Zari
ohodnotit

Pantera

Pantera: Vulgar Vidoes from Hell

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
245 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Pantera
Kapela vznikla roce 1981, kdy se bratři Vinnie Paul a Darrel Lance Abbottovi rozhodli založit metalovou kapelu.Vinnie-bicí,Darrel-kytaru.Přibrali k sobě dva kamarády,Tommy Bradford-basa a Terry Glaz-kytara.Poté i zpěváka Donnie Harta,který po roce kapelu opustil a zpívat začal Terry Glaze.Hráli covery v barech např. Van Halen nebo Kiss.Zkoušeli tvořit i vlastní tvorbu-glam-metal.Pak odešel basák Bradford a na jeho místo zaujal Rex Brown.V této sestavě nahráli za 6 let 3 alba ve stylu zmiňovaného glamu.

V roce 1987 se rozhodli změnit styl a pokoušeli se hrát thrash metal.Vystřídali jěště dva zpěváky ale nebylo to ono. Na to se zjevil nový zpěvák - Phil Anselmo. Se zpěvákem se samozřejmě nezměnila jenom image a PANTERA vydala roku 1988 album nesoucí název Power Metal. Krátce po vydání alba Power Metal dostal Diamond Darrell velice lákavou nabídku: Hrát na kytaru v kapele velice dobrého jména. V kapele MEGADETH. Po opravdu dlouhém rozhodování řekl Davu Mustainovi, že ano, ale musí vzít i bratra k bicím. To Dave Mustaine z MEGADETH naštěstí odmítl a přijal jistého (tehdy neznámého) Martyho Friedmana, a tak se Diamond vrátil do Pantery.

V roce 1990 vyšlo průlomové album Cowboys from Hell. Album zaznamenalo naprosto nečekaný úspěch: 28. místo na žebříčku všech alb Billboard. To drsné texasany okamžitě vyhouplo na špičku metalových skupin mezi takové velikány jako je METALLICA, SLAYER nebo SEPULTURA. Těsně po vydání alba skupina vyrazila na turné se skupinou Exodus (bývalá skupina Kirka Hammetta z Metallicy) a s HC-punkovou skupinou Suicidal Tendencies (bývalá skupina Roberta Trujilla z Metallicy). Také se spolu s AC/DC a Metallicou zůčastnili ohromného koncertu v Moskvě těsně po rozpadu SSSR "Monsters in Moscow".

Roku 1992 skupina vydala další album nesoucí název Vulgar Display of Power. Mnoha fanoušky je toto album považováno jako to nejlepší, co kdy Pantera vydala. R. 1994 vyšla třetí deska "nové" Pantery pojmenovaná jako "Far Beyond Driven". Tato deska dokonce debutovala na prvním místě v žebříčku Billboard Top 200. Skupina se svou slávou začínala rovnat i Metallice (podstatně extrémnější Slayer nechávala daleko za sebou) a své slávy si užívali jak se patří. Po skončení šňúry se členové vzdálili sami sobě. Phil Anselmo velice silně omezil veškerý kontakt se skupinou.

Zbytek skupiny si myslel, že Philovi stoupla sláva do hlavy, ale nebylo to tak. Příčinou zpěvákova zvláštního chování byly deprese. Pokoušel se zeslabit bolest alkoholem, ale to, jak sám uznal, ovlivňovalo jeho výkon při koncertech. Lékaři mu nabídli léčbu, která by trvala přes rok, tu ale odmítl a začal brát heroin. V tuto dobu také začal projekt Down, se kterým vydal 2 alba a který funguje dodnes.

Další album, The Great Southern Trendkill, vyšlo 22. května roku 1996. Byl to naprostý šok. Album bylo zcela nečekaně tvrdé.13.7.1996 se po koncertě v Texasu Phil Anselmo předávkoval. Jeho srdce se zastavilo na téměř 5 minut a opět nastartovalo až po dávce adrenalinu.

Pantera se naposled vrátila do studia v roce 2000 a stvořila zde album "Reinventing Steel". Vyšlo 14. března roku 2000 a debutovalo na 4. místě amerického Billboardu. Song "Revolution Is My Name" vynesl skupině druhou nominaci na Grammy. Evropské turné bylo krátké kvůli útokům 11. září. To bylo naposled co PANTERA vystupovala společně. Anselmo opět spustil spoustu projektů a neměl na Panteru čas. Oficiálně se Pantera rozpadla v roce 2003. V září 2003 ještě vyšla Best of deska s dlouhým a krkolomným názvem "The Best of Pantera: Far Beyond the Great Southern Cowboys' Vulgar Hits!"

Anselmo se věnoval svým projektům Down a Superjoint Ritual a bří Abbottovi utvořili skupinu Damageplan.

8. prosince 2004 na den 24. výročí smrti Johna Lennona byl zastřelen Dimebag Darrell na koncertě Damageplan. Tento hrůzný čin provedl jakýsi Nathan Gale, protože obviňoval Dimebaga z rozpadu kapely. Při činu bylo zabito 5 lidí včetně Dimebaga a vraha. Čin spustil vlnu nesmslných diskuzí o nebezpečnosti metalu.


Autor: lion71

Popis / Obsah / Info k filmu Pantera
Pantera byla vlivná americká heavymetalová skupina z Arlingtonu v Texasu, založená roku 1981. I když zpočátku hrála pod vlivem glam/hard rockových skupin, tak thrash metalové skupiny jako Slayer a Metallica, stejně tak i tradiční skupiny jako Black Sabbath dokázaly svůj vliv na významnou změnu žánru, který Panteru postihl na konci 80. let. Pantera se následně stala klíčovým tvůrcem groove metalu (post-thrashe) - podžánru heavy metalu. Obsahuje: 1. Cowboys from Hell, 2. Psycho Holiday, 3. Cemetery Gates 4. Heresy (live), 5. Act of Shredding (live), 6. Domination (live), 7. Planet Caravan, 8. I'm Broken, 9. 5 Minutes Alone, 10. Drag the Waters, 11. Mouth for War, 12. This Love, 13. Walk.


Autor: killy

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Daniela Sigell

Sigell Daniela

Naposled navštívené:
Daniela Sigell

Sigell Daniela