Zari
ohodnotit

Sandokan opět v akci

Sandokan, la tigre di Mompracem

Další název:
Sandokan the Great, Le Sandokan - Le tigre de Bornéo
Země:
Rok:
1963
Délka:
115 minut

Komentáře k filmu Sandokan opět v akci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Když se řekne Sandokan,   každému se ihned vybaví   Kabir Bedi. Ale co Steve   Reeves? Svalnatý chlapík   mající ve své filmografii   především snímky se   starověkými   řeckořímskými příběhy.   To už málokomu co řekne.   Sandokana ztvárnil již v 60.   letech a nedá se říci, že   zrovna špatně. Vezme-li se v   úvahu příběh a výprava.   Akční scény jsou již dnes   bohužel značně okaté, ale   na svou dobu se nejedná   vzhledem k žánru o nic   neobvyklého. A tak tu máme   kromě Sandokana i Yaneze a   hlavně Mary Ann v   pozdějších filmech a   seriálech prezentovaná jako   Lady Marianna Guillonk.   Pestrobarevný téměř   dvouhodinový snímek má v   sobě jisté dobrodružné   kouzlo i když se na něm zub   času také podepsal. Děj je   prostý. Boj proti britskému   útlaku. V tomto případě   dokonce i snaha o osvobození   Sandokanova otce. I přes   znatelný nízký rozpočet je   však na co se dívat, i když   okem shovívavým. Přeci jen   se jedná o klasiku ze 60.   let.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2016
Jestliže se Sandokan   většinu děje vyskytuje v   košili (pokud možno z   brokátu a v zářivě modré   barvě), pak bylo zbytečné   angažovat kulturistu.   Geneviève Grad je o něco   záchranyhodnější než ve   druhém díle Jacqueline   Sassard, ale jako četnické   dcerce o něco později jí to   slušelo mnohem víc. Navíc   zaplňuje film debilními   hláškami (ve scéně, když   je přivázaná u sloupu a   kolem ní skáčou zmalovaní   tajtrlíci s oštěpama, tak   klade nadmíru logický dotaz:   "Co s námi   udělají?"). Takže víc   než ústřední dvojka je   velmi sympatický Yanez   (Andrea Bosic). Stejně jako v   Dobrodružství v Malajsii je   tady přestřelené finále,   od začátku si vystačíme s   kudlama a na konci je to   trochu bitva o Stalingrad.   Výhodou těchhle filmů je   přehledný děj a jako   pestrobarevná podívaná se   to celkem dá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Dobrodružství v Malajsii (1964)

 Dobrodružství v Malajsii (1964)
Dobrodružství v Malajsii n
I Pirati della Malesia
Žánr: dobrodružný / historický
Země: Itálie / NSR / Španělsko
Režie: Umberto Lenzi

(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Thomas Evertz

Evertz Thomas

I. Golovko

Golovko I.

Naposled navštívené:
Thomas Evertz

Evertz Thomas

I. Golovko

Golovko I.