Zari
ohodnotit

Pěkná mrcha

Beautiful Joe

Další název:
Fešák Joe; Mrcha;
Rok:
2000
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
19.7.2001
„Slova je potřeba proměnit v činy.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pěkná mrcha
Joe je květinář původem z Dublinu, který teď už ovšem nějakou dobu žije v Americe. A je to fešák, tedy svým způsobem docela pohledný mužský a teď právě se rozhodl řešit své momentální problémy útěkem do neznáma. Hush je bývalá striptérka, která by se i se svými dvěma dětmi pořád jakž takž držela nad vodou, kdyby ovšem její vášeň pro koníčky a sázení všeho druhu nebyla silnější, než její zdravý rozum – a kdyby se nezapletla s jistým dosti nebezpečným chlápkem. A setká-li se irský květinář s nádorem na mozku s bývalou striptérkou se spoustou dluhů – jako že jejich setkání je přímo nevyhnutelné – je zaděláno ne na jeden, ale na celou řadu malérů…

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pěkná mrcha
V nudném životě irsko-amerického květináře jménem Joe (BILLY CONNOLLY) náhle dojde
k několika zásadním, né moc příjemným odhalením. Rozhodně si bude muset začít dávat pozor na svou nemocnou hlavu, jak mu doporuuje jeho ošetřující lékař.Na to se Joe vydá na cestu za dobrodružstvím, které nikdy nezažil.
V Kentucky potkává bývalou striptérku a podvodnici Hush (SHARON STONE). Vyklube se z ní nekompromisní svobodná matka se dvěmi dětmi a gemblerskými sklony, která je po uši zadlužená u místního šéfa mafie Georga (IAN HOLM). Když sejí Joe odvážně zastane, dostane Hush padák a. Neúmyslně ji tak uvrhne ještě do větších problémů.
Přinuceni okolnostmi, utíkají spolu s dětmi do Las Vegas, aniž tuší, že Georgův zabiják Elton (GIL BELLOWS) a jeho přátelé jsou jim v patách.
Během cesty se Joeův vztah k Hush prohlubuje. Ale i když ho děti zbožňují, Hush není schopna překonat svůj vrozený skepticizmus a neschopnost důvěřovat mužům. V zoufalství ukradne všechny Joeovi peníze a prohraje je v casinu. Dobrosrdečný Joe jí spolu s dětmi pošle do bezpečí a sám čelí bandě zabijáků, kteří ho nakonec dostanou.
Na konci filmu však překvapí sama sebe a Joe si uvědomí, že dokáže dělat neuvěřitelné věci.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Pěkná mrcha
V nudném životě irsko-amerického květináře jménem Joe (BILLY CONNOLLY) náhle dojde k několika zásadním, ne moc příjemným odhalením. Rozhodně si bude muset začít dávat pozor na svou nemocnou hlavu, jak mu doporučuje jeho ošetřující lékař. Na to se Joe vydá za dobrodružstvím, které nikdy nezažil.
V Kentucky potkává bývalou striptérku a podvodnici Hush (SHARON STONE). Vyklube se z ní nekompromisní svobodná matka se dvěma dětmi a gemblerskými sklony, která je po uši zadlužená u místního šéfa mafie Georga (IAN HOLM). Když se jí Joe odvážně zastane, dostane Hush padáka. Neúmyslně ji tak uvrhne ještě do větších problémů.
Přinuceni okolnostmi, utíkají spolu s dětmi do Las Vegas, aniž tuší, že Georgův zabiják Elton (GIL BELLOWS) a jeho přátelé jsou jim v patách.
Během cesty se Joeův vztah k Hush prohlubuje. Ale i když ho děti zbožňují, Hush není schopna překonat svůj vrozený skepticismus a neschopnost důvěřovat mužům. V zoufalství ukradne všechny Joeaovi peníze a prohraje je v casinu. Dobrosrdečný Joe ji spolu s dětmi pošle do bezpečí a sám čelí bandě zabijáků, kteří ho nakonec dostanou.
Na konci filmu však překvapí sama sebe a Joe si uvědomí, že dokáže dělat neuvěřitelné věci.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Kdyby to měl Joe shrnout, tak právě táhne krátkou slámku. V partnerských vztazích mu to nevychází, se zdravím se mu dvakrát nedaří a po vyšetření v nemocnici maluje do svého diáře k datu další kontroly umrlčí lebku, aby se v zápětí sebral a zkusil si ještě něco užít, než zaklepe bačkorami docela nudného květináře. A tak se vydává na cestu za dobrodružstvím, které nikdy nezažil, aby si je teď užil skutečně v míře vrchovaté. Když se totiž setká v Kentucky s bývalou striptérkou a podvodnicí Hush, vypadá to zpočátku na příjemný flirt, jenomže situace se obratem komplikuje. Žena, zadlužená po uši, vnese do jeho života nejen závan svěžího vzduchu, ale doslova pořádný průvan. Sympaťák Joe tak má co do činění se zabijákem Eltonem a s jeho krutým mafiánským šéfem, navíc se pěkně zamotává do citů k této prazvláštní ženě, smolařce a průšvihářce, ale i milující matce dvou dětí. A když je okolnosti donutí utéci do Las Vegas, pouto mezi Hush a Joem sílí, jenomže každý máme své démony a oni navíc mafii v patách…

Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Pěkná mrcha
Režijní debut scenáristy a dramatika Stephena Metcalfea s ironickým českým názvem Pěkná mrcha poněkud nevyrovnaně střídá polohy od melodramatu, přes romantický příběh až k road movie a ke gangsterské komedii. - Navzdory českému názvu je protagonistou mužný Ir jménem Joe, který vlastní v newyorském Bronxu květinářství. Když mu lékař sdělí, že má nádor na mozku, a když přistihne manželku při nevěře, vydá se zdánlivě nudný patron v podnikové dodávce na cestu za dobrodružstvím. To prožije ve vrchovaté míře díky setkání s výřečnou a afektovanou Hush Masonovou. Bývalá barová tanečnice je vášnivou gamblerkou
a kvůli dluhům se dostala do potíží s louisvillským gangsterem Hryzounem. Joe se rozhodne pomoci jí, protože chce zachránit její děti, dvanáctiletou mulatku Vivien a „němého" Leeho. Oba životní outsideři nakonec zjistí, že by mohli společné začít znovu... - Tvůrci těží zejména z charakterů dvou hlavních postav a z jejich zjevné protichůdnosti. Dobromyslný a věčné optimistický Joe v podání
u nás málo známého britského herce Billyho Connollyho bere život tak, jak jde, a snaží se vyjít s každým po dobrém. Hush kvůli své nevyrovnané povaze, navenek se projevující neustálým střídáním paruk, zpackala snad všechno, co mohla; bohužel se to odráží i na jejích dětech. Ačkoliv se bráni využít nabízející se šanci, nakonec pochopí, že ji setkáni s Joem proměnilo. Role poskytla vděčnou příleži-
tost Sharon Stoneové. Avšak ani účast této hvězdy nedokáže zakrýt slabiny filmu. - Ve Spojených státech byl titul uveden pouze v televizi.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2001/7/17

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - F.L. Věk (1970) [TV seriál]

11:10 - 12:00

39 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

84 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

49 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Asja Popova

Popova Asja

Becket

Becket
Becket

Mona Hala

Hala Mona

Naposled navštívené:
Asja Popova

Popova Asja

Becket

Becket
Becket

Mona Hala

Hala Mona