Zari
ohodnotit

Somrák z Beverly Hills

Down and Out in Beverly Hills

Další název:
Na mizině v Beverly Hills
Žánr:
Rok:
1986
Délka:
99 minut
„Co se stane, když se chce tulák utopit v boháčově bazénu... Duchaplná komedie se satirickým pohledem na třídní rozdíly“
Popis / Obsah / Info k filmu Somrák z Beverly Hills
Zoufalý bezdomovec (Nick Nolte) se pokusil utopit v bazénu zbohatlíků z Beverly Hills (Richard Dreyfuss, Bette Midler). Pán domu ho však zachránil a nebohý muž mu na oplátku převrátil rodinu vzhůru nohama...

Bette Midler a Richard Dreyfuss září v tomto filmu coby párek zbohatlíků z Beverly Hills. Domácnost Barbary a Davea Whitemanových se díky nečekané velkorysosti obrátí vzhůru nohama. Jednoho slunného odpoledne sleduje Dave bezdomovce Jerryho (Nick Nolte), jak se snaží utopit v jejich bazénu. Dave ho zachrání a pozve ho, aby nějaký čas zůstal s jeho rodinou – tedy šokovanou manželkou Barbarou, věčně nespokojeným synem Maxem a služkou a zároveň Davovou nešťastnou milenkou Carmen. Nutno říci, že v rodině Whitmanových nic nefunguje, manželství je neuspokojivé, syn s rodiči komunikuje pouze prostřednictvím videa, dcera utekla na vysokou daleko od nich, neurotický pes se léčí u psychiatra a paní domu se obklopuje desítkami guru ve snaze najít vnitřní klid. Jerryho nečekaný příchod tak představuje pro rodinu pořádný proud energie. Bezdomovec je nečekaně okouzlující a brzy změní život všech přítomných – Dave začne popíjet s Jerrym a jeho kamarády, Barbara podlehne svým divokým sexuálním fantaziím a Max se přestane držet v ústraní. Jerry se postupně stává členem klanu Whitmanových a připomíná jim, co to znamená být rodina.

Zdroj: HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Somrák z Beverly Hills
Zatímco Whitemanovi jsou nechutně bohatý pár žijící v obrovském domě v Beverly Hills, Jerry Baskin je otrhaný bezdomovec, který nemá co jíst, nemá co na sebe a právě přišel o svého psa. Jednoho dne je osud nečekaně svede dohromady. To když záletný obchodník Dave Whiteman zachrání Jerryho před sebevraždou, kterou chtěl bezdomovec spáchat utopením v jeho zahradním bazéně. A protože je právě Den díkůvzdání, donutí Dave Jerryho téměř proti jeho vůli, aby přijal pohostinství, které mu nabízí on a jeho společensky ctižádostivá manželka Barbora, semetrika, která zabíjí čas nakupováním a chozením do různých kursů jako je třeba jóga, aerobik a nebo hodiny meditace. Jerry, kterého upraví a poskytnou mu elegantní oděv, se seznámí také se zbytkem domácnosti, sexuálně rozpolceným synem Whitemanových Maxem, anorektickou dcerou Jenny, která studuje na vysoké škole, psem Matissem, který odmítá jíst přes veškeré návštěvy a snahu psího psychologa, a také mladou svůdnou služebnou Carmen. Zdá, že teď může mít Jerry téměř vše co by si přál a konečně tak může zkusit jak chutná skutečně sladký život. Na oplátku se zdá, že by mohl být tím pravým, kdo by mohl pomoci Whitemanovým v řešení mnoha citových problémů, které kalí jejich šanci na spokojené užívání bohatství. Brzy se však ukáže, že jeho pomoc je především zdrojem řady dalších problémů. Jerry totiž okouzlí Barbaru natolik, že si s ním začne milostný románek, a jako by to nebylo málo, udělá Jerry z Davea paroháče dvojnásobného, když se zaplete také s jeho milenkou, služkou Carmen. Když to Dave zjistí, rozhodne se Jerrymu pomstít, situace se však poněkud zamotá a nakonec z obou mužů udělá velmi blízké přátele.

Skvělé režisérské vedení Paula Mazurskyho, hvězdné herecké obsazení a slavné hity legendárního zpěváka Little Richarda jsou příslibem toho, že vás tato ztřeštěná komedie skvěle pobaví.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v Orient expresu (1974)

14:20 - 16:25

69 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:00 - 15:50

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama