Zari
ohodnotit

Stockholm

Další název:
Stockholmský syndrom (SK); The Captor
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
92 minut

Obsah filmu Stockholm




 
Kriminální thriller podle skutečných událostí se vrací ke známé bankovní loupeži, díky níž vzniknul psychologický termín stockholmský syndrom. V roce 1973 se dva lupiči neúspěšně pokusili vyloupit švédskou banku. Během šesti dnů, kdy probíhalo vyjednávání, drželi personál jako rukojmí. Co způsobilo, že zajatci začali vnímat únosce jako své ochránce a policii považovali za nepřítele?

Febiofest

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.12.2022
Celý film je vlastně jenom o lupičích,policie   je obsolutně nezajímavá hlavně herecky   ,vypadalo to jako kdyby to hráli nějací   amatéři bez náboje,připadlo mi to trochu   málo.E.Hawke a N.Rapace drželi celý film,jestli   to takhle skutečně bylo tak to byla bizardní   vloupačka,vrátit se zpátky do trezoru když je   tam jednou zavřeli.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2019
Snímek je ve své podstatě určen hlavně těm,   co ještě stále neví, jak vznikl pojem   'Stockholmský syndrom'. Rok 1973 a ve Stockholmu   proběhne obyčejná bankovní loupež. Nic, co   bychom ve filmu ještě neviděli. Kromě lupičů   je však v centru dění i jistá úřednice,   která se svým chováním krapet od běžného   dění vymaňuje. A to je právě to, co je   hlavní devízou příběhu. Od takového je však   přirozené očekávat nějaké to napětí či   vlivem námětu zvýšenou psychologii, avšak nic   takového se neděje. Spíše to hraničí s   lehkou komedii odpočinkového diváckého zájmu.   Výprava je však úžasná. Vliv na tom mají   hlavně kostýmy, ze kterých sedmdesátá léta   doslova září. Ethan Hawke v roli lupiče Larse   Nystroma  a Noomi Rapace v roli pokladní Bianky   Lind. Právě ona na sebe strhává veškerou   pozornost a dá se říct, že především svým   hereckým výkonem. Lze jinde vidět takovou   naivní puťku? Ale nic naplat, snímek je   atmosféricky stavěný podobně jako třeba   francouzský snímek 'Bezva finta'. Pevně   stanovený scénář vyvolává pouze   odpočinkovou zábavnou etudu. Možná je to   úmysl pro lepší pochopení problematiky. V   televizi však snímek vynikne daleko více než   na stříbrném plátně.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2019
Celkem koukatelná krimi komedie, nebo tak něco   napůl. Ethan Hawke je výborný protože má   prostoru spoustu.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama