Duben
ohodnotit

Peníze a život

La bourse et la vie

Další název:
Geld oder Leben; Your Money or Your Life
Žánr:
Země:
Rok:
1966
Délka:
90 minut
„Není jednoduché vrátit zpět do firmy ztracených deset miliónů franků“

Obsah filmu Peníze a život

 
Finanční ředitel stavební společnosti v Toulouse Lucien Pelepan je nucen složit u pařížského notáře částku 10 miliónů franků. Protože jeho spolupracovníci bratři Robinhoudové částku ztratili spekulacemi, nezbývá Lucienovi, než si peníze "půjčit" bez vědomí vedení firmy.

Vyzvednutím peněz z banky pověří své dva podřízené pokladního Migueho a hlavního účetního Schmidta. Setkat se mají s Pelepanem ve vlaku do Paříže. Na nádraží v Montaubane uvidí Migue a Schmidt svého šéfa ve vlaku jedoucím v opačném směru. Začíná honička autem, letadlem, ale nakonec se setkají v Paříži v kanceláři notáře, ale tím zmatky zdaleka nekončí.

Autor: curil
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
francouzská
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Peníze a život >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2021
Režisér Jean-Pierre Mocky natočil později   lepší komedie. Tento příběh je o honičce za   balíkem peněz nejprve vypůjčeném na čestné   slovo a později ztraceném v ulicích Paříže.   Exteriéry velkoměsta mě jako vždy zaujaly,   stejně jako dvojice nešťastníků, kteří se   honí za prachama - Fernandel a Heinz Rühmann.   Pro francouzskou legendu jde o jedno z posledních   vystoupení ve filmu. První polovina filmu (resp.   hodina) je zábavnější, pak se autoři   opakují, i když některé vtípky jsou   výborné. To je zásluha mého oblíbeného   spisovatele Marcela Aymé, který byl přítomen   na place a psal a upravoval dialogy. Celkem   spokojenost. Film jsem viděl poprvé na   německých filmových kanálech a dnes na Youtube   v originále. Ve filmu se objeví hodně   populárních francouzských herců i v malých   rolích např. Michel Galabru, Jean Carmet,   Dominique Zardi atd.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10