chladné, větrnné a deštivé počasí, které vládlo po většinu času
- režisér Craig Rosenberg měl sepsaný původní scénář k tomuto filmu již několik let, ale realizaci dlouho odkládal kvůli jiným filmovým projektům
- scéna, kdy cválá Angus s Rachel na koni bez sedla po pláži při západu slunce, byla pro herce Hanse Mathesona doslova bolestivým zážitkem. Aby se oba herci vešli na hřbet koně, musel sedět Hans Matheson přímo na velkých koňských obratlích, což bylo pro něj při cvalu velmi bolestivé. Oba herci při filmování jezdeckých scén několikrát skoro spadli.
- - koně, které diváci vidí ve filmu, musel štáb před natáčením jednotlivých scén ještě různě upravovat. Oni byli sice dost chlupatí, ale aby působili ještě více divočejším dojmem, byla jim přidávána i umělá hříva.
- kulisy vnitřku majáku byly postaveny ve filmovývh studiích Ealing
- ve filmovém studiu Ealing natáčela herečka Demi Moore podvodní scény
- v půlce října natáčeli filmaři scény v Primrose Hill v Londýně (dům Rachel Carlson či utonutí jejího syna Thomase)
- tehdy 7-letý Beans El-Balawi (Thomas) zkoušel "topící" scénu se dvěma trenéry nejprve v umělé nádrži. Poté ji zahrál už ve skutečném londýnském kanále za pomoci několika asistentů, jež mu ve vodě pomáhali a zajišťovali ochranu. Beans El-Balawi měl při natáčení této scény pod oblečením speciální neoprenový oblek.
- Herci nacvičovali scény před počátkem natáčení s režisérem Craigem Rosenbergem ve studiích Ealing.
- Komparz tvořili hlavně místní lidé z Newborough a Anglesey, kteří točili na ostrově Llanddwyn.
- Stejně tak jako filmová postava Rachel, zůstala herečka Demi Moore v rekreační pronajaté chatě Trearddur Bay po celé filmování v lokaci Anglesey.
- Scénu s Rachel, Brianem a Sharon na mole nebylo možno v Llanddwynu nafilmovat kvůli špatnému počasí. Poté, co skončilo natáčení ve Walesu, se musela tato scéna natočit až ve filmových studiích Ealing. Scéna byla postavena v obrovské vodní nádrži - nechybělo molo, Racheliina loď a dokonce byly doplněny i uměle vyrobené skály totožné s původním umístěním v Llanddwynu.
- originální hudbu má na svědomí skladatel Brett Rosenberg, který je bratr režiséra Craiga Rosenberga. Jejich otec Ron Rosenberg hraje na soundtracku na klavír v písni "The Cottage". Soundtrack obsahuje rovněž i několik tradičních keltských písní.
- ve scéně, kdy Rachel (Demi Moore) čeká na Anguse (Hans Matheson) před hospodou "Ty Coche" a pak jde dovnitř oné hospody, byla ve skutečnosti v interiéru jakési hospody v Londýně. Bylo to proto, že filmová osádka vyčerpala mnoho natáčecích dnů ve Walesu a tlačil je čas.
- původně byl film naplánovaný, že se bude natáčet v Novém Skotsku a Britské Kolumbii v Kanadě.
- štáb hledal po celé UK, než našel vhodný maják v Llanddwyn.
- osádka chtěla filmovat na poloostrově Gower v jižním Walesu, ale nakonec se natáčelo na severu v Anglesey a Gwynedd.
- počasí v Llanddwynu bylo tak větrné, že v některých scénách byli herci Demi Moore a Hans Matheson doslova "odfouknutí" z filmového záběru.
- natáčelo se v Anglesey (asi 30 min. stopáže filmu), děj odehrávajísí se ve Skotsku se natáčel ve skutečnosti ve Walesu a Cornwallu. 2 týdny se filmovalo na nepoužívaném majáku na ostrově Llanddwyn; 1 natáčecí den zabral hřbitov a 500 let starý kostel u Cemaes Bay.
- 3 natáčecí dny zabraly na poloostrově Lleyn Peninsula, Porthdinllaen - zde se natáčela narozeninová slavnost a scény z vesnice ve filmu zvané jako Ingonish Cove. V jižním Cornwallu se natáčely scény skotské chaty Rachel Carlson. Dále pak u Bodwin a železnice Wenford. Nakonec se natáčely v Londýně interiérní scény a začátek filmu v Primrose Hill v Londýně.
Podrobnější rozpis míst, kde filmový štáb natáčel:
- ostrov Llanddwyn, Anglesey, Wales (Ynys Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru);
- pláž Llanddwyn, Anglesey, Wales (Traeth Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru);
- pláž Newborough, Anglesey, Wales (Traeth Niwbwch, Ynys Môn, Cymru);
- Malltraeth Bay, Anglesey, UK (Traeth Malltraeth, Ynys Môn, Cymru);
- kostel Llanbadrig, Cemaes Bay, Anglesey, Wales (Eglwys Llanbadrig, Bae Cemaes, Ynys Môn, Cymru);
- Prichard Jones institut, Newborough, Anglesey, Wales (knihovna & Bingo scéna);
- Porthdinllaen, Gwynedd, Wales;
- hospoda "Ty Coch", Porth Dinllaen, Gwynedd, Wales;
- soukromá rezidence, poblíž Y Nefyn, Gwynedd, Wales;
- silnice A5, Betws-y-Coed, Wales (ve filmu letecké scény skotské krajiny);
- Milook, Cornwall, Anglie
- železnice Bodwin a Wenford , Cornwall, Anglie;
- Regent's Park Road & Canal, Primrose Hill, London, UK;
- filmové studio Ealing , Ealing, Londýn, UK


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama