Zari
ohodnotit

Rozbouřená řeka [TV film]

Flood: A River's Rampage

Další název:
Rozvodněná řeka; Povodeň (SK); Die Todesflut
Rok:
1997
Délka:
96 minut
„O přírodní katastrofě a síle lidské solidarity, která se jí postavila do cesty.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rozbouřená řeka
Dramatický příběh se odehrává v malebném a typicky americkém městečku Belfield, které leží na řece Mississippi a stejně jako řeka působí dojmem, že se tu čas zastavil. Žije tu také Herb Dellenbach, který se kdysi dávno chtěl oženit se svou životní láskou Pat Malloyou. Jenže ta podlehla vábení velkých měst a opustila Belfield i Herba. Ten se časem oženil s Joan, a když zemřela, zůstaly mu farma, dvě krásné dcery a dobří obyvatelé Belfieldu, kteří ho nenechali na holičkách. V létě 1993 se však objevilo nebezpečí, které ohrozilo vše, co mu bylo drahé. V dubnu začalo pršet a v červenci ještě nepřestalo. Mississippi se vylila z břehů a začala strhávat zvířata, farmy, celá městečka. Brzy se stává nejhorší povodní v dějinách a krizový štáb vysílá do ohrožených oblastí odborníky, jejichž úkolem je zabránit rozsáhlým škodám. Jedním z nich je Sam doprovázený Pat, která se tak vrací do rodného městečka, aby se ho pokusila zachránit. Setkává se nejen se svou minulostí, ale také s Herbem. Přesvědčí obyvatele města, aby postavili proti velké vodě hráz, přestože nikdo nedokáže určit, zda vydrží, a mezi ní a Herbem se znovu rozhoří dávný cit. Spolu se strachují o Herbovy dcery, které zůstanou v dědečkově zaplaveném domě, společně se postaví zuřícímu živlu, aby se pokusili odvrátit jeho ničivý útok na město.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rozbouřená řeka
V roce 1993 došlo k rozvodnění Mississippi. Rozbouřená řeka ohrožuje většinu měst a městeček na svých březích. Všichni se snaží proti živlu bojovat stavěním umělých hrází, ale je to marné jedno město za druhým zaplavuje voda. Šéf ženistů vysílá do Belfieldu, dalšího z ohrožených měst, říčního pilota Sama.
S ním také jede Pat, která odtamtud pochází, aby uklidnila obyvatele. Krátce po příjezdu potká Pat bývalého spolužáka Herba, s nímž před mnoha lety chodila. Herbe už je vdovec, vychovává dvě dcery a Pat se kvůli samé práci ani nestačila vdát. Herb se už dávno snažil přesvědčit městskou radu, aby nechala postavit hráz pro případ záplav, ale neuspěl. Teď řeka rychle stoupá a zdá se, že evakuace bude nevyhnutná. Brzy povolí hráz nad městem a Harry vydává k evakuaci příkaz. Ne každý však je ochoten opustit svůj majetek.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Skalpel, prosím (1985)

14:30 - 16:25

47 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:25 - 15:20

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:30

52 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama