Zari
ohodnotit

Rošťáci

The Goonies

Další název:
Buráci; Die Goonies
Rok:
1985
Délka:
114 minut
„Parta dětí na dobrodružné výpravě za pokladem pirátů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rošťáci
Hrdiny dobrodružného příběhu je klukovská parta z malého přímořského městečka Astorie, která zcela náhodou přijde na stopu starému pirátskému pokladu a vydá se ho hledat do labyrintu podzemních jeskyní. Nejenže je to dobrodružství, které kluky vzrušuje, ale také jediná možnost, jak získat finanční prostředky potřebné k záchraně jejich domovů před zbouráním. A tak se iniciátor celé akce Mickey, jeho starší bratr Brand, Číňan Data, který má plné kapsy svých geniálních podomácku spíchnutých vynálezů, tlouštík Cvalda a Kecka vydávají do podzemí, kde na ně čeká řada důmyslných pastí, nastražených piráty, ale také hejna netopýrů, padající kameny a hlavně zločinná matka Fratelli se svými povedenými syny Francisem a Jakem, připravená zmocnit se pokladu za každou cenu, tedy i za cenu života jednoho nebo třeba i všech kluků. Naštěstí kluci v podzemí narazí na nečekané spojence. Nejprve se k nim přidají Andy se svou kamarádkou Stefi a brzy nato si získají přízeň Tupoňě, třetího syna matky Frattelliové, který se narodil jako zrůda, proto ho tu zamkli a celá léta trápili. Nakonec se parta po překonání celé řady překážek dostane do obrovské jeskyně, kde není ukryta jen truhla se zlatem, ale celá pirátská loď plná zlata a drahých kamenů. Bohužel jsou tu také Fratelliovi.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Rošťáci
Čtyři chlapci naleznou starou pirátskou mapu a vydají se za fantastickou cestu za kokladem. Na této pouti, plné důmyslných smrtonosných pastí, které před dvěma sty lety nastražil obávaný pirát Jednooký Willie, se na ně nalepí banda bezohledných zločinců.
A malí hrdinové této napínavé a dobrodružné ságy musejí čelit vzrůstajícímu nebezpečí, než dorazí do cíle, jímž má být…

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Rošťáci
Americký režisér Richard Donner patří sice ke starší tvůrčí generaci, projevil však mimořádnou schopnost "napojit" se na generaci autorů Nového Hollywoodu; zvláště v Supermanovi a Rošťácích se představuje jako autor, bravurně vyvažující ve fantaskním vyprávění humor a napětí. - Klukovská parta Buráků z malého městečka Astorie náhodou přijde na stopu starému pirátskému pokladu a vydá se ho hledat do podzemních jeskyní na pobřeží, protože v tom vidí jedinou možnost, jak zachránit své domovy před zbouráním. Rafinovaný pirát však svůj poklad ochránil množstvím smrtících pastí, záludných jako počítačová hra. Cesta Buráků, upomínající na dobrodružství spielbergovského Indiany Jonese, je navíc komplikována pronásledováním zločineckou rodinou Fratelliových, toužící se pokladu rovněž zmocnit. Naštěstí však dětem pomáhá náhoda, vlastní vynalézavost (čínský chlapeček Data má plné kapsy svých podivných vynálezů) i na pohled hrozivý dobrácký netvor Tupoň Fratelli, který se vzepře své rodině. - Rošťáci jsou typickým filmem vyšlým z tvůrčí dílny Stevena Spielberga, který se na nich podílel jako autor námětu a producent. Autorem scénáře je Chris Columbus, jenž a polovině 80. let začal dokazovat, že jeho doménou jsou právě takové napínavé komedie s prvkem zázračna..

Autor/Zdroj: Prokopová Alena/Filmový přehled


Když čtyři chlapci najdou na půdě starou námořnickou mapu, vydají se na nejdobrodružnější cestu svého života. Překonávají nejrůznější překážky, které před dvěma stoletími nastražil kapitán pirátů Jednooký Willie. Snímek vznikl v produkci Stevena Spielberga.
Cinema 1991/8/60

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:50 - 01:45

112 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

00:50 - 01:45

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:40 - 02:55

2 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:45 - 01:45

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama