Duben
ohodnotit

Riddick

Další název:
Untitled Chronicles of Riddick Sequel; Riddick - Überleben ist seine Rache
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
5.9.2013

Komentáře k filmu Riddick

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Naprostá   spokojenost,příběh podobný   jedničce ale mě to vůbec   nevadí,místo ptáků z   jedničky tu jsou bahenní   škorpioni.Je to pravý sci-fi   jak má vypadat,naprosto   dokonalá temná   atmosféra,skvělé bizardní   lodě a skůtry a dobře   vymyšlené obludy.Hlavní   hrdina v podání   V.Diesela(dobře že ho   nevyměnily)je nesmrtelný tak   jak to má být,likviduje jak   žoldáky tak obludy.Naprostá   spokojenost jak z režií tak   s efekty,tak i s hereckými   výkony.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2013
RIDDICK

Riddick   je zpátky. Toto je Riddick   jak jej známe. Je to typický   samotář, který má o něco   lepší „výbavu“ než   lidé a proto jejich pomoc   nepotřebuje. Zpravidla si   vystačí sám. Tolikrát už   čelil lovcům a najatým   žoldákům. Mnohokrát byl   zklamán a zrazen. Nanejvýše   uzavírá krátkodobé dohody,   ale nemůže žít ve velké   společnosti, být   vojevůdcem, nebo vládcem. To   je prostě proti jeho   přirozenosti. Ve druhém   díle se mé anti militantní   já bouřilo a nedokázala   jsem tuto Riddickovu proměnu   strávit.

Tady   je opět všechno ve starých   kolejích. Ano, možná už to   nemá takovou zvláštní   atmosféru jako v prvním   díle, zato Riddick jede podle   osvědčeného modelu, který   je mi mnohem bližší. Filmu   nechybělo nic z podstatných   atributů moderní akční   sci-fi a já jsem byla   spokojená. Doufám, že než   se Riddick konečně vrátí   domů, zažije ještě   několik stejně poutavých   příběhů, o které se s   námi diváky rád podělí.
RM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2013
Ne že by to bylo zásadně   něco jiného než první   Riddick (Černočerná tma),   ale bylo to slušně udělané   a když to poprvé fungovalo   ... Ale asi by to občas   chtělo víc než recykling.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2018
Tak asi jednoznačně nej film   s postavou Riddicka. Na   začátku chvilku drhne   vykecáváním (pouze v   delší verzi), ale pak to už   jede jak na drátkách.   Efektů sdostatek, přibyl i   nějaký nápad. Začínají   mi lézt na nervy ty filmové   verze. Ti co měli kratší   přišli o Riddickovu pomstu.   Za chvíli se bude verzí   dělat deset a vy abyste   sháněli každou zvlášť.   Už neví jak z lidí vymámit   prachy navíc. Ale jinak je to   super film.
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2018
Slušnej biják pro pány
zeus12xy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2013
Nečekala jsem nic víc,než   variaci na téma: Drsný   Ridick,který si sám na cizí   planetě srovná i otevřenou   zlomeninu, všechno vyřeší,   všem nakope řiť, všechno   ví dopředu a přežije   pády,střely,pouta,jedovaté   hady i žoldáky. No a toho se   mi bohatě dostalo,plus   roztomilý bonus v podobě   dinga-donga. Takže oproti   Elysiu,kdy člověk čekal   steak a dostal tlačenku v   luxusním balení,toto bylo   poctivé béčko,nehrající   si na nic víc a mě se to   líbilo.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2013
Toto není Riddick jakého   známe...je to měkejš a má   slabost pro zvířátka. Ale   jedna z jeho vlastností,   efektně sekat hlavy, mu   zůstala.
Kdyby se   hlavní hrdina nejmenoval   Riddick, byl by to jakýkoli   zaměnitelný sci-fi akčňák   s koukatelným hrdinou a   otevřeným koncem vhodným   pro pokračování. Navíc s   předvídatelným dějem. Ale,   když si vzpomenu na dvojku,   pořád mám z trojky lepší   pocit.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2014
Vin Diesel jako Riddick to je   prostě špička. Postava pro   něj jak ušitá! Trošku mě   zklamal závěr, který se až   příliš upnul na serpie a   dosavadní děj šel trošku   bokem - škoda. Ale jinak ok
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet   $38miliónov║Tržby USA   $42,025,135║Tržby   Celosvetovo $98,337,295▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $11,762,298 //počet   predaných kusov 468,828║   Tržby za predaj DVD v USA   $13,302,175 //počet   predaných kusov 569,820║   Hlavne prvá tretina je dosť   dobrá keď Riddick bojuje z   divočinou tamojšieho sveta a   zo samým sebou, vtedy to má   grády, akčnosť, nádych   drsnosti, samozrejme ten   ochočený psík to potom   dosť kazí, tak trošku sa to   mení na rodinné   dobrodružstvo, príchodom   lovcov príde na zbytočnú   vatovú výplň, škoda, lebo   niektoré úseky sú tam   zbytočne ukecané a lovci sú   povrchný a nemajú správne   grády, takže všetko musí   zachraňovať len účasť   Riddicka, ináč v pohode   pokračovanie natočené za   rozumný rozpočet. /videl v   kine: 70%/ __
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2013
Co to vidí bulvy mé?
Nejlepším přítelem   Riddicka, je digi dingo dango   pes. A kdyby jenom on, ale on   má těch potvor tentokrát k   ruce víc. A jakou krásnou   digi planetu mu stvořili,   prostě jedna digitální   báseň. Toho ne moc   kvalitního digi, tam bylo na   mě až moc. Na druhou stranu   jsem čekal větší průser,   než to na konec byl.   Klasické béčko, které   neurazí, ale ani nijak   zvlášť nenadchne. Pro   fanoušky akčního sci-fi   jako jsem já, je aspoň jedno   zhlédnutí povinností.   Jednohubka naservírovaná na   digitálním tácu. Mě se to   celkem líbilo, i když za   pár dní, si na nového   Riddicka ani nevzpomenu. Ať   nežeru, dávám 70% :-D
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2014
Riddick (2013)
