Zari
ohodnotit

Řekni mi, že mě miluješ, Junie Moonová

Tell Me That You Love Me, Junie Moon

Další název:
Řekni, že mě miluješ, Junie Moonová
Rok:
1969
Délka:
109 minut
„Není důležité, kdo jste, ale kým chcete být!“
Popis / Obsah / Info k filmu Řekni mi, že mě miluješ, Junie Moonová
Ve filmu exceluje Liza Minnelliová v titulní roli Junie Moonové, emocionálně nevyrovnané mladé dívky, která má od svého psychopatického ex-přítele děsivě znetvořenou tvář. Ken Howard zase ztvárnil epileptika, jemuž byla chybně diagnostikována mentální retardace. A Robert Moore se představí jako homosexuál, který následkem nehody skončil na invalidním vozíku. Po propuštění z nemocnice se tihle tři vyděděnci stěhují do chatky v přímořském letovisku, kde společně hledají důstojnou životní existenci a čelí

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 30.10.2015 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Řekni mi, že mě miluješ, Junie Moonová
Americký režisér rakouského původu Otto Preminger (1906–1986) vystudoval práva, ale začal se věnovat divadlu pod vedením Maxe Reinhardta.
V roce 1933 přišel do Spojených států.
O jedenáct let později se proslavil brilantním kriminálním dramatem Laura, jež mu vyneslo první ze tří oscarových nominací za režii.
Od roku 1953 byl svým vlastním producentem.
Proslul jak diktátorskými tvůrčími metodami, tak zálibou v kontroverzních tématech – Měsíc je modrý (1953), Muž se zlatou paží (1955) nebo Anatomie vraždy (1959).

Na konci šedesátých let, kdy do Hollywoodu začaly proudit nejen nové myšlenky ale také noví tvůrci, byl jako příslušník staré gardy považován za odepsaného.

Obklopen filmovým mládím však ještě dokázal vytvořit působivé drama Řekni, že mě miluješ, Junie Moonová (podobně jako u nás Otakar Vávra Romanci pro křídlovku).

Předlohou filmu byl stejnojmenný bestseller Marjorie Kellogg (která také napsala scénář) o trojici vyděděnců, kteří společně hledají důstojnou životní existenci.
Dívka se znetvořenou tváří Junie Moonová (Liza Minnelli), zvláštní degenerativní nervovou chorobou trpící Arthur (Ken Howard) a paraplegický homosexuál Warren (Robert Moore) si pronajmou od excentrické milionářky dům. Snaží se vést normální život. Nakonec odjedou na výlet do přímořského letoviska. Warren tu prožije svůj první heterosexuální vztah. Junie s Arthurem se sblíží, i když se mladíkův zdravotní stav nezadržitelně zhoršuje…

Ozdobou snímku jsou herecké výkony Lizy Minnelli (k její přesvědčivosti nepochybně přispěl i smutný fakt, že během natáčení zemřela v Londýně její matka Judy Garland) debutujícího Kena Howarda a především divadelního režiséra Roberta Moorea (1927–1984), známého u nás jako tvůrce úspěšných kriminálních komedií Vražda na večeři (1976) a Detektiv ze San Franciska (1978), v jeho jediné filmové roli. Pozoruhodná obrazová stránka snímku byla poslední prací kameramana Borise Kaufmana (bratra Dzigy Vertova) a k jeho působivému vyznění výrazně přispěla píseň Old Devil Time v podání Petea Seegera.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

13 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

58 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:40 - 23:30

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Joel Leffert

Leffert Joel

Naposled navštívené:
Joel Leffert

Leffert Joel