Zari
ohodnotit

Středozemí

Mediterraneo

Další název:
Stredomorie (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1991
Délka:
105 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Středozemí
Skupina takianských vojakov je začiatkom 2.svetovej vojny poslaný na malý grécký ostrov s cieľom zabrať územie a podávať hlásenia .Vďaka rozbitej vysielačke však ztratia spojenie a ubiehajú dni , týždne a mesiace .Z nepriateľov , ktorých mali poraziť sa stali priatelia .A uplynie nejaký čas a oni si ani nevšimnú , že je po vojne .


Autor: pataamat

Popis / Obsah / Info k filmu Středozemí
Za druhé světové války je osm italských vojáků vyloděno na malém řeckém ostrůvku, aby ho po čtuři měsíce střežili ve jménu Mussoliniho a fašismu. Ostrov je však obsazen Němci a všichni obyvatelé se stávají jejich vězni…

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Ocenění: Oscar za nejlepší zahraniční film (1992)
Italský snímek Středozemí volně vychází ze skutečných událostí - po vypuknutí druhé světové války obsazovala Mussoliniho vojska neutrální řecké území. Skupina osmi vojáků je pověřena zabrat malý a bezvýznamný ostrov v Egejském moři. Ihned po vylodění však vojáci ztratí možnost jakéhokoliv spojení s velením a stráví na klidném a slunném ostrůvku prakticky celou válku. Tvůrci nostalgické komedie použili pro své vyprávění řadu osvědčených postupů: jejich hrdiny jsou typicky svérázní, vitální a dobrosrdeční Italové, z nichž ani jeden se do fašistické uniformy příliš nehodí. Komický efekt pak vzniká ze vzájemných konfrontací mezi jednoduše načrtnutými postavami. Poklidný děj, tvořený množstvím drobných epizod, je pravidelně oživován napětím z blízkostí probíhající války. Na konci filmu se tři z bývalých spolubojovníků po mnoha letech setkávají na ostrově, přeplněném turisty, a vyrovnáni se svým stářím i se ztrátou dávných iluzí, se vracejí do dob svého „střředozemního dobrodružství „.
Kino ART

Autor/Zdroj: /


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama