Zari
ohodnotit

Sezení

The Sessions

Další název:
The Surrogate
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
21.2.2013
„Muž odkázaný na plicní respirátor se snaží přijít o panictví.“
Popis / Obsah / Info k filmu Sezení
Snímek Sezení vypráví příběh o muži, který je většinu svého života odkázaný na plicní respirátor. Nyní, v osmatřiceti letech, však zatouží přijít o panictví. Ke splnění snu mu dopomáhá jeho terapeutka a kněz.

Poté, co v dětství prodělal záchvat dětské obrny, je Mark O’Brien až na pár hodin týdně po většinu času odkázaný na plicní respirátor. Spousta lidí si vůbec nedokáže představit, že by mohl vést normální milostný život - pro Marka ale nic není nemožné, navzdory své složité situaci neztrácí smysl pro humor a víru v lepší zítřky. Je rozhodnutý užívat si svůj život naplno, včetně emocionálního a fyzického potěšení, které mu však zatím uniká. Proto udělá odvážné rozhodnutí a přestane o lásce jenom snít. Najme si profesionálku, takzvanou sexuální náhradnici, která mu poskytne šanci zažít intimní chvíle svým vlastním nezapomenutelným způsobem.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 22.02.2014 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Sezení
Básník Mark O’Brian (John Hawkes) je po prodělání obrny od dětství paralyzovaný a kvůli potížím s dýcháním tráví většinu času v zařízení hovorově nazývaném „železná plíce“. Poté, co se nešťastně zamiluje do své ošetřovatelky, uvědomuje si, že by svůj život (jakkoliv může být dlouhý nebo krátký) nerad prožil jako panic. Dostává doporučení na sexuální terapeutku (vynikající Helen Hunt), s níž se během šesti setkání učí, jak přijmout své tělo a dopřát sobě i partnerce bez ohledu na své postižení rozkoš. Vítěz divácké ceny na festivalu Sundance (2012) je sice neobvyklou, ale nesmírně romantickou komedií, v níž sex hraje až druhé housle. Do popředí se dostává touha milovat a být milován.

Anna Kořínek
MFF Karlovy Vary 2022


Popis / Obsah / Info k filmu Sezení
Mark O’Brien je šestatřicetiletý básník a novinář. Po obrně je upoután na lůžko a dýchat může jen s pomocí přístrojů. Mark se však se svým osudem pere natolik, že se rozhodne přijít o panictví. Za pomoci kamaráda se odhodlá najmout profesionální společnici Cheryl. Režisér Ben Lewin odvážně, ale přesto citlivě zobrazuje jejich intimní sblížení. Helen Huntové vynesl její herecký výkon nominaci na Oscara, zatímco na festivalu v Sundance získal snímek diváckou cenu. Příběh byl inspirován skutečnými událostmi.

MFF Praha - Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

11:45 - 12:40

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama