Duben
ohodnotit

Papoušek Paulie

Paulie

Další název:
Polly, a Parrot's Tail
Rok:
1998
Délka:
91 minut
„Podaří se pestrobarevnému upovídanému ptáčkovi najít svoji původní majitelku?“
Popis / Obsah / Info k filmu Papoušek Paulie
Když jste nejzábavnější a nejrychleji mluvící papoušek na světě, můžete se dostat do pořádného maléru - stejně jako Paulie v této rodinné komedii. Když se tenhle ptáček, který je opravdu silná osobnost, vydá hledat holčičku, jež ho vychovala a má ho ráda, a nezavře přitom zobák, koleduje si zkrátka o problémy. Ještěže při tom neztratí svou vyřídilku i dobré srdce a najde kamarády, kteří mu pomohou splnit jeho největší sen - vrátit se domů!

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Papoušek Paulie
Paulie je mluvící papoušek, který je zavřený v kleci ve vlhkém sklepení jednoho výzkumného zařízení. Když o jeho zdraví projeví obavy zahořklý ruský akademik Míša Viljenkov, jehož sen o svobodném světě skončil podřadnou prací ve vrátnici tohoto ústavu, vypráví mu papoušek o svém osudu. Životní láskou se mu stala jeho malá majitelka, holčička Marie. Kdysi jí pomohl vyléčit její koktání a ona si ho nesmírně oblíbila. Jenže její rodiče dali papouška pryč, protože se domnívali, že její náklonnost k malému opeřenci a fantazírování o tom, že papoušek mluví, narušují její zdravý vývoj. Paulie však nepatří k těm, kteří by se dali tak snadno odložit. Rozhodl se najít svou Marii za každou cenu a nezastavil ho ani fakt, že se rodina přestěhovala na druhý konec země. Vydává se za ní a během své cesty potkává různé lidi: majitele zastavárny Artieho a stárnoucí vdovu Ivy, která mu pomůže zjistit, že se rodina odstěhovala do Los Angeles. Ignacia, který vlastní malý stánek s mluvícími papoušky, i drobného zlodějíčka Bennyho, jehož vinou se Paulie ocitl ve spárech ctižádostivého vědce dr. Reingolda, přesvědčeného, že s jeho pomocí může dosáhnout akademických poct. Míša je teď jediný, kdo může Paulieho pustit na svobodu a umožnit mu tak shledání s Marií.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Papoušek Paulie
Titulním hrdinou rodinné komedie je inteligentní papoušek Paulie, který se naučil mluvit. Vypráví svůj životní příběh ruskému emigrantovi Míšovi, vrátnému v budově společnosti dr. Reingolda, jenž s Pauliem experimentuje. Když byl ještě malé ptáče, darovali ho holčičce Marii, která neuměla správně vyslovovat. Velice se spřátelili, jenže když se rodina Alweatherových později stěhovala do Los Angeles, Paulieho sebou nevzala. Prý proto, že malá Marie nedokáže rozlišit fantazii od skutečnosti a tvrdí, že její ptačí kamarád skutečně mluví. Papoušek pak postupně vystřídá několik dalších majitelů a prožije s nimi celou řadu dobrodružství, než se z východního pobřeží dostane až do Los Angeles. A protože je nejen chytrý, ale taky má pro strach uděláno, nemusíte se o něho bát. Paulie si vždycky nějak poradí.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Papoušek Paulie
Film pro celou rodinu líčí příběh děvčátka, které v jejím trápení, aby se naučila správně mluvit, pomůže nejlepší kamarád - papoušek Paulie.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Papoušek Paulie
Inteligentní mluvící papoušek vypráví z klece svůj životní příběh. Putoval od majitele k majiteli a nám dává nahlédnout do života každého z nich. Inteligentní pohádka pro děti i pro dospělé.

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Vinorodé břehy Rýna

10:00 - 10:30

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin v životě zvířat

09:45 - 10:40

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

32 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

52 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178293

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10