Zari
ohodnotit

Prší na Santiago

Il pleut sur Santiago

Žánr:
Rok:
1976
Délka:
112 minut
„Politické drama chilského režiséra natočené v Bulharsku s francouzskými herci“

Obsah filmu Prší na Santiago

 
Chilský režisér Helvio Soto (1930) natočil v exilu ve francouzsko-bulharské koprodukci politický příběh "Prší na Santiago", který pojednává o puči v Chile v roce 1973 a jeho bezprostředních důsledcích, v hlavních rolích s Bibi Anderssonovou a Jean-Louisem Trintignantem.

Název filmu je odvozen od signálu k fašistickému převratu v Chile dne 11. září 1973. V té době vládla v Chile vláda lidové jednoty, která byla ustanovana po právoplatných volbách v roce 1970. Ve vládě byly převážně zastoupeny levicové strany včetně komunistů, ale země hospodářsky strádala. Chilská opozozice pod vedením generála Pinocheta a s podporu americké CIA provedla...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Politický film o převratu v roce 1973 v Chile.   Dobu pamatuju, jak jsme byli solidární a   vybírali v práci finanční příspěvky na   Chile. Později se ukázalo, že generál Pinochet   vyvedl zemi z bídy, ale to se jaksi v naší   socialistické republice nenosilo. Filmu se při   natáčení v mezinárodní koprodukci   zúčastnili hlavně levicově smýšlející   umělci. Dnes známe už další filmy   zabývající se stejným tématem a situace   musela být krutá. Mučení a znásilňování   politických vězňů na denním pořádku. Film   byl v době normalizace několikrát vysílán v   televizi a tak se divím prázdnému hodnocení a   komentářům.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alex Stern

Stern Alex

Naposled navštívené:
Alex Stern

Stern Alex