Zari
ohodnotit

Sám vojak v poli [TV film]

Žánr:
Rok:
1964
Délka:
225 minut, 75minut x 3 díly
Popis / Obsah / Info k filmu Sám vojak v poli
Tento třídílný Tv film je adaptací v originále stejnojmenného (česky však vyšel pod názvem Velká hra) románu ukrajinského spisovatele Jurije Dolď-Mychajlyka.


Odehrává se během 2. světové války, kdy se roku 1942 u německého plukovníka Berchtolda ohlašuje baron Heinrich von Goldring, syn jeho bývalého kamaráda. Plukovník, který v mladém baronovi vidí ideálního zetě a budoucího muže své dcery, se o něj postará a posílá jej do vojenské služby v okupované jižní Francii. Goldring si tu vede velmi dobře a rychle si získává přízeň německého štábu i gestapa. Sbíží se i s Monikou, dcerou majitelky penzionu, kde je ubytovaný, a časem jejich přátelství přerůstá v milenecký vztah.

Ilegální francouzští odbojáři - maquisté - provedou akci, při níž vykolejí německý nákladní vlak s municí. Von Goldring je pověřen vyšetřováním, při kterém utrpí zranění. Pomáhá odbojářům při záchraně zajaté Ludviny, které hrozí smrt, je to však Monika, tajná spojka maquistů, kdo později umírá při zinscenované dopravní nehodě. Stín podezření teď leží i na baronu Goldringovi, který se s její smrtí těžko vyrovnává. Je proto odvelen do Itálie, kde se má zúčastnit odzbrojení a kapitulace tamní armády. Dozvídá se, že za Moničinu smrt nese přímou zodpovědnost plukovník, vlastně teď už generál Berchtold.

V Itálii se Goldring seznamuje s doktorem Mattinim, a spolu s ním osvobozuje zajatého velitele partyzánů. Blíží se konec války a generál Berchtold navrhuje Goldringovi společný útěk do Švýcarska. Ještě předtím však chce vyhodit do vzduchu tajnou továrnu s velkým počtem zahraničních dělníků a vězňů, čemuž Goldring s pomocí partyzánů v posledním okamžiku zabrání. Zastřelí přitom Berchtolda, kterému se tak pomstí i za smrt milované Moniky. Brzy poté může konečně odhalit i svojí pravou totožnost - je ve skutečnosti kapitán Grigorij Gončarenko, důstojník výzvědné služby Rudé armády.


Autor: green-tea

Popis / Obsah / Info k filmu Sám vojak v poli
Ústřední postavou třídílného televizního filmu je baron von Goldring, ve skutečnosti jde o sovětského rozvědčíka, kapitána Gončarenka, který v týlu nepřítele, v uniformě německého důstojníka, plní úkoly. Příběh končí prozrazením jeho totožnosti, začátkem osvobozování sovětskou armádou a pokusem vyhodit zámek do povětří. Seriál byl natočen hodně let předtím, než na naše obrazovky přišel kapitán Klos nebo Stirlitz…


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Sám vojak v poli
Dramatické pásmo sleduje činnost sovětského vyzvědače v nacistickém vojenském štábu za druhé světové války. Román vyšel v češtině pod názvem Velká hra, ale název tohoto snímku je doslovným překladem originálu.

Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

12:25 - 12:50

21 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

12:20 - 12:50

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Možné je všechno! (2024) [TV p...

11:50 - 13:35

56 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent

12:05 - 13:55

41 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Reklama