recyklát pôvodnej pitch   black, ktorý je snáď vo   všetkom o triedu horší, ako   jeho predchodca (kroniku temna   neuznávam ako regulérne   pokračovanie). na druhej   strane, producenti veľmi   správne pochopili, že na   A-čkový film proste   nedosiahnu a stavili na   B-čkové vody, kde podobný   typ filmu a hrdinu v   súčasnosti absentuje. a   stávka im vyšla. prvá   polovica filmu je výborna,   neskôr dochádza dych, dej sa   plní zbytočnou vatou a   bohužiaľ, koniec trošku   ustrihli (dalo sa z neho   ryžovať omnoho viac). no i   napriek tomu je Riddick opäť   v starej forme, hláškuje,   kosí všetko, čo sa mu   postaví do cesty, operuje na   bojovom poli... jednoducho   robí všetko, čím sa v   čiernočiernej tme   preslávil. slušný sci-fi   akčný priemer, ktorý   neurazí.
Tomahav
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2014
O něco lepší než dvojka,   ale na černočernou tmu to   nemá. Ale nenudil jsem se u   toho, nechybí akce ani humor.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2023
Tohle je taková spravná   klasika pro diváky, kteří   ve filmu nehledají žádný   art, je jim celkem jedno, kdo   v tom hraje, hlavně když je   možné se dostatečně   odreagovat u příběhu se   spoustou akce a dobře   provedených triků a efektů.   Do takových filmů dokonale   sedí právě herci jako Vín   Diesel, Jason Statham nebo   Dwayne Johnson, protože tady   vůbec nevadí, že se jejich   herecký výraz limitně   blíží nule (pro tyhle filmy   je to spíš deviza než   nedostatek). Je to poctivé   řemeslo a své fanoušky si   určitě vždycky najde a   větší ambice filmy tohoto   druhu nikdy nemají a mít   nemohou.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2014
Riddick je zpátky a opět se   skromnějším rozpočtem a   duchem prvního dílu. Obě   předchozí dobrodružství   mne docela bavily, ale tady   jsem se docela nudil. One man   show v první půl hodině   zrovna nezaujala a nezlepšilo   se to ani příjezdem lovců   odměn. Postavy mají plnou   hubu keců, mezi kterými   občas potěší nějaká   bezva hláška. Akce je kvůli   kameře a střihu chaotická a   ta scéna v noci byla   totální bordel. Palec nahoru   za odhalená prsa a drsňačku   Katee Sackhoff.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2015
Sépiová kam se podíváš
Akční scifi v sépiovém   provedení. Tolik asi k filmu   a oranžovém filtru který   baví na plakátu, ale po 15   minutách otravuje.
Fanoušky Riddicka asi   tento díl nepotěší a ti   ostatní budou chvílemi   trochu zmatení z   příběhu.
Příběh   není nic nového... cizí   planeta, samotný bojovník,   příšery a k tomu lovci,   kteří jej chtějí dostat.   Ale je chytrý a tak   proběhné klasické   vyvražďovací klišé ve   stylu "Já vám ukážu   jak nemám proti přesile   šanci!" v kombinaci s   příšerami jak z   Vetřelce.
A právě   proto, že příběh je   stejně jako hlavní hrdina   dost nejasný, tak po chvíli   nudí a stává se z něj jen   čekání na závěrečnou   řežbu.
Jiftach
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2014
Jsem na rozpacích, líbilo?   Nelíbilo se mi to? Čim víc   nad tím přemýšlím, oproti   dvojce je to slabé, bez   příběhu. Do teď jsem   třeba nepochopil smysl   postavy vězeňkyně lovců.   Nasadila pár póz, proběhla   se pouštní přírodou,   efektně se po výstřelu   složila k zemi a pak   naposledy vydechla,   bezejmenná kráska. Proč?   Nebo ta pseudosexuální   aférka Riddicka s lesbičkou   Dahl. Že by Coming out   naruby, kdy na konci   drsňačka prosí Riddicka o   zásun až po koule? Ubohý.   Děj? Dá se mluvit o ději?   Alespoň o náznaku   scénáře? No, popravdě,   díky téhle analýze se mi   ten film vlastně nelíbil. A   proč 60%? Za efekty a taky za   první půl hodinu, která   byla nepředvídatelná a   zajímavá.
mimac13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Ach jo
Riddicka mám rád, dokonce   moc ale tohle se moc   nepovedlo.
Akce dobrá,   triky taky celkem slušný ale   jinak?
Příběh   věrně kopíruje   Černočernou tmu jen monstra   jsou odlišná a místo tmy je   tady déštˇ.
Herci   tedy opravdu nic moc a   bohužel i Riddick přestal   používat ty správné   hlášky.
Pro mě teda   zklamání a proto jen šest   hvězd.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.12.2013
Riddick opět na scéně, ale   upřímně nic by se asi   nestalo kdyby se film   nenatočil. A nebo mohl   dopadnout lépe. Film se   celkem táhnul, chvílema   uspával. Docela dost řečí   a vaty a tak nějak jsem to   překoukal, ale znovu se   podívat nemusím. Souboje a   příšery celkem fajn, ale   triky i akce mohla být   lepší.
svaro
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2016
