Zari
ohodnotit

Smrtelná nákaza [TV film]

Fatal Contact: Bird Flu in America

Další název:
Fatálny vírus: Vtáčia chrípka v Amerike
Rok:
2006
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
9.5.2006
„Žádné očkování, žádná naděje a miliony ohrožených. Ptačí chřipka zmutovala.“
Popis / Obsah / Info k filmu Smrtelná nákaza
Když se v Číně objeví nová mutace děsivého viru ptačí chřipky, vyšlou USA do oblasti epidemioložku Iris Vamackovou. Čeká ji šokující zjištění, že na účinný zásah už může být pozdě. Virem, který se po mutaci může přenášet vzduchem, se totiž nakazil americký obchodník Connelly, který se už stihl vrátit do USA a začít virus roznášet mezi přátele, kolegy i diváky školního baseballového zápasu. O týden později je mrtev a guvernér Virginie vyhlásí karanténu. O tři týdny později už Washington eviduje 150 000 obětí. Ministr zdravotnictví Collin Reed dělá, co může, aby zabránil narůstající panice. Státní úředníci jsou nuceni přiznat, že nemají vakcínu a jen omezené množství protivirových léků. Nemocných přibývá, blíží se kolaps, který se projeví nedostatkem potravin, výpadky elektřiny a nepokoji v ulicích. Objeví se první případy rabování, hromadné útěky z věznic a gangy všeho schopných ničemů. Země se ocitá na počátku občanské války a ani armáda nedokáže situaci zvládnout. Když už jdou oběti do milionů, zjistí Iris, že Francouzi vyvinuli vakcínu. Po obrovském úsilí lékařů se sice zdá, že epidemie začíná opadávat, jenže to už v odlehlé angolské vesnici virus znovu zmutoval.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Smrtelná nákaza
V provincii Guangdong, Čína, bylo mnoho ptáků nakaženo a usmrceno virem H5N1. Je ale příliš pozdě k zastavení vzniku epidemie. Jeden muž se na své pracovní cestě nakazí a cestou zpět nevědomky nakazí spostu lidí v letadle a nemoc se tak šíří dál. Vrátí se do normálního života a nemoc šíří i ve svém okolí, aniž by měl představy, že je nemocný.

Doktorka Varnacková je povolána do Číny, kde bylo dalších 8 lidí nakaženo tímto virem chřipky. Opravila počet na 25 a věří, že na rozdíl od jiných případů je nebezpečnější přenos z člověka na člověka než z ptáka na člověka. Brzo musí informovat vládu o tom, že epidemie je horší než španělská chřipka. 300 milionů lidí může zemřít.

Počet obětí začíná stoupat a zrychluje se nárůst nakažených i usmrcených. Do případu se vnese vláda, armáda, nakonec sami nakažení...


Autor: Vig

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pilot

Pilot
Pilot

Naposled navštívené:
Pilot

Pilot
Pilot