Zari
ohodnotit

Proud času

Timeline

Další název:
Prúd času
Rok:
2003
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
25.3.2004
„Aby zachránili profesora, který uvízl na cestě časem, musí se jeho studenti vydat do roku 1357.“
Popis / Obsah / Info k filmu Proud času
V srdci historicky významného francouzského údolí Dordogne pracuje tým amerických archeologů s profesorem Edwardem Johnstonem na vykopávkách rozvalin hradu, který byl zničen ve 14. století. Vše financuje záhadný mezinárodní technologický koncern ITC, který se o oblast velmi zajímá, což profesorovi nedá spát. Vypraví se proto do centrály společnosti v Novém Mexiku, aby u jejího šéfa Roberta Donigera zjistil, co má s lokalitou společného. Vedením prací pověří odborného asistenta Andreho Marka a studentku Kate Ericsonovou. V táboře je i jeho syn Chris, který se sice vysmívá ztroskotancům posedlým minulostí, ale zůstává, protože je zamilovaný do Kate. O pár dnů později objeví Kate s kolegy místnost, hermeticky uzavřenou více než 600 let. Když vstoupí dovnitř, objeví bifokální čočku, která nemohla existovat v době, kdy byla místnost uzavřena, a rukou psaný vzkaz s naléhavou prosbou o pomoc, datovaný 2. dubna 1357 a podepsaný profesorem Johnstonem! Od Roberta Donigera se dozvědí, že ITC náhodně při experimentech s teleportací pronikla do červí díry vedoucí do doby, kdy byl hrad dobyt Angličany. Johnston přesvědčil Donigera, aby ho poslal do minulosti, ale něco nevyšlo. Věrní studenti se rozhodnou vydat do minulosti stejnou cestou a zachránit ho. Nebude to snadné, protože jsou rozděleni, přijdou o přenosový klíč ke zpáteční cestě, a navíc sehrají klíčovou roli v rozhodující bitvě o hrad. Andre se dokonce stihne zamilovat do francouzské šlechtičny Claire, která má téže noci zemřít, a rozhodne se zachránit ji, i kdyby přitom měl změnit dějiny.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Proud času
Populární akční star PAUL WALKER (Rychle a zběsile 2) září v čele skupiny mladých archeologů, kteří překonávají překážky a rizika cestování v čase. Podle úspěšné knihy Michaela Crichtona (Jurský park, Vikingové).
Během vykopávek v Dordogne Valley ve Francii vědci přijdou na nový objev, stroj času, který nedopatřením dopraví profesora Edwarda Johnstona zpátky do 14.století... právě doprostřed vřavy Stoleté války mezi Francií a Anglií. Jediná Johnstonova naděje na záchranu leží v rukou jeho syna Chrise, asistenta Andreho Mareka a několika jeho studentů.
Odvážní cestovatelé v čase musí podniknout nebezpečnou výpravu a na nepřátelském území do 8 hodin, které rychle plynou, najít profesora dřív, než ho navždy pohltí dějiny.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v Orient expresu (1974)

14:20 - 16:25

61 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:00 - 15:50

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

46 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Reklama