Zari
ohodnotit

Poslední propadne peklu

Další název:
Pokušitel
Rok:
1982
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1982
„o kouzelné lahvičce, která může jejímu majiteli přinést štěstí i zkázu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Poslední propadne peklu



V předvečer třicetileté války pasovští žoldnéři, kteří vpadli do Čech, ustupují před vojskem uherského krále. Mezi hladové vojáky, kteří loupí a vraždí jejich pronásledovatele, se zamíchá dvanáctiletá dívenka Magdaléna, která se ve válečné vřavě ztratila své matce. Stane se zpočátku nedobrovolnou partnerkou potulného muzikanta Matouše. Chvíli jim přeje štěstí, chvíli se zdá, že přijdou o všechno. Do jejich vlastnictví se dostane kouzelná lahvička. Svému držiteli splní jedno přání, pak musí být prodána za poloviční cenu. Magdaléna je předposledním majitelem a zachrání s její pomocí Matoušovi život. Pak ji prodá veliteli pasovských za jeden groš, menší mince už není. Velitel si přeje vojenský oddíl - ten se v mlze objeví, ale když se mlha rozplyne, jsou to jeho pronásledovatelé. A tak se splní věštba, která poslednímu majiteli lahvičky určila, že propadne peklu.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední propadne peklu



Píše se rok 1611 a pasovští žoldnéři, kteří vpadli do Čech, musejí ustupovat před vojskem uherského krále. V této řvavě se mezi uprchlíky objeví kouzelná lahvička, která svému majiteli splní přání, ale jen jedno – a poté musí být prodána za poloviční cenu dalšímu zájemci...

Režisér Ludvík Ráža natočil divácky přitažlivý historický film, jenž se odehrává v předvečer třicetileté války, kombinuje pohádkové rysy s kostýmní podívanou a šermířské střety se prolínají s dětskými hrdiny, kteří se ocitají v ohrožení.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední propadne peklu



Dramatický děj dobrodružného historického filmu se odehrává v roce 1611, po vpádu pasovských vojsk do Čech. Hlavní hrdinka, dvanáctiletá Magdalena (náročnou postavu podivuhodně zvládla talentovaná Michaela Kudláčková), se náhodou stane svědkem krutého a nemilosrdného boje mezi pasovskými žoldnéři a jejich českými pronásledovateli. Seznámí se přitom s potulným muzikantem Matoušem Psíkem. Jejich přátelství jim pomůže překonat všechny nástrahy, v nemalé míře způsobené zázračnou lahvičkou - ta může svému majiteli splnit jedno jediné přání, ale pak musí být prodána za poloviční cenu, než za jakou byla koupena, jinak její držitel propadne peklu...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Poslední propadne peklu



Historický dobrodružný filmový příběh situovaný do roku 1611 a inspirovaný známou pohádkou o kouzelné lahvičce, která majiteli splní všechna přání. Hrdiny jsou potulný muzikant Matouš zvanž Psík a dvanáctiletá dívenka Magdalena, kteří se seznámili jako svědkové nemilosrdného boje mezi hrstkou pasovských žoldnéřů, kteří tehdy vpadli do Čech, ale byli poraženi, a jejich českými pronásledovateli.

Autor/Zdroj: /Popis


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

08:30 - 09:20

44 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

4 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Reklama