Zari
ohodnotit

Sextánka

Rok:
1936
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
13.3.1936
„Studentka gymnázia se beznadějně zamiluje do nového profesora...“
Popis / Obsah / Info k filmu Sextánka
Film Sextánka je příběh o dospívající dívce, která je obklopena přepychem. Její matka je profesionální zpěvačka a tatínek je úspěšný obchodník. Na první pohled jí nic nechybí, ale to, po čem v životě nejvíce touží, nemá. Oba rodiče jsou velmi zaměstnáni a na dceru nemají čas. Proto, když na jejich školu nastoupí nový profesor Jiří Hron (Rolf Wanka), bláznivě se do něj zamiluje. On však o jejím citu nic neví. Pomalu se začínají sbližovat a to neskončí bez povšimnutí. O jejich vztahu je informován ředitel školy a ten chce Jiřího Hrona propustit. Když se to dozví Eva Martenová, cítí pocit viny. Pokouší se o sebevraždu, ale naštěstí je zachráněna. Do nemocnice za ní přijde její již bývalý profesor Jiří Hron a jejich vztah tímto začíná.


Autor: ajlik

Popis / Obsah / Info k filmu Sextánka
Studentka sexty Eva Martenová se zamiluje do nového mladého profesora Jiřího Hrona. Nemůže se v jeho hodinách soustředit, přestože je na vyučování jako vždy výborně připravena. Na školním výletě se snaží Hrona získat profesorka Bruncvíková, ale profesor na večírku tančí s Evou. Ve škole je Eva opět myšlenkami jinde a odmítne vydat Bruncvíkové Hronův portrét. S pláčem jde za Hronem do kabinetu a ten se jí snaží uklidnit. Jeho přátelské gesto spatří profesor Bernard, který měl už dříve výhrady k Hronovým moderním vyučovacím metodám. Oznámí řediteli, že Hron držel studentku Martenovou v náručí. Když se Eva dozví, že Hronovi hrozí kvůli ní disciplinární řízení, pokusí se o sebevraždu. Bratr její kamarádky Martiny, doktor Pavel Haler, ji však zachrání. V nemocnici Evu navštíví ospravedlněný Hron a vyzná jí svou lásku.


Popis / Obsah / Info k filmu Sextánka
"Románek dívčího srdéčka": dcera generálního ředitele se zamiluje do svého gymnaziálního profesora.

Druhá filmová verze oblíbeného románu. Ze sboru studentek se později proslavily Sylva Langová a Jiřina Steimarová. R. Wanka hrál i v souběžně natáčené německé verzi.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Sextánka (1936/1)

 Sextánka (1936/1)
Sextánka n
Arme kleine Inge
Žánr: melodrama
Země: Československo / Německo - předválečné
Režie: Svatopluk Innemann

(alternativní jazyková verze)

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

10 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

05:15 - 05:45

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

55 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama