Duben
ohodnotit

Ro(c)k podvraťáků

Další název:
Rock podvraťáků / Rok podvraťáků
Rok:
2006
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
2.11.2006
„O muzice, penězích a gangsterech amatérech.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ro(c)k podvraťáků



Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ro(c)k podvraťáků



POZOR SPOILER

Čtyři mládenci ve vězeňských šatech se procházejí mimo kriminál. A Luki se ujme vyprávění o tom, jak se to stalo.  
Byli normální hudební skupina. Hráli v ní čtyři. Marty, Radek, Tom, a Luki. Marty je na holky, jeho táta je starosta a vyléčený alkoholik. Radek je vegetarián a nehulí. Ale je průserář. Zrovna je vyhozen z práce. Tom drží kasu a má vážnou známost. A sází. Luki je mozek kapely. A živí se tím, že instaluje bezpečnostní zařízení. 
Nu, kluci chtějí koupit kvalitní aparaturu, ale Tom peníze prosázel. Takže dojde ke konfliktu s prodejcem a kluci se ukryjí v prádelně, kde mají kamaráda Chřestýše. Ten jim pomůže.
Otec se snaží Martymu zajistit práci, ale ten se věnuje ženám. A Luki instaluje bezpečnostní zařízení u místního milionáře Salingera.  
Kapela má přehrávku ve studiu, kam přichází boss přes muziku Django. Kluci neprojdou a je jim řečeno, aby si sehnali pořádnou aparaturu. A tu přichází onen osudový nápad. Unesou psa panu Salingerovi.  
Nejprve je rozhodnuto jej uspat, aby muselo být odvezeno, protože dostat se do Salingerova domu a zahrady je nemožné. Akce se povede, i když ne zcela přesně tak, jak byla plánovaná.  
Zvíře se tedy dle předpokladu ocitá na veterině a je odsud kluky uneseno. Jako správní únosci pak kontaktují Salingera. Ten peníze veze, a i přes drobné nesrovnalosti s revizorem dává kufřík na určené místo.
Zdá se, že všechno klaplo a kluci v lese opouští auto, aby si vypili pivo. Poté jejich dopravní prostředek exploduje.  
Kapela pak dostane nabídku od manažera a zdá se, že jejich hraní bude mít budoucnost. Jenže do toho se vrací předtím unesený pes. Což není důvod k radosti, a navíc kluci netuší, že má na obojku sledovací čip. Zato to ví Igor, Salingerův zabiják, takže se vydává psíka najít. Má s tím zpočátku drobné potíže, ale nakonec naše hrdiny objeví i se psem. Dochází i ke střelbě. Následuje útěk a další dopadení. Igor opět střílí a je tu první mrtvola.  
Co s ní? Inu, je tu přece Chřestýš. Ten by věděl, co a jak, ale stálo by to peníze a ne málo. Při válečné poradě poukáže Chřestýš na psa, jakožto způsob, jak získat peníze. Domluva se Salingerem je pak v jeho režii. Dopadne to dobře a peníze za psa budou. Potíž je v tom, že už zase není pes, protože se dostal mezi válce na mandlu. Takže pozbyl své původní podoby.
Je tedy navštíven preparátor, aby jej dal dohromady. Výsledek je poněkud podivný. Přesto k výměně dojde. Jenže pečlivé plánování nepomohlo. Všechno se to nějak zvrtne a kluci jsou rádi, že si zachrání krky.  
Naštěstí je zde ještě Chřestýš. Ten dává návrh, aby na Salingera poštvali policii. Jenže to nejde jen tak. Musí se na něj něco najít. Takže se popadne přiožralý pan starosta, který opět chlastá a ten se dopraví do Salingerova domu a pak se zavolá policie, jako že jej Salinger unesl. Plán však dostává drobné trhliny hned na začátku, a to kluci netuší, že se to zvrtne úplně jinam… 
 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ro(c)k podvraťáků



Soundtrack - Ro(c)k podvraťáků:

Seznam skladeb:
------------------------------------------------------------

1. Bankrot - Miroslav Chyška (2:43)
2. Move (demo) - Štěpán Smetáček, Viktor Dyk (04:59)
3. All About The Sea - Štěpán Smetáček, Viktor Dyk (05:48)
4. Let Me Fly - Miroslav Chyška (04:26)
5. Only The Strong Survive - Miroslav Chyška, Viktor Dyk (04:50)
6. Akce Song - Miroslav Chyška (05:12)
7. Mystifikace I. - Miroslav Chyška (03:57)
8. Akce I. - Miroslav Chyška (03:33)
9. Akce II. - Miroslav Chyška (02:16)
10. Doteky - Pavel Větrovec ml. (06:36)
11. GPS - Miroslav Chyška (03:33)
12. Optimum - Jan Jakubec (04:07)
13. Vila I.- Miroslav Chyška (03:57)
14. Přejezd - Pavel Větrovec ml., Miroslav Chyška (05:04)
15. Vila II. - Miroslav Chyška (02:16)
16. Marimba 7/8 - Miroslav Chyška (05:08)
17. Příjezd - Pavel Větrovec ml. (03:36)
18. Mystifikace II. - Miroslav Chyška (02:30)
19. Vivaldi - The Four Seasons - Autumn - Miroslav Chyška (01:22)
20. Vivaldi - The Four Seasons - Spring - Miroslav Chyška (01:22)


Autor: Wish

Popis / Obsah / Info k filmu Ro(c)k podvraťáků



Jsou mladí, jsou sebevědomí, jsou drzí a jsou bez peněz... Mají svou kapelu, mají své plány, mají svou šanci, ale nemají nástroje. Potřebují peníze... A to hned!!!

Lukáše, "šéfa" party, právě vyhodili ze zaměstnání."Playboy" Martin se práci úspěšně vyhýbá, je posedlý sváděním dívek a žen. "Romantik" Tomáš pracuje v květinářství se svou dívkou Šárkou a "rebel" Radek instaluje alarmy do nemovitostí. Žalostná bilance party muzikantů, kteří potřebují novou aparaturu. Mají totiž jedinečnou šanci vystoupit jako předskokani slavné hudební skupiny na jejím turné.

Radek, jediný z party, kdo má pravidelný příjem, instaluje alarm ve vile muže, samotářského podivína, který žije sám se svým psem. Radek si všimne, že je velmi bohatý, říká mu Boss. Tomášovi se zdá neškodný, proto ostatní přivede na šílený nápad - únos jeho psa. Kluci chvíli váhají, ale po zhodnocení své finanční situace se rozhodnou únos realizovat. Začnou vše připravovat.

Radek dodá plány Bossovy vily. Střídavě obhlížejí terén, sledují Bosse i psa, fotí všechno, co vidí, a připravují plán do nejmenších detailů. Mezitím Lukáš stále maskuje před rodiči, že byl vyhozen z práce. Radek se zamiluje do Bossovy dcery Anety, která otce občas navštěvuje, ale jinak s ním moc nevychází, což kluci při mapování situace poznali. Tomáš musí tajit celou akci před svou dívkou Šárkou. Martin se zaplétá do svých milostných aférek...

Pak přijde den "D". Plán je složitý a málem nevyjde. Jen díky improvizacím kluci dostanou peníze, vrátí psa a mizí z místa činu. Cestou bouřlivě oslavují. Ale mají pocit, že je někdosleduje v podezřelém autě. Ukryjí se na polní cestě, vystoupí z auta a čekají. Vše se zdá být v pohodě. Náhle jejich auto exploduje i s penězi. Šokovaní, pěšky, bez peněz se vracejí domů. Rozhodli se zapomenout a už nikdy neriskovat. Jsou šťastní, že vyvázli se zdravou kůží a dají si slovo, že na dráhu zločinu už raději znovu nevstoupí.

Jenže ruka podsvětí a svět zločinu je hned tak nepustí. U dveří Lukášova domu sedí Bossův pes a celý šťastný své únosce vítá... Vše začíná znovu...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ro(c)k podvraťáků



Mladý režisér Karel Janák pokračuje ve svém tažení za komerčním úspěchem letos již druhým snímkem, nazvaným Ro(c)k podvraťáků. Využil opět popularity „svých“ herců Jiřího Mádla a Vojtěcha Kotka, ale trochu změnil žánr: prázdninové příběhy teenagerů nahradil kriminální ba přímo gangsterskou černou komedií, určenou ovšem znovu především adolescentům. – Vypravěčem je Luki, lídr čtyřčlenné kladenské rockové skupiny Podvraťáci. On také vymyslí nápad, jak přijít k potřebným penězům. Unesou psa boháče Salingera a vrátí mu ho za výkupné. Hoši plán uskuteční, ale až příliš pozdě pochopí, že se zapletli s nelítostným gangsterem. Navíc si je pes oblíbil a vrátí se k nim. Jejich nečekaný boj o přežití je plný dramatických zápletek, ale i komických situací. Důsledkem jsou dokonce tři mrtví, nepočítaje psa. – Tvůrci nepochybně prokazují dobrou znalost řemesla. Jejich dílko sice vychází z běžných žánrových schémat, ale je vcelku nápadité, opírá se o odpozorované figury i figurky i o svižný spád a dialogy. Zajímavé je i barevné řešení (tónované do šedomodrého valéru) a výběr lokací. Nedílnou součástí je také bohatý soundtrack. - V souvislosti s premiérou vychází knižní podoba scénáře a stejnojmenná počítačová hra (což je v české kinematografii poprvé) a na trhu se objeví i řada různých produktů s logem snímku.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2006/11


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

17:55 - 18:25

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

20 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178295

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10