Duben
ohodnotit

Svědek

Garde à vue

Další název:
Svedok
Žánr:
Země:
Rok:
1981
Délka:
86 minut
„Kriminální psychologický příběh o vině či nevině“
Popis / Obsah / Info k filmu Svědek
Jerome Martinaud je právníkem v malém francouzském městě. Těsně před Silvestrem jsou ve městě nalezena těla dvou znásilněných a zavražděných dívek, důkazy – i když jen nepřímé – směřují k Martinaudovi. S vyšetřováním začíná Martinaudův přítel, inspektor Gallien, který jej začne vyslýchat. Přestože všechny indicie ukazují na Martinaudovu vinu, ukážou se důkazy, které jasně dosvědčí jeho nevinu. Otázkou zůstává, proč se Martinaud nakonec přiznal...

Film Svědek vychází z literární předlohy Brainwash od spisovatele Johna Wainwrighta, pro filmový scénář ji adaptoval režisér Claude Miller ve spolupráci s Michelem Audiardem. Příběh, odehrávající se na minimálním prostoru je hereckým koncertem dvou velkých osobností francouzského filmu (Ventura, Serrault), jimž zdařile sekunduje Romy Schneider. Film měl ve Francii premiéru v září 1981 a v následujícím roce dominoval udílení cen francouzských Cézarů.


Autor: argenson

Popis / Obsah / Info k filmu Svědek
Silvestrovský večer na policejní stanici. Dva muži. Životem unavený policista a sebevědomý podezřelý. Komorní drama, ve kterém se Lino Ventura ani Michel Serrault nesnaží o hereckou exhibici, ale prostě jenom hrají. Režisér Claude Miller vytvořil s minimálními prostředky film, který si budete pamatovat celý život.


Popis / Obsah / Info k filmu Svědek
Jerome Martinaud je právníkem v malém francouzském městě. Těsně před silvestrem jsou ve městě nalezena těla dvou znásilněných a zavražděných dívek, důkazy – i když jen nepřímé – směřují k Martinaudovi. S vyšetřováním začíná Martinaudův přítel, inspektor Gallien, který jej začne vyslýchat. Všechny indicie ukazují na Martinaudovu vinu.

Film Svědek vychází z literární předlohy Brainwash od spisovatele Johna Wainwrighta, pro filmový scénář ji adaptoval režisér Claude Miller ve spolupráci s Michelem Audiardem. Příběh, odehrávající se na minimálním prostoru, je hereckým koncertem dvou velkých osobností francouzského filmu (Ventura, Serrault), jimž zdařile sekunduje Romy Schneider. Film měl ve Francii premiéru v září 1981 a v následujícím roce dominoval udílení cen francouzských Césarů.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Svědek
Bohatý a vlivný právník Jerome Martinaud z malého francouzského městečka je podezřelý ze znásilnění a vražd dvou mladých dívek. V případu je jediným podezřelým, usvědčit ho ale mají pouze nepřímé důkazy. Zatímco městečko slaví konec roku, je podezřelý povolán detektivem Antoinem Gallienem k výslechu. Nejdříve to vyšetřovatel zkouší po dobrém, později i po zlém. Hodinu po hodině se snaží obviněný právník dokázat svou nevinu. Poznáme všechny důkazy, seznámíme se s paní Martinaudovou a mimo jiné zjistíme, že to mezi ní a manželem nefunguje… Dozvíme se ale pravdu? Je Martinaud vinen?

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 25.04.2014 CX


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Reportéři ČT (2004) [TV cyklus...

14:35 - 15:25

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté příběhy 2. světové ...

14:30 - 15:25

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

7 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10