Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Pan Kaňka ve vesmíru I - Únos Anežky

Další název:
Pan Kleks w kosmosie; Pán Machula vo vesmíre; Mr. Blob in the Universe
Žánr:
Rok:
1988
Délka:
76 minut
Premiéra v ČR:
1.3.1990
„Souboj chytrého pana Kaňky ve službách dobra s Velým Elektronikem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Pan Kaňka ve vesmíru I - Únos Anežky
Podobně jako v předchozích příbězích se prolínají žánry pohádky, science-fiction, muzikálu, komedie, parodie i dobrodružného velkofilmu. I tentokrát se střetne chytrý pan Machula ve službách dobra se svým proradným protivníkemm Velkým Elektronikem. Ten totiž vynalezl přístroj, jenž dokáže na libovolnou vzdálenost zhmotnit bytosti i věci a manipulovat s nimi. Tak se Velký Elektronik zmocní školačky Anežky a unese jí ze Země na vzdálenou planetu Mango. Anežčini spolužáci pořádají o pomoc pana profesora Machulu. O jeho meziplanetárním letu, podniknutém na záchranu děvčátka, vyprácí druhá zmíněná část.

Autor/Zdroj: /Popis


Moderná rozprávka. Prvá časť je príbehom detí z detského domova, ktoré dostanú pod vianočný stromček počítač a dozvedia sa čo sa stane o 25 rokov. V druhej časti očakáva Vel'ký Elektronik vesmírny koráb, na palube ktorého pán Machul'a rozpráva deťom o vel'kom tajomstve dynastie Ming.
Renáta Šmarláková Katalóg slovenských celovečerných filmov

Autor/Zdroj: Šmatláková Renáta/Katalóg slovenských celovečerných filmov


Popis / Obsah / Info k filmu Pan Kaňka ve vesmíru I - Únos Anežky
Po jednom vyprávění ve dvou filmech Cesty pana Kaňky - Vyslanci Báchorska (1985) a Cesty pana Kaňky Ostrov vynálezců (1985), které navázaly na u nás neuvedenou (rovněž "dvoudílnou“) Akademii pana Kaňky (1983) a které měly u našich severních sousedů mimořádný úspěch, přichází do kin další dobrodružství bizarního hrdiny, opět rozdělené do dvou samostatných, leč dějově následných snímků: Pan Kaňka ve vesmíru I - Únos Anežky a Pan Kaňka ve vesmíru II - Mise Voltana. Podobně jako v předchozích příbězích se i tentokrát prolínají žánry pohádky, science-fiction, muzikálu, komedie, parodie i dobrodružného velkofilmu; i tentokrát se střetne chytrý pan Kaňka ve službách dobra se svým proradným protivníkem, Velkým Elektronikem. Ten totiž vynalezl přístroj, jenž dokáže na libovolnou vzdálenost zhmotnit bytosti i věci a manipulovat s nimi. Tak se Velký Elektronik zmocní školačky Anežky a unese ji ze Země na vzdálenou planetu Mango. Anežčini spolužáci požádají o pomoc pana profesora Kaňku. O jeho meziplanetárním letu, podniknutém na záchranu děvčátka, vypráví druhá zmíněná část. - Na rozdíl od předchozích filmů, realizovaných v polsko-sovětské koprodukci, spolupracovali s po1skými filmaři (vedenými opět autorem a režisérem celého projektu Krzysztofem Gradowským) tvůrci slovenští. - Přes s1ožitý děj, značnou popisnost, myšlenkovou zamlženost, žánrovou roztříštěnost, podprůměrnost trikových i jiných efektů lze patrně očekávat stejně velký zájem malých diváků, jaký vyvolaly i předchozí příhody pana Kaňky. - Z technických důvodů je snímek uváděn ve slovenské verzi, takže se hlavní hrdina jmenuje Machula.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pan Kaňka ve vesmíru II - Mise Voltana (1988)

 Pan Kaňka ve vesmíru II - Mise Voltana (1988)
Pan Kaňka ve vesmíru II - Mise Voltana n
Pan Kleks w Kosmosie - Misja Voltana
Žánr: pohádka
Země: Československo / Polsko
Režie: Svätopluk Šablatúra, Krzysztof Gradowski

(pokračování)

Akademie pana Kaňky (1984)

 Akademie pana Kaňky (1984)
Akademie pana Kaňky n
Akademia pana Kleksa
Žánr: rodinný / fantasy
Země: Polsko / SSSR
Režie: Krzysztof Gradowski

(pokračování)

Reklama