Duben
ohodnotit

Rychlejší než smrt

The Quick and the Dead

Další název:
Rýchlejší ako smrť (SK)
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
17.8.1995
„Anděl pomsty likviduje nepřátele na Divokém západě.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rychlejší než smrt
Městečko Rependetion ovládá v roce 1878 bezcitný pistolník Herod. Ostatní odírá a každý rok vyhlašuje střeleckou soutěž s vysokou částkou pro vítěze, při níž se dobře pobaví a současně se zbaví nepohodlných mužů ze svého okolí. Tentokrát se přihlásí údajný Herodův syn Kid, drsný Švéd Gutzon, uprchlý trestanec Jizva, hazardní hráč Eso Hanlon, majitel bordelu Dred, Indián Kropenatý Kůň a tajuplný pistolník Cantrell. Jako poslední se přihlásí pistolnice Ellen, která právě dorazila do města a pomohla pistolníku Cortovi, který odmítá zabíjet, ale je Herodem brutálně nucen k účasti v soutěži. Ellen však nejde o vítězství a peníze. Jejím cílem je pomsta. Před lety byl totiž zavražděn její otec a na svědomí to má právě Herod. Než však bude moci stanout proti němu samotnému, musí v soubojích na život a na smrt porazit řadu ke všemu odhodlaných střelců.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rychlejší než smrt
Po snímku Pistolnice (FP 7/94) přichází do našich kin další „ženský" western
Rychlejší než smrt. Jeho hrdinku tentokrát hraje Sharon Stoneová, která jako
pistolnice bez bázně a hany Ellen přijíždí do hraničářského městečka Redemption,
aby pomstila dávnou smrt svého otce. Mužem, jehož musí zabít, je ďábelský zloduch s příznačným jménem Herod, v podání Genea Hackmana. Děj se odehrává ve čtyřech dnech roku 1878 a před závěrečným zúčtováním ho zaplňují pistolnické souboje v rámci Herodem vyhlášené soutěže. - Režisér Sam Raimi v tradičně pojaté látce těží především z postupů Sergia Leoneho a jeho následovníků. Oprašuje westernový mýtus a „ inovuje " ho pouze tím, že mstitele zaměňuje za mstitelku. Zároveň se soustřeďuje na popis různých pistolnických typů a zaznamenává i hrdinčin vnitřní boj. Krásná Ellen je pod koženými kalhotami, kovbojským kloboukem a dlouhým pláštěm přece jenom citlivá a zranitelná žena, i když se navenek tváří i chová přinejmenším tak drsně, jako muži z okolí. - Sharon Stoneová se na filmu podílela i jako koproducentka a patrně až příliš zasahovala do kompetencí jiných. Protože však její herecké kvality nedosahují jejích fyzických předností, bylo to ke škodě věci. Snímek zřejmě potěší její obdivovatele, milovníky westernu však už méně. Je věnován památce černošského westernového herce Woodyho Strodea (zem. 31.12.1994), který si v něm zahrál malou roli velmi zaměstnaného funebráka.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 1995/7


Autor: tonda

Popis / Obsah / Info k filmu Rychlejší než smrt
Do městečka Redemption přijíždí tajemná Ellen, mladá žena s šestiranným revolverem za pasem a s pomstou v srdci. Přijela zabít Heroda - muže, který tomuto městu vládne a který kdysi zničil její život. Herod pořádá každoročně pistolnickou soutěž a o finanční odměnu - soutěž, ve které každý rok sám zvítězí a zlikviduje své potencionální protivníky. Letos se ale do soutěže přihlásila Ellen. Chce se s Herodem utkat a zlikvidovat ho. Ale než se jí to podaří, musí se vypořádat s démony vlastní minulosti.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rychlejší než smrt
Ellen přichází do šerifem Herodem utlačovaného města, aby se pomstila. Příležitost dostává v každoročním klání nejrychlejších pistolníků, kde pravidla jsou jasná. Kdo přežije, postupuje do dalšího kola. Pomsta je však silná zbraň.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - BILANCE: Vyplácí se nám EU?

02:10 - 02:40

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

02:15 - 02:55

18 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

43 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10