Zari
ohodnotit

Priťaženije

Další název:
Притяжение; Prityazhenie; Attraction
Země:
Rok:
2017
Délka:
132 minut

Obsah filmu Priťaženije

 
POZOR SPOILER
  
Mladá dívka Jula Valentinovna Lebeděvová sedí se svým psem venku před domy a přemýšlí… 
Ve škole později učitel vypráví o meteorech a o tom jak a kdy je pozorovat. Zrovna mají být vidět. A tak všichni lidé pozorují oblohu. Ve dne.  
Julyna kamarádka Svetka se s ní loučí a odjíždí pryč. Jula sama přichází domů, kde je již její otec Valentin Jurijevič Lebeděv, voják z povolání. Ten jí zakazuje jít ven. Jenže venku ji čeká Arťom zvaný Ťoma, její kluk, který ji přemluví k útěku. Ten je jednoduchý, otec odešel do zaměstnání. A je zrovna u toho, když je objevena mimozemská loď. Ta je vzápětí zasažena vojenskou střelou a padá...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.8.2021
  
Trikově je to skvělé a příběh sám také   není k zahození. I když už tu byl. Co je   neštěstí je love story, to je ten kámen   úrazu. A k němu se samozřejmě váží i   hluchoty, což u mne opět ubralo na hodnocení.   Nejlépe hrál asi Alexander Petrov roli Ťomy,   jinak tu z herectví nic tak převratného nebylo.   Nu, přesto se mi to líbilo, a konec se mi zdál   docela napínavý.  
 
 
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.11.2020
´Přitažlivost´ Ruský sci-fi snímek vzniklý   z vybraných scén a námětů z amerických   filmů posledních třiceti let. Název tak   spíše evokuje k přitažlivosti k americké   filmové sci-fi tvorbě, od romantiky až po   válečné blockbustery. A skutečně toho není   málo a tak, jak to u podobně laděných snímků   bývá, si i u tohoto filmoví fanoušci mohou   oprášit své znalosti a hádat, jaký motiv z   kterého snímku vlastně je. Například   napadení Země a vzniklá panika připomíná   film ´Válka Světů´ (1953,2005), romantický   kabát zamilované dívky k mimozemšťanovi   vypadající jako člověk zase připomene   filmovou sci-fi romanci ´Starman´ (1984). Nebo   válečná scéna ke konci, kde jeden z   chuligánů v mimozemském robotickém skafandru   bojuje s ruskou gardou, nemálo připomíná   podobné scény z počinu ´Transformers (2007).   Atd., atd. Je známo, že ruská kinematografie   hodně napodobuje hollywoodské filmové motivy,   ale tohle je vskutku tvůrčí majstrštyk.   Příběhově a v logice vývoje děje to   strašlivě skřípe, ale co se týče CGI   efektů, klobouk dolů. Film byl uveden ve 3D,   což muselo hodně vyniknout. V historii ruské   kinematografie se jedná o první film o invazi   mimozemšťanů a dá se říct, že se na tom   tvůrci patřičně vyřádili. Po delší době   byla v rámci filmu dokonce přímo použita   současná vojenská technika, takže tu jsou   vidět současné ruské obrněné transportéry,   vrtulníky, roboty, drony a dokonce i raketový   křižník s těžkými letadly. Kvůli   dokonalosti scén byli pozváni konzultanti, jako   např. aktivní vojáci námořnictva, vzdušných   sil, pozemních sil, ministerstva pro mimořádné   situace a ministerstva vnitra. Škoda jen, že   ruští tvůrci ještě stále nedokáží sami   přijít s něčím originálním a natáčejí   jen takovéto podivné slepence.
Halleluja
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2018
Hezké
První třetina filmu je naprosto famózní. Pak   se ona "famóznost" postupně vytrácí,   zůstává docela hezký příběh. Ono - kde   jinde byste viděli mimozemšťana, jak si to   vykračuje městem v beranici, teplákách a   plastových pantoflích? Romantiky a hezounů a   hezounek je ve filmu docela dost, ale ne zase tak   moc, aby to nějak vadilo; sentimentální závěr   zachraňuje solidní hlavní záporák. Za sebe   doporučuji.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Priťaženije (2017)Priťaženije (2017)Priťaženije (2017)Priťaženije (2017)
Reklama