Zari
ohodnotit

Policajt ze školky

Kindergarten Cop

Další název:
Policajt zo škôlky (SK); Policajt z mateřské školky
Žánr:
Rok:
1990
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
24.1.1992
Popis / Obsah / Info k filmu Policajt ze školky
Los Angeles. Priekupník s drogami Cullen Crisp dostane od istého narkomana tip, že sa jeho žena zdržiava so zmiznutými tromi miliónmi dolárov v mestečku Astoria v Oregone. Keď nato informátora zastrelí, policajt John Kimble ho zatkne na základe výpovede očitej svedkyne Cindy. Spolu s kolegyňou Pheobe O´Haraovou sa Kimble vyberie do Astorie, kde má O´Haraová nastúpiť do tunajšej škôlky ako učiteľka a tak vypátrať totožnosť Cullenovho syna. Keď ju však cestou zachvátia ťažké bolesti žalúdka, neostane Kimbleovi iné iba nastúpiť na jej miesto.

Jeho prvý deň v materskej škole sa síce skončí miernou katastrofou, no vďaka malému triku dokáže upriamiť podozrenie na dve deti: Dominica, syna peknej učiteľky Joyce, a zahriaknutého Zacha. Keď sa potom protipožiarne cvičenie vďaka Kimbleovej neskúsenosti premení na číry chaos a policajt vyslúži pokarhanie riaditeľky slečny Schlowskej, na nabádanie O´Haraovej nechá napokon odblokovanie a milým detičkám nanúti pruskú disciplínu.

Po hádke so Zachovým brutálnym otcom sa podozrenie čoraz väčšmi sústreďuje na Dominica. Zatiaľ v Los Angeles Crispova matka poslala svedkyňu pomocou nadmernej dávky drog na onen svet a synovi tak opäť dopomohla na slobodu. Kimble už nevidí inú šancu, ako sa Joyce, ktorá sa doňho medzičasom zaľúbila, zveriť so svojím podozrením. V hystérii sa učiteľka ku všetkému prizná. Tvrdí však, že tie tri milióny dolárov sú iba trik jej muža, aby ho polícia doviedla k miestu jej úkrytu. Krátko nato vnikne Crisp do materskej školy a založí požiar.

V panike, ktorá nastane, sa zmocní Dominica ako rukojemníka. Kimble priekupníka zastrelí a vyzdravená Pheobe O´Haraová akurát včas stihne zachrániť svojho partnera pred Crispovou matkou. Kimble sa zriekne svojho miesta na polícii, ostane ako učiteľ v materskej škole a spolu s Joyce a Dominicom založia vlastnú rodinu.


Autor: seagal

Popis / Obsah / Info k filmu Policajt ze školky
John Kimble pronásleduje v Los Angeles překupníka drog a vraha Cullena Crispa. Když zjistí, že zločinec dostal zprávu o své ženě, která od něj utekla se synem a třemi miliony dolarů a nyní se ukrývá v oregonské Astorii, vydá se tam společně s policistkou Phoebe O'Harovou. Ta se má pokusit jako nová učitelka najít v místní mateřské školce Crispova syna. Cestou však onemocní a Kimble je nucen sám nastoupit do mateřské školky místo ní, ačkoli nemá s dětmi žádnou zkušenost, protože ty prostě do jeho světa nepatří. Přestože jeho první setkání s mrňaty nedopadne zrovna nejlépe, postupně se začnou ledy mezi velkým svalovcem a bandou capartů lámat. Chladný ovšem Kimble nezůstane ani ke krásné Joyce, která – jak se později ukáže – je právě onou hledanou ženou. Téměř idylický život novopečeného maloměstského učitele však netrvá dlouho. Na scéně se totiž objeví bezcitný Crisp, který si přijel pro syna…

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Policajt ze školky
Arnold Schwarzenegger v hlavní roli tajného policisty, který se v převleku za učitele ve školce snaží dopadnout nebezpečného zločince. Poté, co se mu podaří zvládnout neposlušné caparty i city krásné učitelky (Penelope Ann Miller), čeká ho závěrečné zúčtování s hledaným nepřítelem.


Popis / Obsah / Info k filmu Policajt ze školky
Filmy s Arnoldem Schwarzeneggerem přinášejí milionové zisky producentům a vrásky na čela milovníkům filmového umění. Samotný Arnold (který netrpí iluzemi o svém herectví) je především "dobrým materiálem" a výsledek závisí hlavně na obratnosti jeho spolupracovníků. Režisér Ivan Reitman už si využití hrdiny akčních filmů v nezvyklém kontextu vyzkoušel v úspěšné komedii Dvojčata (Twins), kde dal mohutného Arnolda do páru s maličkým Dannym DeVitem. Setkání obra s trpaslíkem použil i v Policajtu ze školky (1990), kde Schwarzeneggera jako policistu Kimblea poslal v rámci pátrání po manželce překupníka drog učit do mateřské školy. Vyzkoušený trik s mýtem ,silného muže" v nečekaném prostředí mu opět vyšel a kombinace svalovce s caparty je téměř neodolatelná. Navíc kontakt s něčím tak impulsivním a přirozeným, jako je dětský živel, zaskočil (podle jeho vlastních slov) i Schwarzeneggera. A přestože by humanitně orientovaní pedagogové mohli mít námitky k polovojenským výchovným metodám, kterými si nakonec policista John Kimble získá disciplínu i lásku zprvu neovladatelného dětského živlu, Policajt ze školky je komedie s napětím, které jistě vzbudí zájem diváků a určitě nikomu neublíží.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Policajt ze školky 2 (2016)

 Policajt ze školky 2 (2016)
Policajt ze školky 2 n
Kindergarten Cop 2
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Don Michael Paul

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Bydlení je hra (2004) [TV cykl...

04:40 - 05:05

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Jedlý hmyz

04:50 - 05:45

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

05:00 - 06:05

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Casanova (2005)

03:25 - 05:59

98 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Antonio Sabato

Sabato Antonio

Jacques Castelot

Castelot Jacques

Naposled navštívené:
Antonio Sabato

Sabato Antonio

Jacques Castelot

Castelot Jacques