Zari
ohodnotit

Poslední večeře

The Last Supper

Další název:
Poslední smích / Posledná večera (SK)
Žánr:
Rok:
1995
Délka:
94 minut
„Zabili byste Hitlera, kdybyste ho potkali v roce 1909, když byl ještě obyčejným malířem pokojů?“
Popis / Obsah / Info k filmu Poslední večeře
Pětice bývalých vysokoškolských studentů – Jude, Pete, Paulie, Marc, Luke se pravidelně schází při nedělní večeři a vedle nezávazných hovorů společně komentují i veškeré dění. Jednoho dne se mezi těmito přáteli náhodou objeví neznámý muž Zack, který se kdysi aktivně účastnil války v Perském zálivu. Své někdejší poslání vojáka bere smrtelně vážně a nedovolí, aby je někdo znevážil a zpochybnil. A také svým šokujícím jednáním všechny smrtelně vyděsí! Tato nečekaná „epizoda“ pak podstatně ovlivní budoucnost všech přítomných…

Komorně laděný příběh, který poněkud provokujícím způsobem odsuzuje všechny formy extremismu, natočila režisérka Stacy Title. Ta měla šťastnou ruku při výběru představitelů i při jejich hereckém vedení. Roli Jude ztvárnila současná hollywoodská hvězda Cameron Diaz (Maska, Svatba mého nejlepšího přítele, Něco na té Mary je) a reverenda Geralda Hutchense hraje Charles Durning (Nejlepší bordýlek v Texasu, Tootsie).

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední večeře
Parta studentů žije společně v jednom domě v Iowě. Jednou přivede Pete na večeři muže, který ho svezl, když mu vypovědělo auto. Z válečného veterána Zacka se vyklube antisemita a rasista. Během večeře dojde k hádce, Zack napadne své hostitele, a jeden ze studentů ho zabije. Po počátečním šoku se přátelé rychle vzpamatují, domluví se, že věc utají, a Zacka zakopou na zahradě. Pro svůj čin si dokážou najít ospravedlnění - předešli ještě většímu zlu, které by mohl Zack způsobit. V jejich hlavách se zrodí zvláštní nápad. Budou si takhle zvát hosty na večeři každý týden, a pokud nebudou souhlasit s jejich názory, skončí stejně jako Zack. Jejich mottem je: Kdybyste potkali Hitlera v roce 1909, když byl ještě neškodným malířem pokojů, zabili byste ho? Řádka jejich obětí se rychle rozrůstá. Násilí vstupuje i do jejich vztahů. Začínají se hádat a propadat depresím a neurózám. Vůdčí osobnost projektu, student politologie Luke, se mění v chladnokrevného zabijáka. Teprve demagogický a cynický politik Norman Arbuthnot, jejich poslední host, je převeze. Nejenže dokáže v debatě odrazit všechny jejich argumenty, ale pochopí, co se chystá. A zatímco se ostatní radí, jestli ho zabít nebo nechat žít, nalije jim otrávené víno.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední večeře
Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diaz), Paulie (Annabeth Gish) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na které zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící. Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední večeře
Představ si, že můžeš cestovat v čase. Píše se rok 1909, sedíš v rakouské hospodě a popíjíš kořalku s cizincem. Jmenuje se Adolf. Adolf s jedním varletem. Nikdy ve svém životě neudělal nic špatného. Netváří se kysele, není naštvaný a neměl žádný konflikt se zákonem. V životě nikoho nezabil a určitě nezačal druhou světovou válku. Zabiješ ho? Otrávíš mu panáka, abys zachránil miliony nevinných lidí?

Autor/Zdroj: /DVD


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

17:20 - 18:25

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

17:35 - 18:30

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

126 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Ženy v běhu (2019)

16:50 - 18:52

66 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama