Zari
ohodnotit

Pod jednou střechou

Další název:
Unter einem Dach
Žánr:
Rok:
1938
Délka:
93 minut, 2 630 metrů
Premiéra v ČR:
1.10.1938
„O bohatém domácím, jeho synovi, chudé květinářce a přející moudré babičce.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pod jednou střechou
POZOR SPOILER!

U pana stavitele Šustery se odehrává drama ohledně placení činže a případného zabavení majetku dlužníka. Tím je sochař Apolonius Méršvajndl. Do toho musí zasáhnou mladý syn pana stavitele, Rudolf. Ten dá umělci peníze a on slíbí vystěhování.

Do volného bytu se nastěhuje mladičká květinářka Julinka, do které se Rudolf ihned zamiluje. To se ovšem bohatému otci nelíbí. Ten opět musí řešit potíž s neplatícím umělcem, který se nastěhoval do jeho jiného domu. Mladí se sejdou u Rudolfa v pokoji a málem je u toho načapá babička. Ta pak stejně jejich vztah odhalí a Rudolf musí slíbit, že to omezí až po svatbě. Jeho otec Julinku vyhledá a ta slibuje že se odstěhuje. Rudolf o ní stejně otci řekne a nastává peklo.

A tu také Rudolf zjistí, že je Julinka pryč...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Pod jednou střechou
Rudolf Šustera pracuje v kanceláři svého otce stavitele. Otec mu přikáže vystěhovat z ateliéru v jejich domě bohémského sochaře, jenž už několik let nezaplatil nájem. Rudolf však chová k bohémovi sympatie a zaplatí za něho dluh i výlohy za stěhování. Stavitel je rád, že se zbavil nepohodlného nájemníka do té chvíle, než zjistí, že si sochař našel byt v jiném jeho domě. Šusteru usmíří pouze to, že do bývalého ateliéru se nastěhovala pořádná nájemnice, květinářka Julie Novotná. Ale zanedlouho zjistí, že mezi Julií a Rudolfem vznikl láskyplný vztah. Tato okolnost stavitele rozčílí. Přesvědčí dívku, aby se jeho syna vzdala. Hrdá dívka se okamžitě stěhuje pryč a protože je venku velmi špatné počasí, silně nastydne. Konflikt, který vznikne mezi otcem a synem kvůli Julii, nedokáže zažehnat ani moudrá babička. Rudolf najde Julii v nemocnici se zápalem plic. Babička připomene Šusterovi, že si kdysi vzal její dceru rovněž proti vůli rodičů. Otec svého jednání lituje a jakmile se dívka uzdraví, dá Rudolfovi souhlas k jejich sňatku.

Zdroj: NFA


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:35

12 minut již uběhlo
73 minut zbývá do konce

ČT2 - Karel III., monarcha a člověk

20:00 - 21:05

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

2 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:45

7 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

Reklama