Šťastnou cestu (2003)

Šťastnou cestu (Bon voyage)
63.9 %
 
 

Bon voyage

Další název: Šťastnú cestu

    Žánr: romantický / dobrodružný / válečný
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 20.5.2004        
    Délka: 114 min.
„Dobrodružství, romance a láska na pozadí bouřlivých událostí ve Francii roku 1940.“
Píše se totiž rok 1940, Francie právě pohrála válku a v červnu se v Bordeaux v hotelu Splendide scházejí politici, žurnalisté, představitelé vysoké buržoazie, rádoby světáci a špióni ze všech táborů. Země se zmítá v nejistotě, rozervána mezi území okupované Němci a jih spravovaný vichistickou kolaborantskou vládou.
Pro mladého spisovatele Frédérica Rogera (Grégoire Dérangére) znamená seznámení s jeho sousedkou, slavnou filmovou herečkou Viviane Denvers (Isabelle Adjani), skok do středu událostí, které ho mohou zbavit - když už ne rovnou života - přinejmenším svobody a srdce. Vivianiny osudy totiž ovlivňují tři muži: cynický ministr Jean-Etienne Beaufort (Gérard Depardieu), protřelý novinář Winckler (Peter Coyote) a tajemný Andre Arpel. Právě ten však jedné noci skončí na podlaze hereččina bytu s kulkou v těle. Frédéricovi může snadno připadnout role oběti, když se Vivianinou vinou dostává do vězení. Odtud uprchne a zaplete se do machinací kolem tajné německé atomové zbraně.
Mladý hrdina stojí před několikerou volbou – mezi elegantní, zkušenou Vivian a počestnou studentkou nukleární fyziky Camille (Virginie Ledoyen), mezi politiky a podvodníky, mezi mladickou bezstarostností a zodpovědnou dospělostí.

režie:
Jean-Paul Rappeneau
 
 
hraje:
Gérard Depardieu (Jean-Etienne Beaufort), Isabelle Adjani (Viviane Denvers), Virginie Ledoyen (Camille), Grégoire Dérangére (Frédéric Auger), Peter Coyote (Alex Winckler), Yvan Attal (Raoul), Jean-Marc Stehlé (profesor Kopolski), Aurore Clément (Jacqueline de Lusseová), Xavier de Guillebon (Brémond), Edith Scob (paní Arbesaultová), Michel Vuillermoz (pan Girard), Nicolas Pignon (André Arpel), Nicolas Vaude (Thierry Arpel), Pierre Diot (Maurice), Pierre Laroche (učenec), Catherine Chevalier (učencova dcera), Morgane Moré (učencova dcera), Olivier Claverie (Vouriot), Wolfgang Pissors (německý agent), Jacques Pater (Albert), Benjamin Bellecour, Dominique Touzé
 
 
scénář:
Gilles Marchand, Patrick Modiano, Jean-Paul Rappeneau, Julien Rappeneau, Jérome Tonnere
 
 
kamera:
Thierry Arbogast
 
 
hudba:
Gabriel Yared
 
 
kostýmy:
Catherine Leterrier
 
 
střih:
Maryline Monthieux
 
 
zvuk:
Pierre Gamet, Jean Goudier, Dominique Hennequin
 
 
produkce:
Michele Pétin, Laurent Petin
 
 
titulky-česká verze:
Gabriela Kliková
 
 
koordinátor kaskadérů:
Michel Carliez
 
 
vizuální efekty:
Alain Carsoux (supervize), Séverine De Wever
 
 
masky:
Laurence Azouvy, Cédric Chami
 
 
výprava:
Catherine Leterrier, Jacques Rouxel
 
 
překlad:
Barbora Knobová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.