Duben
ohodnotit

Poslední bitva padlých hrdinů

The Fallen

Další název:
Válka posledních hrdinů
Rok:
2004
Délka:
112 minut

Obsah filmu Poslední bitva padlých hrdinů

 
Jedno z nejpůsobivějších válečných dramat poslední doby vyneslo tvůrcům řadu ocenění na prestižních festivalech po celém světě. Příběh se vrací do konce roku 1944, kdy německá armáda společně se zbytky svých italských spolubojovníků zoufale brání pozice v severní Itálii. Na druhé straně hor se zase skupina partyzánů chystá na příjezd Spojenců. Mezi oběma liniemi se pohybují „obyčejní“ lidé unavení dlouhou válkou, přesto odhodlaní se bít až do posledního dechu.

Řitka video

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.1.2019
Hodně slabý válečná film z konce války v   Itálii. Nechápu to hodnocení. Vypadá to jako   kdyby na italské frontě to byl nějaký   večírek. Přitom válka zde taky byla hodně   tuhá. Je to prostě slabota.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 26.11.2013
Válečný snímek s rozvleklým dějem do   takových podivností, že nějak nemohu pochopit,   kdo a hlavně co oceňoval. Logika tu je sprosté   slovo a atmosféra rozpačitosti nezná mezí.   Jakoby to natáčeli nějací zoufalci, kteří   jsou do vojenství opravdu neskutečně zblblí.   Hluchých míst je nespočítaně a tak se   vyprávění čehosi neskutečně táhne.   Příběh? Nevím, ale žádného jsem si   nevšiml. U válečného filmu bych očekával   také válečné scény, a ne neustálé   žvanění o blbostech. A nějaké tu jsou, ale   každá trvá snad sotva minutu. Doporučuji po   zhlédnutí filmu okamžitě DVD hodit do kouta a   nechat to tam. Po druhé by to byla absolutní   ztráta času.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10