Riddicka fakt môžem, toto je   však žiaľ asi najslabší   diel. Pre tých, ktorí si   obľúbili tohoto inozemca   povinnosť, ostatný radšej   pozrieť niektorú staršiu   ridickovinu...
Banty
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.10.2013
Film kvalitou podobný   jedničce. Oproti dvojce   bohužel o dost méně akce,   což mě dost zklamalo. Přeci   jen člověk očekává víc   od Riddicka.
Stanisha
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Černočerná tma po 13 letech
Pokračování příběhu o   Riddickovi mě bohužel   nenadchlo, ale ani   nezarmoutilo. Dějová linie   filmu je skoro stejná jako v   Černočerné tmě, což mi   trochu zklamalo. Očekávala   jsem aspoň špetku něčeho   originálního. Z druhé   strany proč měnit to, co   lidi od Riddicka očekávají.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Co to kur....sakra bylo????!!!!!
Žlutý film !!! Napodobenina   jedničky - Černočerná tma.   Tak jsem se na toto   pokračování těšil -   skutečně těšil, protože   jsem fanouškem Riddicka a   takové zklamání, ale sakra   zklamání. Vím, že tady   nesmím nadávat, ale tady   bych chtěl !!! Na dvojku na   Riddicka můžu čumět   kdykoliv a pořád - tohle   pokračování jsem viděl   třikrát, protože jsem tomu   nechtěl věřit..... po   čtvrté už to neuvidím.   Sorry, ale tento film   odpisuju.
Ovšem je to   jenom můj názor.Za kterým   si ale budu těžce stát!!!
PavelRacakCZ
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Už je konec?
Tak na tento film jsem čekal   natěšení od první zmínky   o jeho realizaci. Je proto   pro mě naprosto velkým   zklamáním. Nepovedené   efekty, děj značně podobný   předchozímu dílů.
Duri86
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.1.2014
Bože kde se berou peníze a   energie na něco takového??   Málem jsem to ani nedokoukal   a po půl hodině už jsem   koukal za jak dlouho to   skončí, tam jsem si všiml   času 1:58 a myslel jsem že   mě klepne. Už dvojka byla   blbost a tohle je adekvátní   pokračování nesmyslu.   Dávám jednu hvězdu a po   pravdě ani nevím za co,   odpady dávám když už je to   fakt šílenost. Možná za   Vina Diesela kterého mám   docela rád. Co jiného ale   vlastně točí??? FaF a tak   trochu tohle. No jsem   šťastnej že je konec. 15%
svoboda145
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Riddick 2013
Vin Diesel prý není žádný   génius, ovšem podepsat se   pod takto obludný scénář a   zkurvit jednu z jeho nejvíc   cool rolí vyžadovalo pěknou   dávku demence. Postavy   patří mezi tu   nejidiotštější sebranku,   jaká se kdy na filmovém   plátně sešla. K tomu   místo, aby je pan Twohy   vybavil dialogy, sestavil   spíše jen sekvenci tvrdých   hlášek, kterými se loutky   střídavě častují. V   podstatě cokoli, co   postavičky ve filmu dělají,   nedává smysl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79533minih79533Broken (2006/1) 
Broken n
minih13956minih13956Nemilosrdná spravedlnost (1991) 
Out For Justice n
minih69882minih69882Králova řeč (2010) 
The King's Speech n
minih96337minih96337V domě (2012) 
Dans la maison n
minih40349minih40349Dobrá Voda (1982) [TV seriál] 
n
minih52386minih52386Alenka v říši divů (2010) 
Alice in Wonderland n
minih174619minih174619Target Number One (2020) 
Target Number One n
minih36900minih36900Bolero (2004) 
Bolero n
minih170170minih170170Veterán (2020) [TV film] 
Veterán n
minih49712minih49712V plamenech (2008) 
Incendiary n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Riddick: Kronika temna (2004)

 Riddick: Kronika temna (2004)
Riddick: Kronika temna n
The Chronicles of Riddick
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: David Twohy

(pokračování)

Černočerná tma (2000)

 Černočerná tma (2000)
Černočerná tma n
Pitch Black
Žánr: horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: David Twohy

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Co naše babičky uměly a na co ...

18:25 - 18:55

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

18:25 - 19:20

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Arabela se vrací aneb Rumburak...

18:10 - 18:45

24 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Pravá blondýnka 2 (2003)

16:50 - 18:52

104 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190612
Osobností: 697966
Fotografií: 764479
Plakátů: 376881
Obsahů a biografií: 178372

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10