Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Přejezd Kassandra
Do mezinárodního rychlíku pronikne pasažér nakažený mimořádně agresivní formou smrtelného viru. Ten může mít tragický dopad nejen na soupravu vlaku, ale v případě úniku i na celý svět. Americká vláda se kvůli hrozícímu nebezpečí spojí jak se specializovanými vědci, tak i se slavným lékařem, který cestuje přímo ve vlaku. Jenže je to pouze virus, co byl určený k likvidaci?...


Autor: Lenas

Popis / Obsah / Info k filmu Přejezd Kassandra
POZOR SPOILER
 
Do střediska zdravotnické organizace v Ženevě vniknou tři muži, teroristé. Postřelí hlídače, ale ten přesto spustí alarm. Muži chystají výbušný aparát, ale jsou vyrušeni. Jeden je zastřelen ihned a další dva prchají. Protože už neví kudy kam, vniknou do zakázané laboratoře. Zde se oba nakazí smrtelně nebezpečným virem plicního moru. Jeden z nich opouští budovu oknem, druhý je však zraněn a zůstává ležet na zemi.
Na místo se dostaví plukovník Stephen Mackenzie. Zajímá jej stav nemocného.  
Uprchlík zatím nasedá do mezinárodního expresu z Ženevy do Stockholmu. Zde nasedá také starý pán, Herman Kaplan. Dále manželka velkého zbrojíře, paní Nicole Dresslerová s milencem Robbym Navarrem a svým psem Yagem. Také je zde Doktor Jonathan Chamberlain, neurochirurg. Na poslední chvíli ještě dobíhá jeho bývalá manželka paní Jennifer Rispoli Chamberlainová. A vlak se dává do pohybu i s nakaženým teroristou. Mezitím jeho kolega v Ženevě umírá.  
Vlak se řítí plnou rychlostí a terorista se po něm volně pohybuje. Ocitne se i v kuchyni nad mísou rýže, ale pak se opět ukryje.  
Jennifer zjistí, že vlak již dávno přejel zastávku v Basileji a že nikde nestaví. Také do něj telefonuje Mackenzie a sděluje Jonathanovi záležitost s plicním morem a kdo jej po vlaku roznáší. Tento muž je pak nalezen.
Zatím ještě žije, ale vypadá že umírá. Nad vlak nalétá vrtulník, aby odnesl jeho tělo. Nejprve vytáhne Yaga, ale pak přichází tunel a hory.  
Stephen žádá zdravotnický materiál a lidi. Je mu to přislíbeno a také je mu sděleno, že pojedou do polského Janova, kde bude karanténní tábor. A tu již propuká ve vlaku nemoc naplno a začíná se šířit panika.  
Po příjezdu k Norimberku je celý vlak zabezpečen, okna zaslepena a lidem odebrány cigarety a zapalovače. Všude jsou lidé ve vzduchotěsných overalech. Odnášejí i první mrtvé.  
Starý Kaplan, když zjistí že se má jet přes přejezd Cassandra do Janova dostane amok a tvrdí, že se tam vrátit nemůže. 
Z cestujícího kněze se vyklube někdo jiný a Rob mu sebere zbraň. Pronikne až k vysílačce a vyhrožuje. Ale Stephen je dobrý psycholog.  
Mezitím se Yago uzdravil a má chuť k jídlu. Totéž se stalo ve vlaku jednomu miminu a také to vypadá že se uzdravují další. Doktorka Elena Stradnerová přijde na to, že je to kyslíkem, který se do vlaku fouká. Ale spojení je přerušeno.  
Stephenovi je jasné, že další jízda vlakem je zcela zbytečná a chce po vojácích, aby zastavili. Dochází k potyčce a armáda zastavit vlak odmítá. Stephen se rozhoduje jej ovládnout.
Mladý Rob je horolezec, a proto se vydává po střechách vagonů na dobrodružnou cestu, kterou však nedokončí. A tak Stephen chce vlak rozdělit. Navaro však chce zkusit ještě jednu cestu, a to po okenních krytech.  
Nakonec se vlak dostane až k přejezdu a zdá se, že cestující nemají na záchranu pražádnou naději… 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Přejezd Kassandra
Cestující mezinárodního expresu jsou ohroženi smrtelným a silně nakažlivým virem, který v podstatě nešťastnou náhodou rozšířili mezi cestující dva radikální bojovníci za práva zvířat, toho času na útěku z budovy výzkumného střediska OSN. Hrozí nebezpečí světové epidemie a je nutno zasáhnout. Vlak je hermeticky uzavřen a cestující mají být ponecháni svému osudu. Dokonce je vlak nasměrován na kolej, která vede k železničnímu mostu Cassandra v Polsku, o kterém je známo, že vlak neunese. Boj o životy cestujících se rozbíhá na obou frontách - epidemiologické i politické...(oficiální text distributora)


Popis / Obsah / Info k filmu Přejezd Kassandra
Katastrofický film. Teroristé se pokusí vyhodit do vzduchu laboratoř, ve které se kultivují bakterie plicního moru. Útok se nezdaří. Jeden z teroristů uniká vlakem a je téměř jisté, že se nakazil. Smrtelné nebezpečí hrozí všem cestujícím a vlak se řítí vpřed…
Cinema 1992/11/71


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Návrat Lew Harpera (The Drowning Pool)

Návrat Lew Harpera
The Drowning Pool

Naposled navštívené:
Návrat Lew Harpera (The Drowning Pool)

Návrat Lew Harpera
The Drowning Pool