Zari
ohodnotit

Půlnoční běh

Midnight Run

Další název:
Levou zadní
Žánr:
Rok:
1988
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1990
„Jak s prázdnou kapsou, humorem a ukradeným průkazem splnit úkol.“
Popis / Obsah / Info k filmu Půlnoční běh
Jack Walsh, lovec prémií, dostane nabídku od svého šéfa Eddiho Mosconeho, který se živí skládáním kaucí. Má za padesát tisíc přivést bývalého účetního Jonathana Mardukase. Jonathan pracoval pro mafiána Jimmyho Serrana a okradl jej o 15 miliónů dolarů, které rozdal charitě. Aby jej dostal z New Yorku do Los Angeles, má na to čas jen do páteční půlnoci. Jack nechce smlouvat, ale za méně než 100 tisíc dolarů do toho nepůjde. A protože má jako bývalý policista ještě u policie své přátele, zjistí si, že bude muset odletět do New Yorku.

Začíná jít do tuhého, po účetním jde i FBI a prahne po něm celých šest let. Protože Jack je sympaťák a k tomu žádné „béčko“, Jonathana velmi rychle najde. A protože Jonathan Mardukas je třída, zpráva o dopadení se velkou rychlostí dostane jak k FBI, která všechny možné i nemožné telefony odposlouchává, tak i k mafii. Měl by přiletět do Los Angeles kolem půlnoci, to by o něj byl na letišti „velký zájem“. Situace se však změní, protože vězeň nemůže letět, trpí totiž různými fobiemi. Cestuje se tedy vlakem. Do případu zaplétá další lovec prémií - Marvin Dorfver. Práci bere jen za 25 tisíc dolarů a začne Jackovi zatápět, především mu zruší platební kartu, ale to je jenom začátek. Jde o mnoho soupeřů, kterým jde o Mardukase. Jedněm jde o velké peníze, druzí chtějí umlčet svědka…


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Půlnoční běh
Hlavní postavou americké krimi komedie je bývalý policista Jack Walsh, který musí do pátku do půlnoci dodat k losangeleskému soudu mafiánského účetního Jonathana Mardukase řečeného Vévoda, který svému šéfovi Jimu Serranovi ukradl patnáct milionů dolarů, věnoval je na dobročinné účely a nyní se skrývá neznámo kde. To, co zpočátku vypadalo jako jednoduchá fuška, se však velmi rychle začne komplikovat. Nejprve se objeví agent, který jménem FBI Jacka varuje, aby nestrkal nos do vládních záležitostí, potom dva Serranovi zabijáci, zanedlouho také Jackův konkurent Marvin Dorfler, který míní Jackovi přebrat "kšeft" a v neposlední řadě je tu sám Mardukas, který se zcela vymyká Jackovým zkušenostem. Jako zkušený kriminalista ho sice bez potíží najde a zatkne, ovšem zvládnout dobrosrdečného, upovídaného a hlavně všemi mastmi mazaného účetního, který vůbec nevypadá jako někdo koho urputně hledá FBI i mafie, se zdá nad lidské síly.

Zdroj: TV Barrandov


Popis / Obsah / Info k filmu Půlnoční běh
Z tvůrčí dílny amerického režiséra Martina Bresta jsme zatím měli možnost poznat dvě nadprůměrné kriminální komedie - Ve velkém stylu (1979) a Policajt v Beverly Hills (1984). Jejich společným jmenovatelem byl inteligentně napsaný scénář, svižná režie a volba výrazných hereckých představitelů. Ve stejném duchu i kvalitě natočil divácky vděčný snímek Půlnoční běh. Doslovný překlad původního názvu je trochu zavádějící, neboť termín "midnight run" ve slangu znamená jednoduchou fušku čili bezproblémovou práci. Tou je míněno dodání dlouho hledaného mafiánského účetního před losangeleský soud. Samozřejmě, že jednoduchá fuška se natolik zkomplikuje, aby vydala na více než dvě hodiny filmové zábavy, v níž herecky excelují Robert De Niro v roli razantního "lovce lidí" a snad ještě výrazněji u nás málo známý Charles Grodin jako dobrosrdečný a všemi mastmi mazaný účetní. Úlohy dalších herců se omezují na přihrávání ústřední dvojici, a1e jak např. Yaphet Kotto tak i John Ashton dokázali dát svým jednostrunně napsaným postavám potřebnou šťávu. Půlnoční běh nemá jiné ambice, než být kvalitním oddechovým snímkem a tím také bezesporu je.

Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Další půlnoční běh (1994) [TV film]

 Další půlnoční běh (1994) [TV film]
Další půlnoční běh n
Another Midnight Run
Žánr: akční / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: James Frawley

(pokračování)

Půlnoční běh - Stále dokola (1994) [TV film]

 Půlnoční běh - Stále dokola (1994) [TV film]
Půlnoční běh - Stále dokola n
Midnight Runaround
Žánr: komedie / dobrodružný / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Frawley

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:20 - 04:50

40 minut již uběhlo
110 minut zbývá do konce

ČT2 - Ta naša kapela

02:35 - 03:05

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

02:45 - 03:45

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:10 - 03:10

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Na Brusel Vávro, Na Brusel

Na Brusel Vávro, Na Brusel
Na Brusel Vávro, Na Brusel

Elisabeth Fahlén

Fahlén Elisabeth

Naposled navštívené:
Na Brusel Vávro, Na Brusel

Na Brusel Vávro, Na Brusel
Na Brusel Vávro, Na Brusel

Elisabeth Fahlén

Fahlén Elisabeth