Zari
ohodnotit

Poručík Bobby, čertův chlapík

Leutnant Bobby, der Teufelskerl

Další název:
Ein Teufelskerl; A Devil of a Fellow
Země:
Rok:
1935
Délka:
83 minut, 2285 metrů
Popis / Obsah / Info k filmu Poručík Bobby, čertův chlapík
"Poručík Bobby" - děj tohoto filmu je obměnou četných příběhů, jak se s nimi mohli diváci často setkávat ve filmových veselohrách a už nakonec i v dávných lidových pohádkách, třebas v té "O princezně a pasáčkovi": Mladá dáma z bohaté a vznešené rodiny se zamiluje do podřízeného služebníka, z něhož se nakonec vyklube muž jí společensky rovný a je po této zkoušce lásky ruka v rukávě.

V tomto filmu jsou to: anglická lady - neboť tento "čistokrevný" vídeňský film byl vnesen z nepochopitelných důvodů do anglických šlechtických a důstojnických kruhů - a jízdecký poručík, který unikne domácímu vězení a dostane se k lady do služby jako štolba.

Film zachraňuje od podprůměru několik veseloherních situací vynalézavého reportéra, seskok padákem, noční útočiště mladých lidí v jezerní loděnici, výprava dobročinného plesu, pěkné záběry kamery s vhodně umístěným prolínáním scén a konečně hra obou hlavních představitelů Gustava Fröhlicha a Lídy Baarové, v záběrech, které uplatňovaly její celkem příjemný zjev.

Poznámka autora: Ostatně ve filmovém zákulisí se už povídalo jako jistota, že jsou oba zasnoubeni a že budou mít svatbu v Budapešti, v téže Budapešti, která se chystala naši Lídu vypískat k vůli první Fröhlichově ženě, Gittě Alparové, která jako maďarská židovka neměla v očích nacistických vládců čistý rasový původ. Po Anny Ondrákové byla i Lída Baarová, jako druhý případ "osvědčení", že se česká arijská krev uznává i v Německu za bezvadnou. Berme to jako malý exkurs do doby, ve které se natáčel film "Poručík Bobby".


Autor: Asmodej

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

08:30 - 09:30

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

5 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barnet Kellman

Kellman Barnet

Aleksandar Seksan

Seksan Aleksandar

Naposled navštívené:
Barnet Kellman

Kellman Barnet

Aleksandar Seksan

Seksan Aleksandar