Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Psí dny
"Psí dny ". Filmaři si již mnohokrát ověřili u širokého obecenstva neselhávající úspěch veseloher, v níchž nějaká "role" je přidělena němé tváři. Proto se nelze divit, že v dané době došlo shodou okolností k natočení dvou filmů, v nichž důležitá úloha připadla čtyřnohé "kinohvězdě". V obou případech to byl čiperný ostnosrtstý foxteriér. U našich tvůrců, režisér Vladimír Slavínský, do své komedie "Neviděli jste Bobíka?", angažoval hned tři foxteriéry. Produkční šéf Wien-Filmu (Produkce Forst-Film), dr. H Somborn, spokojil se v lehké veselohře "Psí dny" jen jedním psiskem, ale zato dokonale vycvičeným, i když bylo patrné, že to režisérovi a scénáristovi této nenáročné situačce (Géza von Ciffra) dalo hodně práce, aby jeho nová "hvězda"hrála před kamerou co nejpřirozeněji.

Kousky, které Tobby předváděl, byly skutečně veselé (telefonování, uklízení a j.), i když mnohé bylo jen chytře narafičené filmovým trikem a střihem. Řádění Tobbyho například ve velkoobchodě se sportovními potřebami a jeho pronásledování argusovským vedoucím oddělení dlouhánem W. Lieckem patřilo ovšem k nejveselejším scénám veselohry, která nesledovala jiný cíl, než na chvíli pobavit a rozptýlit diváka. Byla to běžná konverzační a hlavně situační veselohra o manželském čtyřúhelníku, jehož mužští členové jsou kolegové, takto zubní lékaři.

Jejich neupřímnost v srdečních záležitotech minulosti by je málem nadobro rozkmotřila, kdyby Tobby v pravý čas nedal vše dohromady a svým psím temperamentem v závěrečné scéně neodklidil i poslední překážku manželského nedorozumění jednoho páru, neméně temperamentní, v tomto případě - tchýni.

Veselohra měla docela přitažlivé obsazení. Hlavní dvojice hrají okouzlující Maria Holstová a nám dobře známý z českých filmů Rolf Wanka a živá, sportovně založená Olly Holzmannová spolu s oblíbeným milovníkem Wolf Albachem-Rettym. Ve veselých epizodkách příspívali k dobré náladě Grethe Weiserová,Carl Günther, Fritz Odemar, Alfred Neugebauer, Marlise Ludwigová, Wilma Tatzelová a mnozí jiní. Svižnou hudbou tanečního stylu doprovodil tuto kratochvíli vídeňský Anton Profes. Rázu filmu odpovídá též práce kameramana, kterým byl náš Jan Stallich. Tato veselohra měla mimořáný úspěch nejen při tehdejší pražské premiéře ale i u venkovských diváků.


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

11:20 - 12:20

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

Reklama