Zari
ohodnotit

Šplhající profesor [TV inscenace]

Rok:
1992
Délka:
50 minut
„Strašidelná detektivní komedie se Sherlockem Holmesem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Šplhající profesor
POZOR SPOILER

Od profesora Preaburyho odchází mladá dívka Alice. On ji říká, že ji miluje, ale ona mu připomene jeho věk. To vidí profesorova dcera Edith.
Následně profesor mizí a je nalezen na stromě, kam jej vyhnal pes. Profesor se záhadně dostane dolů, a pak psovi vyhrožuje.
Ke Sherloku Holmesovi přichází jeho kamarád Watson. Holmes s ním řeší chování psa, když sem přichází další host. Je jím mladý Bennet, profesorův asistent a snoubenec jeho dcery. Ten popíše situaci ohledně profesora. Změna v jeho chování se objevila, až když se zamiloval do Alice. Tehdy jej Bennet viděl dokonce běhat po čtyřech.
Přichází poslední host a dcera pana profesora, Edit Presbedyová. I ta popisuje zvláštní chování svého otce, kterého vidí, jak jí nakukuje do pokoje zvenčí oknem. Jenže ona má pokoj až ve druhém patře.
Holmes a Watson tedy jedou na místo, kde profesorovi namluví, že je sám pozval a dají se do řešení případu. Věc se motá kolem jiného profesora jménem Nowak, který je v Praze. Když otevřou schránku profesora Presbedyho, najdou tam právě Nowakovy zprávy. Je to on, kdo posílá tajemné balíčky? A podaří se vůbec rozluštit celou záhadu?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Šplhající profesor
Proč se vážený profesor Presburry občas chová jako šílenec? Souvisí snad jeho šplhací mánie s pozdní vášní, se kterou zahořel k mladičké dívce? To vše - a ještě více - se snaží objasnit věhlasná dvojice Sherlock Holmes a doktor Watson. Strašidelnou detektivní komedii Šplhající profesor napsal na motivy povídky A. C. Doylea pro televizi scenárista Rudolf Čechura, jediný Čech, který je členem slavného Klubu Sherlocka Holmese v Anglii. Režisér Zdeněk Zelenka obsadil do role Presburryho Petra Kostku, Sherlocka Holmese hraje Viktor Preiss, jeho přítele Watsona Josef Somr, v dalších rolích pak uvidíte Jana Šťastného, Kateřinu Brožovou, Barboru Srncovou a další herce. A ještě prozradíme, že nezanedbatelnou úlohu má v celém tomhle záhadném příběhu i Praha!


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Šplhající profesor
Láska zamotá profesorovi Presburrymu hlavu, zamiluje se totiž do mladičké, krásné dívky. Nedostává se mu však mužných sil a tak se rozhodne se k riskantnímu experimentu a aplikuje si sérum, ktreré mu má vrátit mládí a povzbudit jeho síly. Záhy se však profesor začíná chovat jako šílenec a po městě se začínají šířit zvěsti, že se na chodbách ústavu zjevuje podivné stvoření budící hrůzu. Na pomoc je přivolán sám Sherlock Holmes, aby záhadné úkazy vyšetřil. Povede se mu to? A co se skrývá za záhady v laboratoři profesora? To se dozvíte při shlédnutí tohoto nevšedního snímku.


Autor: jmenuji.se.libor

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Z deníku Sherlocka Holmese: Šplhající muž (1991) [TV film]

 Z deníku Sherlocka Holmese: Šplhající muž (1991) [TV film]
Z deníku Sherlocka Holmese: Šplhající muž n
The Creeping Man
Žánr: krimi / drama / horor
Země: Velká Británie
Režie: Tim Sullivan

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

00:20 - 01:20

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:55 - 01:30

0 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:00 - 01:00

55 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:30 - 01:30

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Fifty Fathoms Deep

Fifty Fathoms Deep
Fifty Fathoms Deep

Naposled navštívené:
Fifty Fathoms Deep

Fifty Fathoms Deep
Fifty Fathoms Deep