Zari
ohodnotit

Rumový deník

The Rum Diary

Další název:
Rumový denník
Rok:
2011
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
8.12.2011
Popis / Obsah / Info k filmu Rumový deník
Rok 1960. Paul Kemp (Johnny Depp) je novinář na volné noze píšící pro krachující plátek kdesi v Karibiku. Chce si vydobýt své místo na slunci, čím více se ale snaží, tím menší úspěch má. Ze ztroskotanců, kteří se kolem něj neustále pohybují, si za nejlepšího přítele zvolí toho nejspolehlivějšího – láhev rumu.Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Huntera S. Thompsona.
Kino Aero 2012


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rumový deník
Americký novinář Paul Kemp (Johny Depp), věčný alkoholik s problémy, si najde práci v novinářské instituci na krach v Portoriku. Hned po prvním ,,pohovoru'' s šéfem E.J. Lottermanem (Richard Jenkins) se spřátelí s Bobem Salou (Michael Rispoli), který je zjevně plně sžitý s rumem. Spolu zažijí spoustu věcí, které nikdy nezapomenete. Potká se také shodou náhod se zajímavým a bohatým chlápkem jménem Sanderson (Aaron Eckhart) a s jeho přítelkyní Chenault (Amber Heard). Paul se do Chenault zamiluje. Nakonec se Chenault...... a to se dozvíte ve filmu :-). Ve filmu se stane spoustu věcí, při některých se budete smíchy válet po zemi, při některých si zakrývat oči.

Obsah by: Malorin


Autor: Malorin

Popis / Obsah / Info k filmu Rumový deník
Americký novinár Paul Kemp (Johnny Depp) sa nachádza v kritickom životnom období, kde píše pre upadajúce karibské noviny. Paul je napadnutý na mnohých úrovniach a snaží sa vybojovať si miesto uprostred skupiny stratených duší usilujúcich sa o sebazničenie ...


Autor: Lienocka22

Popis / Obsah / Info k filmu Rumový deník
V roce 1998 natočil Terry Gilliam kultovní snímek Strach a hnus v Las Vegas (FP 11/99) podle autobiografické knihy spisovatele Huntera S. Thompsona (1937-2005). Hlavní roli opileckého a narkomanského novináře Raoula Dukea hrál tehdy Johnny Depp. Ten se sblížil s autorem předlohy, přiměl ho k vydání knihy Rumový deník, napsané v roce 1960 podle Thompsonových zážitků z Portorika, a už tehdy ji chtěl zfilmovat. K realizaci filmu pod vedením britského scenáristy a režiséra Bruce Robinsona však došlo až o dvanáct let později. – Novinář Paul Kemp nastoupí v roce 1960 do krachujících novin v portorickém San Juanu. Sblíží se s fotografem Salou a prožije tu krátký čas v alkoholickém opojení. Přitom málem naletí kšeftaři Halu Sandersonovi, do jehož vyzývavé snoubenky Chenault se zamiluje. Nakonec opouští Karibik s rozhodnutím, že bude odhalovat všechny špinavce, na které narazí. – Na rozdíl od zmíněného Gilliamova snímku, v němž se tvůrci snažili zachytit sebezničující rozklad osobnosti odpovídajícími filmovými prostředky, postupuje Robinson v chronologickém vyprávění konzervativně (s výjimkou krotké sekvence halucinací po „očních kapkách“). Soustřeďuje se na popis exotického prostředí, kde se přepych turistické destinace střetává s bídou obyvatel, kteří navíc zpychlé gringy nesnášejí, ačkoliv jsou vlastně také Američané. – Iniciátor projektu Johnny Depp svým projevem opět strhává pozornost na sebe, avšak zdá se přece jen poněkud unavenější, než by asi měl být.
Tomáč Bartošek, Filmový přehled 2012/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama