Zari
ohodnotit

Špatný vliv

Bad Influence

Žánr:
Rok:
1990
Délka:
99 minut
„Napínavý psychothriller, v němž se třicetiletý zbohatlík seznámí se sympatickým darebákem, který přebírá roli Mefistofela“
Popis / Obsah / Info k filmu Špatný vliv
Mladý Michael je naprosto nespokojený se svým životem. Alex je neznámý muž, který ho svádí na scestí. Do života plného vzrušení, ale také nebezpečí. Když však Alex spáchá brutální vraždu, musí se Michael začít bránit, aby vůbec zůstal naživu.

Zdroj: AMC Networks International


Popis / Obsah / Info k filmu Špatný vliv
Michael se seznamuje s poněkud tajemným a záhadným mladíkem Alexem a stále víc začíná podléhat jeho ďábelskému šarmu a nenucenosti. Alexův špatný vliv ústí až ke zločinu…

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Špatný vliv
Michaela, mladého a perspektivního muže, zachrání jednoho dne v hospodské rvačce neznámý mladík. Následuje další setkání a Michaela záhy začne s Alexem (jak se neznámý jmenuje) spojovat pevný, na fascinaci založený vztah. Michael stále více podléhá ďábelskému šarmu a nenucenosti svého známého, teprve jeho prostřednictvím se učí poznávat sám sebe. Postupně překonává své vnitřní zábrany, rozejde se s ženou, kterou nemiluje a naváže citový vztah k mysteriózní krásce. To ovšem Alex nechce připustit. Brutálně zavraždí Michaelovu přítelkyni a vinu shodí na nevinného mladíka. Michael už ale natolik podlehl Alexovu špatnému vlivu, že se nerozpakuje vzepřít se mu jeho vlastními prostředky... Režisér Curtis Hanson dokázal již svým filmem Okno z ložnice (Tne Bedroom Window, 1987), že je věrným obdivovatelem Alfreda Hitchcocka a i tento jeho film nese zřetelnou inspiraci dílem velkého mistra horroru - snímkem Cizinci ve vlaku (Strangers on a Train, 1951).
V tomto případě nám předkládá kvalitní psycho-thriller, nepostrádající vnější napětí, skvěle inscenovaný, který dokáže vzrušit obsahovou věrohodností a důsledností. Působivost snímku zvyšuje i obsazení, které jde zdánlivě proti typu - pohledný a sympatický Rob Lowe tu hraje jednoznačně zápornou postavu a James Spader, specializující se doposud převážné na nejednoznačné a rozvrácené postavy, ztělesňuje oběť umně konstruované intriky.
Cinema 1992/7/58

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Povídka malostranská (1981) [T...

14:50 - 16:30

2 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

57 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

67 minut již uběhlo
188 minut zbývá do konce

Prima - Kriminálka Kraj (2022) [TV ser...

13:55 - 14:55

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama