Zari
ohodnotit

Peklo s princeznou

Další název:
Hell with the Princess
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2009
„O královských dětech a královské lsti, která vyvolala hněv samotného Lucifera.“
Popis / Obsah / Info k filmu Peklo s princeznou



POZOR, SPOILER

Z vody vylézá naštvaný vodník a laje malé holčičce Anetce, že mu tam do vody hází železné koule. Ona však tvrdí, že to jsou koule válečné a její táta, že vede válku s králem Madějou. Otci však spěchá na pomoc král Bedřich.

Po válce si Anetka hraje se synem krále Huberta a hodí jej do vody. To vede Huberta k vyhlášení války, ale nakonec to vezme s humorem. A chce Anetku jako záruku, že se ti dva vezmou. Jinak bude válka. Je jasné, že otec Anetky, král Leopold, válku nechce.

Uběhla léta, děti již nejsou děti a král Bedřich nemá peníze. Východisko vidí ve svatbě. Nevěsta má být právě Anetka, jak bylo smluveno. Jenže ta raději leze s dětmi od kováře do starého zbořeného domu, kde prý je zapomenutý čert.

Mladý král Jeroným se učí šermovat, ale podle otce mu to moc nejde. Tak střílí z kuše. Když se dozví, že se má ženit, ihned se začne vymlouvat. Evidentně se mu do svatby nechce, a s Anetou už vůbec ne. Je na tom tedy stejně jako ona, proto prchá z otcovy moci.

Leopold neví kudy kam. Válku nechce a dcera zas nechce svatbu. Náhodou však přijde na trik. Prohlásí, že Anetku chce čert, a tak se bude muset Bedřich, nebo jeho syn, postavit samotnému peklu. Netuší, že v pekle je skutečně čert, který se chce ženit, ale s čertí učitelkou Muribanou.

A Leopold také netuší, že Aneta v noci uteče z věže, kam ji nechal zavřít. Ta se potlouká krajinou, až se potká s princem Jeronýmem, kterého zachrání před utonutím. Dále pak putují spolu.

Mezitím se kočovní herci oblékli do kostýmů čertů a obsazují starý mlýn, kde by měl Jeroným bojovat o Anetu. A Muribana to pozoruje, stejně jako Lucifer. Jenže ten na rozdíl od ní nežárlí. Ale již dříve při Anetčině útěku jí samotné pomohl a zachránil jí život. Jeden malý čertík se ocitá na Zemi a nechá si hladit od Anetky huňku.

Ta pak stále pokračuje v útěku. Ten je přerušen samotným Luciferem, který si ji odnese do pekla. Když to pak Jeroným hlásí jejímu otci, tak ten se domnívá, že to byl komediant ze mlýna. Ti netuší, že se mezi ně zamíchali opravdoví čerti.

A to už se oba králové, otcové se opět setkávají. Neví, že ve mlýně se to mele, inu, jako ve mlýně. Ale nemele se obilí...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Peklo s princeznou



Komediální filmová pohádka pro celou rodinu Peklo s princeznou vypráví o tom, co se stane, když se tvrdohlavá princezna odmítne vdát za prince a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer. Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život!
Princezna Aneta má svou hlavu - a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Otec Jeronýma král Bedřich však na sňatku trvá, protože sní o velké říši. Porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a přitom úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold vymyslí geniální lest: dá rozhlásit, že se o jeho dceru uchází sám Lucifer! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby jeho plán byl dokonalý, domluví se s potulnými komedianty a ti mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují "pravé" peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu.
Veselý pohádkový příběh plný nečekaných zvratů a záměn vznikl v koprodukci společnosti BIO ILLUSION a České televize a svou úspěšnou pouť filmovou distribucí započal v lednu 2009.
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Peklo s princeznou



Princezna Aneta se nechce vdávat. A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma ze sousední země,kterému byla jako dítě zaslíbena výměnou za vojenskou ochranu království před výbojnými nájezdy. Král Leopold by rád dceru uchránil před nechtěným sňatkem, ale nemůže porušit královský slib. Zrušení svatby by znamenalo válku s mocným vojevůdcem, králem Bedřichem. A tak Leopold vymyslí velkolepou lest: pošle sousedovi zprávu, že se o princeznu uchází sám Lucifer. Netuší ovšem, jakou lavinu nepředvídatelných okolností spustí, že vyvolá nejen hněv pekla, ale hlavně Muribany, žárlivé nevěsty samotného Lucifera...
Český film 2008


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Peklo s princeznou



Co se stane, když má hodný král starosti a tvrdohlavá princezna Aneta si nechce vzít prince Jeronýma?
Bude válka nebo svatba?

Kdepak...

Z pekla peklo, v pekle pomsta a na zemi pěkná mela...

Hlavně spousta legrace! Plná falešných i pravých čertů, kteří umějí pěkně zkomplikovat život!

Princezna Aneta se nechce vdávat - a už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma ze sousední země, kterému byla jako dítě zaslíbena výměnou za vojenskou ochranu království před výbojnými nájezdy. Král Leopold by rád dceru uchránil před nechtěným sňatkem, ale nemůže porušit královský slib.
Zrušení svatby by znamenalo válku s mocným vojevůdcem, králem Bedřichem. A tak Leopold vymyslí velkolepou lest: pošle sousedovi zprávu, že se o princeznu uchází sám Lucifer. Netuší ovšem, jakou lavinu nepředvídatelných okolností spustí, že vyvolá nejen hněv pekla, ale hlavně Muribany, žárlivé nevěsty samotného Lucifera...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Peklo s princeznou



Nová česká komediální pohádka Peklo s princeznou se příliš neliší od úspěšných předchůdkyň typu Princezny ze mlejna nebo S čerty nejsou žerty. Natočil ji jako svůj hraný debut producent, scenárista a dokumentarista Miloš Šmídmajer. – Král Leopold a král Bedřich uzavřou svatební smlouvu, týkající se jejich malých dětí, Anety a Jeronýma. Když je princezně a princi osmnáct let, má se konat svatba. Jenže mladí o ní nechtějí ani slyšet a utečou od rodičů. Setkají se v lese, aniž se poznají, a samozřejmě se do sebe zamilují. Zatím chce dobrácký král Leopold dceru vyvázat ze smlouvy, a tak vymyslí lest: bude předstírat, že Aneta si bere Lucifera. Strašpytel a nešika Jeroným ji jistě nebude chtít zachránit, a tak ze svatby sejde. Do příprav falešné pekelné veselky v opuštěném pekelném mlýnu se zapojí celá vesnice. Jenže se to dozví Lucifer a dostane na Anetu zálusk, což se ovšem vůbec nelíbí jeho nevěstě, čertovské učitelce Muribaně. Ve mlýně vypukne mela mezi pravými a nepravými čerty, ale nakonec všechno dobře dopadne. – Humor vychází z očekávaných situací, charakterizace postav je značně triviální (nešikovný princ pořád do něčeho vráží, generál se neustále něčím krmí a senilní rádce Matyáš neustále všechno plete). Výprava, kostýmy a hudba jsou podřízeny líbivosti. Samozřejmostí jsou i malebné exteriéry a reály. – Za zmínku stojí přátelská herecká účast Miloše Formana v epizodce ospalého čerta.

Tomáš Bartošek. Filmový přehled 2009/3


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

53 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Prvních 72 hodin druhé světové...

13:15 - 14:00

8 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

53 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:20 - 14:25

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Reklama