Zari
ohodnotit

Příběh mého syna

Venuto al mondo

Další název:
Twice Born ; Volver a nacer; Dvakrát zrozená; Príbeh môjho syna
Rok:
2012
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
11.4.2013
„Láska, válka a odhalená tajemství …“
Popis / Obsah / Info k filmu Příběh mého syna
Svobodná matka Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým dospívajícím synem Pietrem do Sarajeva, aby poznal zemi, ve které se narodil. Před 16 lety ji museli kvůli bosensko-srbské válce opustit. Gemma se tak vrací do míst, která v ní probouzejí dávné vzpomínky.

Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat …

Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela, ale také poznání síly lásky.

Drama Příběh mého syna režíroval Sergio Castellitto, který si vysloužil pozornost diváků i kritiků již mnoha filmy (Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008), Paříži, miluji tě (2006), Nehýbej se (2004)). Držitelka Oscara Penélope Cruz je za svůj výkon nominována na cenu Goya. Jejího hereckého partnera Emile Hirsche jsme mohli vidět např. ve filmech Útěk do divočiny, Speed Racer či v cenami ověnčeném politickém dramatu Milk.

Bioscop


Popis / Obsah / Info k filmu Příběh mého syna
V Gemmině domácnosti zazvoní telefon a v něm se ozve hlas minulosti. Když stárnoucí žena v podání Penélope Cruzové po letech přistává se svým synem na bosenské půdě, začne se v sérii emotivních flashbacků odvíjet příběh jejího života. Vrstvu za vrstvou se odlupují vzpomínky na jedinou pravou lásku. Každý záběr, každý obraz tohoto uhrančivého dramatu překypuje city a vizuální bravurou, svou opojností a melodramatičností si nezadá se snímky Pedra Almodóvara, s nimiž jej pojí i jméno hlavní herecké hvězdy. Na pozadí bosenského konfliktu se poodkrývá Gemmin tragický osud a řada odhalení přináší jeden šok za druhým. Láska a válka nejdou dohromady.

MFF Praha - Febiofest


Popis / Obsah / Info k filmu Příběh mého syna
Gemma (Penélope Cruz) přijíždí se svým synem Pietrem do Sarajeva. Před 16 lety z tohoto válkou zničeného města utekli, zatímco chlapcův otec Diego (Emile Hirsch) zůstal a později tu i zemřel. Když se Gemma v Sarajevu snaží napravit svůj složitý vztah s Pietrem, setkává se zde i se svou minulostí. Před lety se tu zamilovala do Diega (Emile Hirsch), Pietrova otce. Tehdy zoufale toužili po dítěti, Gemmě se však nedařilo otěhotnět. Během obléhání v roce 1992 společně našli řešení, kterého Gemma poté trpce litovala. Když prchala z obléhaného města, Diego se rozhodl zůstat. Nyní na Gemmu čeká minulost, která ji postaví tváří v tvář ztrátě milovaného manžela i opravdové hrůze války, ale také poznání, jakou sílu má láska.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 19.04.2014 HBO


Popis / Obsah / Info k filmu Příběh mého syna
Príbeh lásky, príbeh vojny, príbeh života. Šestnásť rokov po obliehaní Sarajeva v roku 1992, sa Gemma na pozvanie svojho starého kamaráta Gojka vráti do mesta, ktoré musela pre bosniansko-srbskú vojnu opustiť. Je s ňou jej 16-ročný syn Pietro, aby poznal krajinu, v ktorej sa narodil. Pred rokmi sa tu zaľúbila do fotografa Diega, Pietrovho otca. Vtedy zúfalo túžili po dieťati, Gemme sa však nedarilo otehotnieť. Spoločne našli riešenie, ktoré Gemma potom trpko oľutovala. Keď utekala z obliehaného mesta, Diego sa rozhodol zostať ... Teraz na Gemmu čaká minulosť, ktorá ju postaví tvárou v tvár strate milovaného manžela, ale aj poznaniu sily lásky.

JOJ


Popis / Obsah / Info k filmu Příběh mého syna
Adaptace románu Margaret Mazzantiniové Přišel na svět se pod českým názvem Příběh mého syna ujal autorčin manžel, herec Sergio Castellitto (nar. 1953); napsal scénář, snímek režíroval, sám si v něm zahrál a do jedné z klíčových rolí obsadil syna Pietra. - Italka Gemma (Penélope Cruzová, nominovaná na cenu Goya) přijíždí se synem na návštěvu do Sarajeva, kde se v roce 1984 seznámila s Američanem Diegem a později se za něho provdala. Po několika potratech zjistila, že je sterilní. Její touha po dítěti se stala posedlostí, narušovala vztah mezi manžely, a tak se těsně před vypuknutím bosensko-srbského válečného konfliktu pár vrátil za přáteli do Sarajeva. Svobodomyslná Aska se nabídla jako náhradní matka. Gemma se dočkala vytouženého děcka a na poslední chvíli z obleženého města odjela sama s novorozencem. Po letech teď v Sarajevu zjišťuje, že celé roky žila v bludu... – Děj se odvíjí ve třech časových rovinách: v roce 1984 před zimní olympiádou, během obléhání města (1992-96) a v současnosti. Přes všechnu snahu je však snímek nepřesvědčivý, místy nelogický a chybí mu naléhavost. Jako by tvůrci chtěli mít ode všeho trochu: milostnou vášeň a touhu po dítěti, válečné hrůzy, historickou skutečnost i tajemno, osudovost a usmíření. Pravda je odhalována v náznacích a postupně pomocí flashbacků. – Sergio Castellitto v roce 2004 adaptoval i jiný manželčin bestseller Non ti muovere (2004, Nehýbej se).

–kat-, Filmový přehled 2013/6


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komisařka Florence (2015) [TV ...

01:20 - 02:55

2 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

00:50 - 01:50

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:20 - 02:10

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Šefové na zabití (2011)

23:45 - 01:45

97 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama